Haberler

Bakan Ala Devreye Girdi, Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nın Adı Değişmedi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediye Meclisi, 'Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nın adını '15 Temmuz Milli İrade Meydanı' olarak değiştirdi. İçişleri Bakanı Ala ise eski isminin kalmasını istedi.

Bursa'nın merkez Yıldırım Belediye Meclisi, belediye hizmet binası önünde bulunan 'Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nın adını '15 Temmuz Milli İrade Meydanı' olarak değiştirdi. Belediye meclisinin aldığı karara tepki gösteren CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuyla ilgili itirazlarını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti. Kararın yanlış olduğunu Kayışoğlu'na söyleyen Ala'nın devreye girmesi sonucu Yıldırım Belediye Başkanı AK Parti'li İsmail Hakkı Edebali, ilk meclis toplantısında kararın geri alınacağını CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan'a iletti.

"15 TEMMUZ MİLLİ İRADE MEYDANI" OLMUŞTU

Yıldırım Belediye Meclisi önceki gün yaptığı 2'nci Olağanüstü Toplantısı'nda, yeni hizmet binasının önünde yer alan ve 1999 yılında uğradığı bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Gazeteci Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın adını taşıyan meydanın '15 Temmuz Milli İrade Meydanı' olarak değiştirilmesine karar verdi.

CHP'li meclis üyelerinin ret oyu verdiği karar sonrası meydana '15 Temmuz Milli İrade Meydanı' tabelası da konuldu.

CHP'Lİ VEKİL DEVREYE GİRDİ

Yıldırım Belediye Meclisi'nin aldığı karara itiraz eden CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'nı arayarak önce Bakan Yardımcısı Sabahattin Öztürk'le, ardından Bakan Efgan Ala ile görüştü. Kayışoğu'nun verdiği bilgiye göre Bakan Ala, böyle bir dönemde Ahmet Taner Kışlalı adının değiştirilmesinin yanlış olacağını belirterek, gerekli girişimlerde bulunacağını söyledi. Bakan Ala ile yapılan bu görüşmenin ardından Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, CHP Yıldırım İlçe Başkanı Güner Aklan'ı arayarak ilk meclis toplantısında isim değişikliği kararının geri alınacağını belirtti.

'DEMOKRASİ MÜCADELESİNDE YAŞAMINI YİTİRMİŞ BİR AYDIN'

Nurhayat Altaca Kayışoğlu, böyle hassas bir dönemde alınan kararın yanlış olduğunu Bakan Ala'ya ilettiğini kaydederek şunları söyledi:

"Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirmiş bir aydının isminin kaldırılması bugün yaşadığımız olaylar düşünüldüğünde hiç de sağlıklı bir karar değildi. Bursa'da oluşan tepkiyi İçişleri Bakanımız Efkan Ala'ya ilettik. Çok yoğun olmasına rağmen konuya hassasiyet göstererek yakından ilgilendi ve bir yanlıştan dönüldü. Kendilerine bu duyarlılığından ötürü teşekkür ederim. Bu kararın oluşan toplumsal barışa katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu dönemde hepimize düşen görev, barış iklimi ve ortak demokrasi bilincini sürdürülebilir hale getirmektir."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close