Bakan Işık, Cengiz Topel Havalimanı Hakkında Bilgi Aldı
Kocaeli’de bulunan Cengiz Topel Havalimanı’nda incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Cihazlar devreye girdiği andan itibaren artık sisli havalarda uçakların inişinde, kalkışında problem olmayacak” dedi.
Kocaeli'de bulunan Cengiz Topel Havalimanı'nda incelemelerde bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Cihazlar devreye girdiği andan itibaren artık sisli havalarda uçakların inişinde, kalkışında problem olmayacak" dedi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli'de bulunan Cengiz Topel Havalimanı'nda incelemelerde bulundu. Cengiz Topel Havalimanı'na takılacak ILS cihazı hakkında bilgi alan Bakan Işık, cihazın takılması için yapılan inşaat çalışmasını da yerinde inceledi. Daha sonra basın mensuplarına konu ile ilgili bir açıklamada bulunan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Biz Türk Silahlı Kuvvetleri ile görüşerek, onlarla bir protokol yaparak Cengiz Topel Havaalanı'nın sivil uçuşlara da açılmasını sağlamıştık. Fakat daha sonra, özellikle bir özel şirketin buradan uçması, onların uçaklarının aynı mesafeyi daha uzun zamanda kat ediyor olması maalesef havaalanımıza olan talebi düşürmüştü. Bu arada ikinci problem de bu bölgede oluşan yoğun sis nedeniyle uçakların bu bölgedeki seferlerinin iptal edilmesi veya diğer havaalanlarına kaydırılması problemiydi. Bu bizim için önemli bir problemdi. 300 küsür uçuştan 45 tanesinin iptal edilmiş veya başka havaalanına yönlendirilmiş olması havaalanına olan talebi de azaltıyordu. Bunun sebebi de burada ILS Cihazı'nın olmaması. ILS Cihazı da aslında var, ama konumlandırma noktasında doğal engellerimiz vardı. Şimdi çalışma yürüyor. Büyükşehir Belediyemiz ve Ulaştırma Bakanlığımız sağolsunlar birlikte çalıştılar ve şu anda bu tepeyi tıraşlıyoruz. Bu tepe tıraşlandıktan sonra cihazımızı da tamamen monte edeceğiz. Bu cihaz da devreye girdiği andan itibaren artık sisli havalarda da uçakların inişinde, kalkışında problem olmayacak. Atatürk Havalimanı'ndaki cihazlar burada da olmuş olacak. Burası bitip, cihazlar kurulduktan sonra da inşallah uçuşlara tekrar başlayacağız. Hedefimiz yine ilk etapta Trabzon, daha sonra Antalya, daha sonra Erzurum ve yurdun diğer yerlerine buradan uçuşları başlatmak. Şu anda da gördüğümüz kadarıyla inşaat büyük bir hızla devam ediyor. O zaman söylediğimizde bazıları bahane falan dediler ama bu cihaz olmadan sisli havalarda iniş mümkün olmuyor ve sürekli sefer iptalleri de yolcunun güvenini azaltıyor. Bu yatırımın maliyeti o cihazlar hariç 10 milyon TL'ye yakın, İlk uçuşu cihaz takılır, takılmaz gerçekleştireceğiz ancak şu anda bir tarih verme şansımız yok" dedi. - KOCAELİ