Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Barış İçin İş Dünyası Akdeniz Bölge Tanıtım Etkinliği Mersin'de Yapıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, Global Compact'ın dünyayı yaşanabilir hale getirmek üzere sorumluluk üstlenenlerin oluşturduğu bir platform olduğunu ifade ederek, "İçinde dünya olmayan dünya içinde olamaz. Dünyayla bir arada olmalıyız ve Mersin de Türkiye’nin dünyaya açılan önemli kapısı" dedi.

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden, Global Compact'ın dünyayı yaşanabilir hale getirmek üzere sorumluluk üstlenenlerin oluşturduğu bir platform olduğunu ifade ederek, "İçinde dünya olmayan dünya içinde olamaz. Dünyayla bir arada olmalıyız ve Mersin de Türkiye'nin dünyaya açılan önemli kapısı" dedi.

HiltonSA Otel'de 'Barış İçin İş Dünyası Akdeniz Bölge Tanıtım' etkinliği düzenlendi. MTSO öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, Mersin firmaları Un Global Combact imza töreni de gerçekleştirildi. Etkinliğe, Mersin Vali Yardımcısı Ayhan Bayhan, MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden ile iş dünyasından birçok isim katıldı. Etkinlikte konuşan Şerafettin Aşut, ekonominin sadece fabrikalardan, firmalardan, sanayi ve ticaretten ibaret olmadığını kaydederek, "Ahlakı, değerleri ve evrensel ilkeleri olmayan bir ekonominin sürdürülebilirliği yoktur. Biz Mersin olarak ne pahasına olursa olsun büyük kazanmak istemiyoruz. Mersin iş dünyası öncelikle insanı merkeze alan bir camia olarak, insan haklarına saygı duyarak büyümek istiyor. Biz işveren kadar çalışanların da haklarına saygı duyarak büyümek istiyoruz. Küçük çocuklarımızı iş yerlerinde değil, bulunmaları gereken yer olarak okullarında görmek istiyoruz" diye konuştu.

Mersin iş dünyası olarak Birleşmiş Milletler (BM) Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imza atarak sürdürülebilir bir ekonomiyi hedeflediklerinin altını çizen Aşut, "Bu sözleşme Mersin iş dünyasının küresel ekonominin saygın ve rekabetçi bir parçası olabilmenin yeni vizyonudur. Mersin olarak bizi gururlandıran ve heyecanlandıran ikinci önemli organizasyon ise yine Birleşmiş Milletler Global Compact'ın çatısı altında düzenlenen ve ilk lansmanının Mersin'de yapılacağı 'Business For Peace' yani 'Barış İçin İş Dünyası Projesi'dir. Bu projenin lansmanının bir barış, hoşgörü ve huzur kenti olan Mersin'den yapılması bizim için gurur vesilesidir. Mersin'e yakışan bir organizasyondur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"İÇİNDE DÜNYA OLMAYAN DÜNYA İÇİNDE OLAMAZ"

Global Compact Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yılmaz Argüden ise Global Compact'ın dünyayı yaşanabilir hale getirmek üzere sorumluluk üstlenenlerin oluşturduğu bir platform olduğunu ifade etti. 12 bin kuruluşun bu platforma üye olduğunu belirten Argüden, "Bunun 20 bine çıkması için BM başkanının hedefi var, birlikte çalışıyoruz. İçinde dünya olmayan dünya içinde olamaz. Dünyayla bir arada olmalıyız ve Mersin de Türkiye'nin dünyaya açılan önemli kapısı. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip edip hatta örnek olabilecek uygulamaları gerçekleştiren il olması Akdeniz'deki önemini artıracaktır. Global Compact daha sorumlu kurumsal vatandaşlığı öneren 10 ilkeyi, çevre, insan hakları, yolsuzluğu önleme gibi konuları öne çıkaran platform değil aynı zamanda BM'nin dünyanın daha dengeli büyümesi ve gelişmesi için platformlara destek olan bir platform. Geçen Eylül'de New York'ta başlayan 'Barış İçin İş Dünyası Platformu'nun Akdeniz'deki açılışı Mersin'de gerçekleşiyor. Mersin'in Akdeniz'de ne kadar önemli bir noktaya geldiğinin göstergesi. Başlangıçlar tek başına yeterli değil. Bunu taçlandıracak bu bölgeden ve Türkiye'den iyi uygulamaları dünyaya sunmak gerek. Bu platformun barış için iş dünyası ilk yönetim kurulu toplantısı da Eylül sonunda Türkiye'de İstanbul'da gerçekleşecek. Belli ilerlemeleri kaydedip güzel örnekleri ülkemizden paylaşma fırsatı bulabiliriz. Türkiye ağı Global Compact kurucu imzacılar arasında. Mersin çatışma noktalarına yakın yerde Ortadoğu'ya yakın bir nokta. BM'nin de birçok bu bölgelere yardımı Mersin Limanı'ndan hareket ediyor. Mersinli şirketin bu konudaki faaliyeti bu bölgelere barışın gelmesine insan haklarının korunmasına destek sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetimi Kurulu üyesi Şahin Bilgiç de, TOBB olarak BM ve bağlı kuruluşlarıyla uzun yıllardır süre gelen köklü işbirliklerinin olduğunu kaydederek, "TOBB, barış ve diyaloğu konusunda iş dünyasında farkındalık yaratan öncü kuruluşlardan biri. Bu önemli girişim sayesinde Filistin'de 10 bin kişiye istihdam sağlayacak OSB'nin yapım aşamasına gelindi. Kamulaştırmanın Filistin tarafından tamamlanmasıyla inşaat çalışmaları sürüyor. Hükümetimiz de bu çalışmalara ciddi destek vermekte. ABD ticaret odası ile de çalışıyoruz. Ortadoğu ticaret merkezini kurduk. Geçen ay Ürdün'de yapılan toplantıya ticaret merkezimizin çalışma konularını da belirledik. Bu çalışmaların tamamı bölgede barış ve istikrara özel sektör eliyle ciddi katkıda bulunmaktadır. Huzurun ticaret ve zenginliği birbirine tamamladığına inanıyoruz. Barışa destek olacak iş konseyleri temsilcilerine büyük sorumluluk düşüyor. TOBB olarak gücün sorumluluk getirdiğinin bilincindeyiz komşularla işbirliğine tecrübe paylaşımına her zaman hazırız" dedi.

Konuşmaların ardından 11 firma Global Compact'a imzalarını attı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title