Haberler
Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Türkiye sınırında kritik gelişme! Muhaliflerin ikinci büyük kenti geçirmesi an meselesi

İslam Memiş uyardı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Kritik uyarı: Sadece dolar değil sahte euro da var

Fuhuşa zorlanan 17 yaşındaki kızın anlattıkları kan dondurdu: Günde 180 kişi ile birlikte oluyordum

Günde 180 kişiyle birlikte olmaya zorlamışlar

Bakan Çelik Talep Ve Sorunları Dinledi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üreticiyle telefonda görüşmeyi sürdürün Bakan Çelik, 30 civarında talep ve sorun dinledi. Bakan Çelik, üreticinin sorunlarına doğrudan çözüm bulmaya çalıştı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan hayvan üreticilerine yaptığı çağrı üzerine, kendisini arayanlarla telefonla görüştü. Bakan Çelik, dün 09.30 ile 11.00 saatleri arasında 0 530 104 37 80 no'lu hattan kendisini arayan üreticilerle telefonla görüştü. Bakan Çelik, Ardahan'dan Muğla'ya, İstanbul'dan Kahramanmaraş'a kadar birçok ilden yaklaşık 30 civarında hayvancılıkla uğraşan üreticinin talep ve sorunlarını dinledi.

Bakan Çelik'i Ardahan'ın Göle İlçesinden arayan Yunus Yılmaz isimli üretici, köy dışında 120 dekarlık bir alanda ellinin üzerinde büyükbaş hayvan yetiştirdiğini belirterek, "Zor şartlarda yetiştiricilik yapıyoruz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İl Müdürü telefonda dahi bize kötü davranıyor. Gerekli ilgiyi göstermiyor. Hayvancılık konusunda daha fazla destek istiyoruz" dedi. Bunun üzerine Bakan Çelik, "O il müdürü çizmelerini giyip ya ayağınıza gelecek ya da bu görevini bırakacak. Öyle tepeden bakan kamu görevlisi istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

'DOSYANI AL GETİR HEMEN'

Seydikemer Kayadibi Köyünden arayan ve hayvancılık için aldıkları krediyi ödeyemediklerini ve bu borcun yeniden yapılandırılması konusunda destek isteyen bir üreticiye de Bakan Çelik, Ziraat Bankası ile üreticiye dönük neler yapılabileceği noktasında zaman zaman görüştüklerini belirterek, "Sizin gibi başka üreticiler de var. Taleplerinizi bankaya topluca ileteceğiz" dedi.

İstanbul'dan arayan Mustafa Ceylan isimli bir vatandaş ise Kahramanmaraş Elbistanlı olduğunu ve köyüne yerleşmek istediğini, ne şekilde küçükbaş hayvancılığı yapacağıyla ilgili Bakan Çelik'ten yardım istedi. Bakan Çelik de, "Kahramanmaraş Tarım İl Müdürlüğüne git benden selam söyle. De ki 'Bakan Bey sana gönderdi, tarım ve hayvancılıkla ilgili nasıl kredi alabilirim, nasıl hayvan sahibi olabilirim de' sana yol göstersin. Beni yine arayabilirsin. Seni telefona kaydediyorum" şeklinde konuştu.

Aydın'dan arayan, üniversiteyi yeni bitirmiş ve tarım üzerine projeleri olan Harun Ceylan'ın "Yurt dışından sürekli aldığımız ilaçların hepsinin organik halini yapabiliyorum. Ar-Ge konusunda da kendime güveniyorum" sözlerine karşılık Bakan Çelik "Çok güzel tebrik ediyorum. Dosyalarını al getir hemen. Şubat ayı içerisinde görüşürüz inşallah" dedi.

Samsun Ayvacık'tan arayan bir fındık üreticisi de fındık fiyatlarının 9 liraya düştüğünü belirterek zor durumda olduklarını dile getirdi. Bakan Çelik de, fındıkla ilgili Bakanlığın alan bazlı destekleri bulunduğunu, konuyu Tarım İl Müdürlüğünden takip etmesini istedi.

BAKAN ÇELİK HEM TELEFONLA HEM DE YÜZ YÜZE GÖRÜŞTÜ

Burdur'un Bucak ilçesinde süt hayvancılığı üretimi yaptığını ve İPARD projesinden faydalanarak aldığı 1,5 milyon liralık hibe desteğiyle besihane yaptırdığını dile getiren Musa Korkmaz, müteahhitten kaynaklı prosedürden dolayı desteğin kendisinden geri alınmak istendiğini dile getirdi. Elinde dosyalarla bakanlık kampüsünde bulunduğunu kaydeden Korkmaz'ı makamına davet ederek kendisiyle bir süre görüşen Bakan Çelik, sorunun çözümü için Korkmaz'ı Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu Başkanlığı'na gönderdi. "Tarım Bakanlığına çok şey katacağınıza inanıyorum" diyen ve 8-9 yıldır hayvancılık işiyle uğraştığını, hayvancılık destekle kalemlerinin çok fazla olduğunu belirterek, bu desteğin 1-2 kaleme indirilmesi gerektiğini dile getiren bir üreticiye ise Bakan Çelik, "Desteklerin azaltılıp derli toplu hale getirilmesiyle ilgili şu anda çalışıyoruz, son noktaya geldik. Bu çalışmayı yaptığımızda senin gibi milyonlarca insanın sıkıntısını ortadan kaldırmış olacağız" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda yaptığı telefon görüşmelerinde çeltik, süt ve su ürünleri üreticilerinin talep ve sorunlarını dinleyen Bakan Çelik'in bu uygulaması önümüzdeki günlerde de sürecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel
title