Haberler

Balıkçılar Antalya'da Buluştu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçen yıl birincisi Bodrum’da gerçekleştirilen Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri sempozyumunun ikincisi bu yıl Antalya Belek’te yapılıyor.

Geçen yıl birincisi Bodrum'da gerçekleştirilen Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri sempozyumunun ikincisi bu yıl Antalya Belek'te yapılıyor.

Sempozyuma İzmir'den katılan Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Temsilcisi Hasan Eser, her geçen gün biraz daha kaybolan bir sektörü kurtarmaya çalışanların sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Su Ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği (Sür-Koop) tarafından düzenlenen 2. Türkiye Balıkçılığının Sorunları ve Çözüm Önerileri Sempozyumu yapılan açılış töreniyle başladı. Sempozyumun açılış törenine Su Ürünleri ve Balıkçılık Genel Müdürü Durali Koçak, Avcılık ve Kontrol Dairesi Başkanı Altuğ Atalay, Tarım Reformu Genel Müdürü Mehmet Özgün, Milli Kooperatifler Birliği Başkanı Muammer Niksarlı, Prof. Dr. Ertuğ Düzgüngüneş ve balıkçılık alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kaldığını hatırlatan Sür-Koop Genel Başkanı Ramazan Özkaya, "Biz, Türkiye'nin en önemli ve güçlü sektörlerinden biriyiz. Ancak, hemen her alanda üvey evlat muamelesi görüyoruz.Bunun en somut örneğini de içinde bulunduğumuz bugünlerde yaşıyoruz. Bir düşünseniz her siyasi partiden 550 milletvekili adayı var. Hiçbiri balıkçılıkla ilgili tek bir söz dahi etmiyor" dedi.

Balıkçılık sektörünün 1971 yılına kadar Osmanlı mevzuatlarına tabi olduğunu ve o tarihten bugüne 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile yönetildiğini belirten Özkaya, "1380 sayılı yasa da artık balıkçılık sektörünün ihtiyaçlarına cevap vermiyor. Yasanın yeniden düzenlenmesi birkaç kez meclis gündemine getirildi ve her seferinde kadük oldu. Ülkemizde defalarca anayasa değişti, ancak her nedense 1380 sayılı yasa tarihimiz boyunca dokunulmazlığını korudu. Balıkçılık sektörünün makus talihini değiştirmek istiyorsak, 1380 sayılı yasayı değiştirmek zorundayız" diye konuştu.

Sempozyuma katılan İzmir heyetinde yer alan Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Temsilcisi Hasan Eser ise "Balıkçı barınaklarımızın gayrisafi hasıladan alınan yüzde 10'luk haksız kesinti, yasa dışı avcılığın bir türlü önlenememesi gibi sorunlarımız yıllardır devam ediyor. İnşallah bu sempozyumda diğerleri gibi havanda su dövdüğümüz bir toplantı olmaz" diyerek her geçen gün biraz daha kaybolan bir sektörü kurtarmaya çalışanların sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

title