Haberler

BAKA Yönetim Kurulu Elmalı'da Toplandı

BAKA Yönetim Kurulu Elmalı'da Toplandı
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BAKA Yönetim Kurulu toplantısı Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde yapıldı.

Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman TAPSIZ, toplantıda 2011 yılında "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçilik Mali Destek Programı" için proje teklif çağrısına çıkılacağını belirterek, "Söz konusu program kapsamında BAKA tarafından kullandırılması düşünülen doğrudan finansman desteği miktarı 20.000.000 TL'dir" dedi.

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu toplantısı Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde yapıldı. Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Tapsız'ın başkanlığındaki toplantıya Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Isparta Valisi Memduh Oğuz, İl Genel Meclisi Başkanları Cavit Arı, Osman Zabun ve İbrahim Ekici, Belediye Başkanları Yusuf Ziya Günaydın ve Sebahattin Akkaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları Çetin Osman Budak ve Hasan Hüseyin Kaçıkoç, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin ile uzmanlar katıldı.

BAKA Yönetim Kurulu'nun Elmalı Kaymakamlığı Toplantı Salonu'ndaki toplantısının açılışında Elmalı Kaymakamı Mehmet Murat ÇEKMEN'in hazırlattığı Elmalı tanıtım filminin gösterimi yapıldı. Antalya Valisi Dr Ahmet ALTIPARMAK, kısa 'hoşgeldiniz' konuşmasının ardından Burdur Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman TAPSIZ, toplantıda 2011 yılında "Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçilik Mali Destek Programı" için proje teklif çağrısına çıkılması için karar alınacağını belirterek, "Söz konusu program kapsamında BAKA tarafından kullandırılması düşünülen doğrudan finansman desteği miktarı 20.000.000 TL'dir" dedi.

KOBİ'LER VE PAYDAŞLARI

Vali Süleyman Tapsız, çıkılacak yeni Mali Destek Programının bütçesinin bir öncekindeki gibi iki bileşenden oluştuğunu ve bunların Kar Amacı Güden Kurumlar İçin 14.000.000-TL ve 'Kar Amacı Gütmeyen Kurumlar İçin' de 6.000.000-TL olarak belirlendiği bilgisini verdi.

BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali TAPSIZ, "Bu tutarlar nihai olmayıp sunulan projelerin sayısına ve kalitesine bağlı olarak projelerin değerlendirme süreci sonunda Ajans tarafından mali destek program bütçesinde değişiklik yapılabilecektir. Bu program kapsamında, küçük ve orta büyüklükte işletmeler (KOBİ) ve KOBİ'lerle etkileşim içerisinde bulunan paydaşlar hedef kitle olarak görülmektedir. KOBİ'lerin değişen piyasa koşullarına hızlı uyum yetenekleri, esnek üretim yapılarının sağladığı avantajlar ve bölgeler arasında dengeli büyüme ve istihdamın artırılmasına sağladıkları katkılarının sürdürülebilir bir çerçevede devam ettirilmesi hedeflenmektedir" diye konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA İÇİN YENİLİCİKÇİLİK

'Sürdürülebilir Kalkınma İçin Yenilikçilik Mali Destek Programı' ile Batı Akdeniz'in yerel ve bölgesel refahının iyileştirilmesi, istihdamda kilit role sahip olan KOBİ'lerin desteklenmesi ve işletmelerin kamu kurum/kuruluşları ile uyum içerisinde yenilikçi uygulamaları benimsemesinin amaçlandığını belirten Vali TAPSIZ, şöyle devam etti;

"Bu amaç doğrultusunda belirlenen öncelik alanları ise; İşletmelerde Yenilikçilik ve Yeni Ürünlerin desteklenmesi, Turizm Potansiyelinin değerlendirilmesi ve Tarıma Dayalı Sanayinin desteklenmesidir.

Bugünkü bir diğer konumuz BAKA 2012 Yılı Çalışma Programında yer alacak mali destek çağrısı konu başlıklarının belirlenmesine yönelik olarak Yönetim Kurulumuzun görüş ve önerileri doğrultusunda taslak çalışma planı oluşturulmuştur. 2012 yılı için proje teklif çağrısı yöntemi ile desteklenecek konular ve teklif çağrısı başlıkları şunlardır:

ÇEVRE VE YENİLENEBİLİR ENERJİ

2012 yılı ilk yarısında yenilenebilir enerji ve çevre duyarlılığı konulu "İşletmelerde Yenilikçilik, Sürdürülebilir Çevre ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Değerlendirilmesi Mali Destek Programı" teklif çağrısına çıkılacaktır, ilgili teklif çağrısının hedef paydaşları sanayi sektörü ve turizm işletmeleri olacaktır.

Sürdürülebilir Çevre ve Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Değerlendirilmesi Mali Destek Programı iki alt bileşenden oluşacaktır. 1.Alt bileşen kar amacı güden işletmelere yönelik hazırlanan destekler olup, 2. alt bileşen kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşlara yönelik olacaktır. İlgili bileşenlerin içeriği aşağıda belirtilen hususları kapsayacaktır.

İşletmelerde Rekabet Gücünün Artırılması amacı kapsamında: 'Yenilikçi üretim tekniklerinin desteklenmesi', 'İhracata yönelik üretim faaliyetlerinin desteklenmesi', 'Geri Dönüşüm ve enerji verimliliği konusunda firmaların desteklenmesi'.

TR61 Düzey 2 Bölgesinde Turizm Faaliyetlerinin 12 Aya Yayılması amacı kapsamında: 'Sağlık Turizmine yönelik faaliyetlerin desteklenmesi', 'Turizm işletmelerinde çevresel duyarlılığın artırılmasına yönelik faaliyetler', 'İşletmelerin yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanmasının teşvik edilmesi'.

Tarıma Dayalı Sanayinin Desteklenmesi amacı kapsamında:'Seracılık faaliyetlerinde yenilikçi teknik ve teknolojilerin kullanımının özendirilmesi', 'Sera atıklarının değerlendirilmesi yönelik faaliyetlerin desteklenmesi, 'Tarıma dayalı gıda ürünleri ve içecek imalatının desteklenmesi (Süt ve Süt ürünleri)', 'Tarım ürünlerinin paketlenmesi, işlenmesi ve depolanmasına yönelik faaliyetler olacaktır."

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close