Haberler

Bakan Eroğlu: Ah O 50 Milyar Dolar Olsaydı Da...

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bir anayasa kitapçığını Sayın Sezer, Ecevit'in üzerine fırlattı, 22 banka battı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bir anayasa kitapçığını Sayın Sezer, Ecevit'in üzerine fırlattı, 22 banka battı. Bu 22 bankanın batmasıyla milletin ödediği fatura neredeyse 50 milyar dolar. Ah o 50 milyar dolar olsaydı da Türkiye'deki bütün barajları bitirirdim" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Manisa'nın Kula ilçesinde düzenlenen temel atma ve sertifika dağıtım törenine katıldı. Törende Bakan Eroğlu'na Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Milletvekilleri Selçuk Özdağ ve İsmail Bilen, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Kula Kaymakamı Osman Güven, AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Kula İlçe Başkanı Ahmet Palabıyık ve geniş bir bürokrat grubu eşlik etti. Kula Yunus Emre Kent Meydanı Kültür Merkezi Düğün Salonu'nda Kulalı vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Eroğlu, Emre Mahallesi göletinin temel atma töreni ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve orköy kredi sertifikaları dağıtımını gerçekleştirdi. Törende konuşan Bakan Eroğlu, kendisini Manisa'nın 6. milletvekili olarak gördüğünü ifade ederek, "Kula ile çok özel bir bağımız var. Daha önce çeşitli programlar dolayısı ile Kula'ya geldik. Kendimi Kulalı gibi hissetmiyor değilim. Bu yüzden de bakanlığımız olarak elimizden gelen projeler ile birlikte Kula'ya gereken desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bugün de Emre Mahallesinde ihale aşaması tamamlanan Emre göletinin temel atma töreni için buradayız. Bunun haricinde Kula'da tamamlanan ve yapımına devam edilen birçok göletimiz var. İnşallah bu göletlerimizi de en kısa sürede tamamlayarak Kula'yı göller bölgesi yapacağız" dedi.

18 maddelik anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili de konuşan Bakan Eroğlu, "Bu mesele memleket meselesi. Mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruattır. Biliyorsunuz özellikle bu darbe anayasasının değişmesi için biz çok gayret ettik. Esasen bütün siyasi partiler programlarında hepsi şunu söyledi. 'Darbe anayasası değişmesi lazım' biz bunun için çok gayret sarf ettik. Hatta geçen dönem dedik ki 'çoğunluk bizde ama eşit üyelerle gelin anayasa yapalım' Fakat anlaşma olmadı. Hatta 60 kadar madde üzerinde anlaşıldı sonradan CHP caydı. Daha sonra 'tekrar gelin' dedik. Gelmediler. Bunun üzerine biz oturduk. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye teşekkür ediyorum. Onunla Başbakanımız baş başa verdiler ve 18 maddelik bir anaysa değişikliği tasarısı hazırlandı. Bu sırada da sorduk, gelin her türlü düşüncenin katkısı olsun, diğer muhalefetin CHP'nin de katısı olsun dememize rağmen onlar hiçbir tavsiyede bulunmadılar. Ama şimdi diyorlar ki 'hayır' Niye 'hayır' diyorsun? Millete gidince artık yapılacak bir şey yok. Söz de karar da milletin. Artık millet karar verecek. Biz milletimize güveniyoruz" diye konuştu.

"AH O 50 MİLYAR DOLAR OLSAYDI DA TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN BARAJLARI BİTİRİRDİM"

Geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasındaki kavgaların millete ciddi zararlar getirdiğini dile getiren Bakan Eroğlu, "Bir anayasa kitapçığını Sayın Sezer, Ecevit'in üzerine fırlattı, 22 banka battı. Onun borcunu kim ödedi sanıyorsunuz. Sizler ödediniz. Yani bunun faturasını millet ödedi. Bu 22 bankanın batmasıyla milletin ödediği fatura neredeyse 50 milyar dolar. Ah o 50 milyar dolar olsaydı da Türkiye'deki bütün barajları bitirirdim" dedi.

16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumda gençleri doğrudan bağlayan anayasa değişikliklerinin de olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu konuşmasına şöyle devam etti:

"2023 yılında Türkiye'yi dünyadaki en büyük 10 ekonomi sıralamasına taşıyacağız. Bu hedefin gerçekleşmesi için kararımız 'evet' Gençler, sizin hedefiniz 2053. İstanbul'u fethinin 600. yılı 2053 yılında gençler tarafından kutlanacak. Görüyorum ki 2053 yılındaki hedeflerimizin gerçeklemesi için de kararımız 'evet' Hedefi olmayan milletler tarih sahnesinden silinir. Bunu unutmayalım. Bugün Türkiye'nin ayakta kalmasının yegane yolu, güçlü olmaktan geçiyor. Gençlerimizi bir hedefiniz de, özellikle Malazgirt zaferinin bininci yılı 2071 yılında kutlanacak. O zaman Allah'ın izniyle Türkiye, dünyanın en büyük küresel gücü olacak. Tek millet için, tek bayrak için, tek vatan için 'evet' diyoruz. Hedef 2071. Cenab-ı Allah'ın yardımı bu milletten yana. Bu millet 21. asra mührünü vuracaktır." Bakan Eroğlu'nun konuşmasının ardından DSİ tarafından inşa edilecek Emre göletinin temeli atıldı ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve orköy kredi sertifikaları dağıtımı gerçekleştirildi.

BAKAN EROĞLU ALAŞEHİR'DE DE TEMEL ATTI Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kula programının ardından Manisa'nın Alaşehir ilçesine geçti. Alaşehir ilçesinde Toygarlı Barajı'nın temelini atan Eroğlu, çiftçilere de gelir getirici tür ve orköy kredi sertifikaları dağıtımını yaptı. Alaşehir Spor Salonu'nda gerçekleştirilen törende konuşan Eroğlu, 10 milyon TL'ye mal olacak Toygarlı Barajı sayesinde bin 290 dekar alanın sulanabileceğini belirterek, kırsal kesimde yaşayan vatandaşların kalkınması için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini söyledi. Eroğlu, "Vatandaşlarımızın kalkınması için köylere gelir getirecek fidanlar dikeceğiz. Bütün bakımlar üç yıl devlete ait. Geliri 49 yıl köylülere ait olacak. Arıcılık yapmak isteyenlere kira yok, yüzde 20 hibe, faizsiz arıcılık kredisi vereceğiz. Başka yerlere göçmüş, ancak arazisi olan ve işleyemeyen boş kalan araziler için masrafın üçte ikisi devlete ait, kalanı vatandaşlar tarafından karşılanarak arazilerin gelir getirmesi amacıyla kullanılmasını imkan tanınacak" dedi. Bakan Eroğlu, 16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumuna da değinerek, vatandaşlardan 'evet' oyu istedi.

(Hasan Yiğen-Nurettin Doğan / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close