Bakan Avcı: Karikatüristler Bu Koltuklardan Kalkmanın Ne Kadar Zor Olduğunu Çok Güzel Çiziyorlar
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, koltuklardan kalkmanın ne kadar zor olduğunu karikatüristlerin çok güzel çizdiğini belirterek, "Ama bu bir gelenek. Çocukları buraya sırayla alalım. Zaten gerçek hayatta da sırayla oluyor" dedi.
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, koltuklardan kalkmanın ne kadar zor olduğunu karikatüristlerin çok güzel çizdiğini belirterek, "Ama bu bir gelenek. Çocukları buraya sırayla alalım. Zaten gerçek hayatta da sırayla oluyor" dedi.
Bakan Avcı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde aralarında şehit ve gazi çocuklarının da bulunduğu bir grup öğrenci ve öğretmeni Bakanlık toplantı salonunda kabul etti. Bakan Avcı, sözlerine öğrenci ve öğretmenlere, "Hoşgeldiniz, Milli Hakimiyet ve Çocuk Bayramı veya Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun" diyerek başladı.
Bakan Avcı, "23 Nisan'larda siz bekliyorsunuz ki Milli Eğitim Bakanı da koltuğundan kalksın, onun koltuğuna biz oturalım. Öyle yağma yok" diye alaycı bir ifadeyle şaka yaptı.
Koltuklardan kalkmanın ne kadar zor olduğunu karikatüristlerin çok güzel çizerek gösterdiklerini vurgulayan Bakan Avcı, "Bu bir gelenek. Çocukları buraya sırayla alalım. Eğer bir arkadaşımızı buraya oturtursak diğer arkadaşlarımız mahsun olurlar. En iyisi bu işi sırayla yapalım. Zaten gerçek hayatta da sırayla oluyor" diye konuştu.
Öğrencileri yanına davet eden Bakan Avcı, öğrencilerden koltuklarını da getirmelerini isteyerek, yanındaki koltuğa ilk oturttuğu Mehmet Memişoğlulları İlkokulu öğrencisi Selin Kaya'ya "Koltuğunu da getir. Benim koltuğum sağlam" sözleriyle espri yaptı.
-"BU KADAR KISA VE ÖZ KONUŞMAYI BİZ SİYASETÇİLER DOĞRUSU BECEREMİYORUZ"-
Selin Kaya, ilk defa çocuklara bayram armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve Bakan Avcı'ya teşekkür ederek, bugünün çocukları olarak Türkiye'nin, milletin ve tüm dünya çocukları için tüm güçleriyle çalışacaklarını söyledi. Kaya, "Hepinizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum" diyerek sözlerini tamamladı.
Bakan Avcı da Kaya'yı tebrik ettiğini belirterek, "Bu kadar kısa ve öz konuşmayı biz siyasetçiler doğrusu beceremiyoruz. Mikrofonu kaptık mı uzun uzun konuşuyoruz. Ama sen bize şimdi hem kısa hem de özlü dolu dolu konuşmanın nasıl yapılacağının bir örneğini de vermiş oldun" şeklinde konuştu.
Bakan Avcı'nın yanına gelerek kendini tanıtan Altıpınar İlkokulu öğrencisi Zeynep Kurt, şiir okumayı çok sevdiğini de dile getirdi. Kurt, Bakan Avcı'nın bir şiir okumasını istemesi üzerine "Tasarruf" isimli şiiri okudu.
-"BU ÇOK ZOR"-
Gazetecilerin Güneşevler İlkokulu öğrencisi Berra Kıral'a yönelttiği "Eğitim sisteminde neleri değiştirmek istersin?" sorusu karşısında Bakan Avcı, "Bu çok zor" diye yanıt verdi. Berra Kıral "Bakan olarak ilk icraatın ne olurdu? Ne yapmak istersin. Okuluna bir şey yaptırmak ister misin?" şeklinde değiştirilen soruya karşılık ise "Okulumun bazı ihtiyaçları var, onları yaptırmak isterim" cevabını verdi. Avcı Kıral'ın bu sözlerine karşılık, "Biz de elimizden geleni yapıyoruz değil mi zaten?" dedi.
-"YOKSA SİTEM İYİ AMA ANLATAMIYORUZ"-
Bakan Avcı, daha sonra yanına gelen Gölbaşı Şehit Bülent Göçer Ortaokulu öğrencisi Ramazan Balcı'dan kendinden önceki öğrenciye sorulan soruyu yanıtlamasını istedi. Balcı da liselere geçişte kullanılan merkezi ortak sınav sistemi hakkında kafasının karışık olduğunu ve daha çok bilgilendirilmeye ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Bakan Avcı, Balcı'nın "Benim bile öğrenci olarak kafam karışık. Puan sistemi gibi konularda daha çok bilgilendirme yapılması gerekiyor. Yoksa sitem iyi" sözleri üzerine, "Daha çok halkla ilişkiler ve tanıtım yapmamız gerekiyor. Sistem iyi ama anlatamıyoruz" açıklamasında bulundu.
