Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

20 ilde daha okullar tatil edildi

20 ilde daha okullar tatil edildi

Bakan Çelik: İsmin Başındaki Unvan, Terörü Menşurlaştıran Cümleleri Maruz Gösteremez

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Uludağ Üniversitesi'nde akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, çığır açan çalışmalarıyla dünyada adından söz ettiren akademisyenler olduğu gibi önüne konan her metni imzalamayı marifet sanan akademisyenler bulunduğunu söyledi.

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Uludağ Üniversitesi'nde akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, çığır açan çalışmalarıyla dünyada adından söz ettiren akademisyenler olduğu gibi önüne konan her metni imzalamayı marifet sanan akademisyenler bulunduğunu söyledi. Bakan Çelik, "Herkes istediği metine hatta boş senede de imza atabilir. Ancak bir insanın isminin başındaki unvan, terörü menşurlaştıran cümleleri maruz gösteremez. Unutmayalım ki aydın olmak için önce insan olmak gerekiyor" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Uludağ Üniversitesi Prof.Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde akademik yıl açılışına katıldı. Burada öğrencilere ilk dersi veren Çelik, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Çelik, evrensel kavramları değerlendirirken Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın dikkate alınması gerektiğine dikkat çekerek, "Yoksa ahkam kesmek kolay. Rastgele değerlendirmeler yapmak kolay" dedi.

Düşünebilmenin üretimin en önemli adımı olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, şöyle devam etti:

"Farklı bakış açıları düşünce ve bilim dünyasını zenginleştirir. Ancak, 'Farklı olalım' derken toplumun değerlerine yabancılaşmamak gerekiyor. Farklı olmak için temelsiz atmosferine girmek bilim insanlarının düşüncesi olmasa gerek. Hiçbir akademik değere bağlı kalmadan devleti yönetenleri acımasızca eleştireceksiniz. Tabii herkes eleştirebilir. Eleştirin, sanki bu coğrafyada devleti idare etmek çok kolaymış. Aileyi nasıl idare ediyorsunuz, kolay mı? Bu coğrafyada devleti idare etmek o kadar kolay mı? Buna rağmen eleştirin. Eleştirelim. Ama terör örgütlerine ses çıkartamıyorsunuz bunu nasıl hiza edeceksiniz. Bu nasıl bilim, nasıl bilim adamlığınız. Yaşadığınız gerçeklere baktığınız zaman çok garip tablolarla karşılaşıyoruz. Çığır açan çalışmalarıyla dünyada adından söz ettiren akademisyenlerimiz olduğu gibi önüne konan her metni imzalamayı marifet sanan akademisyenlerde olacaktır elbette. Bunu da yadırgamıyorlar. Elbette imza atabilirsiniz. Ama hiç kuşku yok ki, herkes istediği metne hatta boş senede de imza atabilir. Ancak bir insanın isminin başındaki unvan, terörü menşurlaştıran cümleleri maruz gösteremez. Elbette aydın olmak bünyesinde eleştiren düşünceyi de barındırır. Herkesin bir dünya görüşü, felsefik düşünce veya ideolojisi olabilir. Ancak, muhalefet ettiğiniz meselenin çözümüne alternatif çözüm yolları üretemezseniz, yalnız 'İstemezük' derseniz kimse size itibar etmez. Unutmayalım ki aydın olmak için önce insan olmak gerekiyor. Türkiye'de kürsüden güç alan değil, kürsüye güç veren akademisyenler olmalı. Bu yalnız akademisyenler için değil, siyaset için de geçerli. Koltuğuna güç veren bir siyasetçi olması gerekiyor."

"DARBE BAŞARILI OLAMADI, TÜRKİYE ŞU ANDA CERABLUS'TA"

Bakan Çelik, Ortadoğu'da sürekli kan akan coğrafya haline geldiğini, Türkiye'nin mevcut toprak bütünlerini korumaya devam ettiğini anlatırken şöyle konruştu:

"Müttefiklerimize anlatıyoruz. Ama onlar farkında değiller. Ama düne göre biraz daha iyi yerlere geldiler. İki ay önce yaşadığımız darbe girişiminin temel amaçlarının birisi Türkiye'yi içe kapatmak ve Suriye denkleminin dışında tutmak. Hedeflerinden bir tanesi bu. Darbe başarılı olamadı Türkiye şu anda Cereblus'ta. Birilerini ayladır, yıllardır binlerce insanın ölümüne sebep olup çözemediğini, Türkiye kısa bir sürede sınır ötesi harekatla bir bölgenin tahliyesini çok az zayiatla gerçekleştirme imkanını buldu. Birinci hedef; Bölgedeki denklerden Türkiye'yi uzaklaştırmak. İkincisi; Türkiye'yi bölmek. O gece Güneydoğu üzerinde operasyon yapılacaktı. Hazırlıklarını yapmışlardı. Ama milletimiz Türkiye'nin bölünmemesi ve parçalanmaması için canıyla, malıyla bu menfur girişimi karşısında onurlu bir duruş sergiledi. Türkiye sömürge haline getirmeler bitti. Türkiye talimatla falan idare edilmeyecek."

Konuşmaların ardından Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yusuf Ulcay, Çelik'e plaket verdi. Ardından Çelik, Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi ve Ziraat Fakültesini ziyaret ederek, bilgi aldı.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title