Haberler
Ateşkes sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama: Ellerimiz tetikte kalacak

Tarihi antlaşma sonrası Hizbullah'tan ilk açıklama

İsrail Savunma Bakanı Katz: Ateşkes ihlal edilirse güçlü bir şekilde yanıt vermeye hazırız

Dünya rahat nefes aldı derken yeni bir tehdit daha

Türkiye'yi sarsan 'sahte dolar skandalı' büyüyor

Piyasaları altüst eden olayda detaylar ortaya çıktı

Türkiye'nin yanı başında şiddetli çatışma! Muhalifler adım adım ilerliyor

Türkiye'nin yanı başında şiddetli çatışma

Bakü'deki Sözlerim Yanlış Anlaşıldı

Bakü'deki Sözlerim Yanlış Anlaşıldı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, Cumhurbaşkanının Üçte İki Çoğunlukla Kabul Edilen Anayasa Değişikliğini Referanduma Götürme Yetkisi Bulunmadığı Şeklinde Algılanan Sözlerine Açıklık Getirdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, cumhurbaşkanının üçte iki çoğunlukla kabul edilen Anayasa değişikliğini referanduma götürme yetkisi bulunmadığı şeklinde algılanan sözlerine açıklık getirdi.

Tuğcu, dün sabah mahkemeye gelişinde, "Bakü’deki açıklamalarım yanlış anlaşıldı. Yazılı açıklama yapacağım" dedi. Tuğcu, öğleden sonra yaptığı yazılı açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Meclis Başkanı, Yüksek Mahkeme Başkanı, Adalet Bakanı ve çalışma arkadaşlarıyla üst seviyede görüşmelerde bulunduklarını belirterek şunları söyledi: "Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin Anayasa değişikliğiyle ilgili sorular da soruldu. Bu sorulardan biri de Cumhurbaşkanının kaç kez veto hakkının olduğudur. Bu soruya cevap olarak bir kez veto edebileceği, vetodan sonra yapılacak ikinci müzakerede de üçte iki çoğunlukla çıkması halinde Cumhurbaşkanının değişikliği "zorunlu olarak" halkoyuna sunma olanağının bulunmadığı ifade edilmiştir. Böylece Anayasa’nın 175. maddesinin zorunlu kıldığı prosedür anlatılmış, Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdirine bırakılmış olan değişikliğin halk oylamasına sunabilmesi ile ilgili bir görüş belirtilmemiştir. Söz konusu madde okunduğunda zorunlu olmayan, ancak Cumhurbaşkanının uygun görmesi halinde halk oylamasına gidebileceği haller ayrıca belirtildiği açıkça anlaşılabilmektedir. İfademin bu biçimde algılanması için bu açıklamanın yapılmasında zorunluluk bulunduğu sonucuna ulaşılmıştır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title