Balcı, önceki sınavda öğrencinin daha çok stres yaptığını, 5 sınava birden hazırlandığına dikkat çekerek, "Ancak burada teker teker hazırlanma şansı var ve sınavlar arasındaki 40'ar dakikalık sürede öğrenciyi rahatlatma amaçlı çok iyi oldu" diye konuştu.
-"BÜTÇEDEN EN BÜYÜK PAY MİLLİ EĞİTİME AYRILIYOR"-
Cemil Yıldırım Ortaokulu öğrencisi Süveybe Cinkara da okullarda pek çok eksiklikler bulunduğunu vurgulayarak, okulda bir deney yapmak yerine kitaptan okuduklarını anlattı. Buluşlardan hoşlandığını, bilimle uğraştığını dile getiren Cinkara, bunun büyük bir zevk olduğunu ve herkesin tatmasını istediğini kaydetti. Cinkara, yeni sınav sisteminin de kafaları karıştırdığını söyleyerek, bunun iyileştirilmesi için bir proje hazırlayacağını ifade etti.
Bakan Avcı'nın "En çok hangi dersi seviyorsun?" Ça Ortaokulu öğrencisi Hilal Yiğit isimli öğrenci, fen bilgisi yanıtıyla karşılık verdi. Yiğit, Avcı'nın fen dersinin okullarında iyi işlenip işlenmediğini, eksiklerinin bulunup bulunmadığını sorması üzerine, bazen deney yaparken materyallerinin bulunmadığını, laboratuvarlarının bulunmadığını söyledi. Avcı da bütçeden en büyük payın bu tür eksikliklerin tamamlanması için milli eğitime ayrıldığını belirtti.
-"ONU DA MİSAFİR EDERİZ"-
Avcı, heyetteki öğretmenler nezdinde tüm öğretmenlere de teşekkür ederek, bayramlarını kutladı. Avcı, heyette bulunan ve kendi davetlisi olarak Adıyaman'dan Ankara'ya gelen Mehmet Uğur Ayhan'ı yanına davet etti. Avcı, öğretmen Ayhan'dan bedensel engelli öğrencisine okuma yazma ve yürümeyi nasıl öğrettiğini anlatmasını istedi.
Bakan Avcı'nın yanına oturan Ayhan'ın, 8 yaşındaki doğuştan engelli Filiz Arık ile yaşadıkları olayı anlatırken boğazının kuruması üzerine Bakan Avcı, Ayhan'a su ikram etti.
Ayhan, Filiz'le tanıştığında hiçbir uzvunu hareket ettiremediğini ve bu yüzden okula gidemediğini, kendisinin yaptırdığı egzersizler sonrası Filiz'in tutunarak 3,5 metre yürüyebildiğini söyledi. Bunun üzerine Bakan Avcı, "İnşallah önümüzdeki Bayram da Filiz'le beraber sizi burada ağırlarız. Onu da misafir ederiz inşallah" diye konuştu.
-"MUHABBET OLSA OLAN, AH NECE OLMAZ OLMAZ"-
Ayhan'a teşekkür eden Avcı, bir Kars türküsünde "muhabbet olsa olan, ah nece olmaz olmaz" denildiğini, nice olmaz şeylerin muhabbet, sevgi olunca olacağını vurguladı.
Öğretmen Ayhan'ın anlattığı olayın aynı zamanda sahip olunan sağlığın, elleri ve ayakları kullanabilmenin, başkasının yardımına ihtiyaç duymadan pek çok hareketi yapabilmenin büyük bir nimet olduğunu gösterdiğinin de altını çizen Bakan Avcı, öğrencilerden sınıflarında bu durumda olan arkadaşlarıyla muhabbetle, sevgiyle dayanışma ilişkisi kurmalarını istedi.
Avcı, öğrencilere satranç dağıtarak sergide olan kitaplardan istediklerini seçmelerini istedi.
Bakan Avcı'ya çocuklar ve öğretmenler adına çiçek veren ve teşekkürlerini ileten öğretmen Mualla Şepitçi, maddi ve manevi olarak Avcı'nın arkasında olduklarını ve kendileriyle gurur duyduklarını ve güvendiklerini kaydetti.