Bakan Yardımcısı Ceylan: Hedefimiz Çevre Dostu Marka Şehirler
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Hedefimiz şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh marka şehirler haline getirmektir.
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, "Hedefimiz şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh marka şehirler haline getirmektir. Bu doğrultuda, imar mevzuatını günün ihtiyaçlarına uygun olarak revize etmekteyiz" dedi.
Başbakanlık Afet ve Acil Yönetimi ile Karabük Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen 3 gün sürecek 'Doğal Afetler ve Afet Yönetimi' konulu sempozyum başladı. Üniversitenin Hamit Çepni salonundaki sempozyumun açılışına, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Düzce Üniversitesi Rektörü Porf. Dr. Nigar Demircan Çakır, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ile bilim adamları ve öğrenciler katıldı.
Mehmet Ceylan, yaşanabilir şehirler oluşturmanın temel öncelikleri olduğunu söyledi. Ceylan, şöyle konuştu:
"Bu süreçte medeniyetimizin üzerinde yükseleceğini düşündüğümüz şehirlerimizin, kültürümüzün renklerini yansıtan ve yaşadığımız zamanın çizgilerini barındıran, altyapısı sağlam, afetlere dayanıklı ve çevreye duyarlı bir biçimde gelişmesini hedefliyoruz. Şehirlerimizi huzurlu, mutlu ve özgüven içinde yaşayan insanlardan oluşan kaliteli birer yaşam merkezi haline dönüştürmek istiyoruz. Bu nedenle geliştirilecek projelerde geçmiş ile geleceği, mimari ile estetiği ve insan ile şehri bütünleştiren bir şehircilik anlayışını hakim kılmayı arzulamaktayız. İktidarımız döneminde de kentsel dönüşüm çalışmalarımıza kent estetiğini de dikkate alarak hızlı bir biçimde devam edeceğiz. Hedefimiz, şehirlerimizi insan dostu, çevre dostu, estetik, katılımcı ve müreffeh marka şehirler haline getirmektir. Bu doğrultuda, imar mevzuatını günün ihtiyaçlarına uygun olarak revize etmekteyiz. Kentsel tasarım ilkelerini ve uygulamalarını, engelli, yaşlı, hareket kısıtlılığı olanlar gibi özel ilgi bekleyen kesimlerin hizmetlere erişimini kolaylaştırmak üzere geliştireceğiz." - K