Haberler

Bağımlılıkla Mücadeleye Üniversite Desteği

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Kudret Doğan koordinatörlüğünde üniversite öğrencilerinin hazırladığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin de 2015 Genç Yeşilay Mali Destek Programını kazanan Mücadelenin Başka Yolu Var isimli bağımlılığı önleme projesi İstanbul Zeytinburnu’nda lise öğrencilerine farkındalık oluşturma semineri ile başladı.

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Kudret Doğan koordinatörlüğünde üniversite öğrencilerinin hazırladığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti'nin de 2015 Genç Yeşilay Mali Destek Programını kazanan Mücadelenin Başka Yolu Var isimli bağımlılığı önleme projesi İstanbul Zeytinburnu'nda lise öğrencilerine farkındalık oluşturma semineri ile başladı. Programda FSMVÜ Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Itır Tarı Cömert 'bağımlılık, FSMVÜ Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Avcı da Beden Dili ve Etkili İletişim, Psikolog Sümeyra Şahin ise Hobi Edinmenin Faydaları konulu seminer verdi. Etkinlik daha sonra çeşitli aktiviteler ile devam etti.

"Mücadelenin Başka Yolu Var" projesini yürüten Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi öğrencileri projenin ilk ayağında yurt dışı örneklerini incelemek için İtalya'daki San Patrignano Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Öğrenciler, rehabilitasyon merkezinin lise öğrencilerine yönelik düzenlediği Wefree adlı önleme programında bağımlıların görev aldığı pek çok sportif, sanatsal ve kültürel aktiviteye katıldı. İtalya örneğini inceleyen öğrenciler Türkiye'deki ilk saha çalışmasını Zeytinburnu 100. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi'nde iki gün boyunca gerçekleştirdi. Alanında uzman isimlerin verdiği seminerle bağımlılığa karşı farkındalık kazanan lise öğrencileri tişört boyama, ebru gibi çeşitli aktivitelerle eğlenceli saatler geçirdi.

Genç Yeşilay Koordinatörü İsmail Memiş, bu etkinlikte arkadaşlarının Genç Yeşilay olarak bağımlılık alanındaki bütün mücadeleleri ortaya koymak istediğini söyledi. Sürecin sadece bilgilendirme seminerleri ile yürümediğinin farkında olduklarını anlatan İsmail Memiş, "Özellikle risk grubuna girebilme ihtimali olan ergen gençlerin yaşam kalitesini yükseltme amacımız var. Bunun için Türk Yeşilay Cemiyeti şuan Türkiye genelinde toplam yüze yakın üniversitede Yeşilay kulüplerinin kurulmasına vesile oldu ve bir mali destek programı açtı. Gençlerimiz dünyadaki diğer örnekleri görsünler, bağımlılık mücadelesinde diğer ülkelerde hangi çalışmalar yapılıyor? Bunların ne gibi sonuçları var? Öğrencilerimize nasıl aktarılabilir? Sorularının pratiğini ortaya koymak istiyoruz" diye konuştu.

Yapılan etkinlik hakkında açıklamalarda bulunan Zeytinburnu 100. Yıl Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Selçuk Ertuğrul, şunları söyledi:

"Öğrencilerimize burada geleneksel Türk sanatları alanında faaliyetler yaptırıyoruz. Aynı zamanda sprey boyalarla etkinlikler yaptıracağız. Bu vesileyle bağımlılıkta bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bunu da üniversitemizin kendi öğretim üyeleriyle birlikte bağımlılıkla, iletişimle ve hobi edinmenin faydalarıyla alakalı seminerle destekliyoruz. Bu fırsatı bize veren Yeşilay Cemiyeti'ne, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman hocamıza, Milli Eğitim Müdürü ve Çok Programlı Lisenin idarecilerine çok teşekkür ediyoruz."

Proje kapsamında İtalya'ya çalışmalara katılmaya gidenlerden Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi 3. Sınıf Psikoloji Bölümü öğrencisi Merve Karaburun ise "Bu etkinlikte Ecem Nur Ünal ve Tuğba Nur Kumru ile beraber proje sorumlusuyuz. Bir proje yazdık. Öncelikle İtalya'ya bir seyahatimiz oldu. Orada Wefree isminde bunun benzeri bir etkinlik yapılıyor. Bu etkinliği örnek alarak biz de burada bir çalışma organize ettik. Bu bir bağımlılık önleme etkinliğidir. Genç arkadaşlarımızın enerjilerini sağlıklı alana yönelterek onların bağımlılıktan uzak durmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close