Haberler

Bafra Cezaevinde Mahkumlar Geleceğe Hazırlanıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Bafra ilçesindeki T Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Bafra Açık Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlüler, hem meslek sahibi oluyor, hem de para kazanıyor.

Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki T Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Bafra Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlüler, hem meslek sahibi oluyor, hem de para kazanıyor.

Samsun'un Bafra İlçesi'ndeki T Tipi Ceza İnfaz Kurumu ve Bafra Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan hükümlülerin korunması, eğitimleri ve yönlendirilmeleri konusunda duyarlılık oluşturulması, kurumun işleyişi ve önemi ile işyurdu atölyelerinin tanıtılması için tanıtım toplantısı düzenlendi. Tanıtım etkinliğine Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Uğur Karadeniz, T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Adem Tatlısoy, Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Recep Göğüş, STK temsilcileri ve işadamları katıldı.

Bafra Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, yaptığı konuşmada kurumların işleyişi ile ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Başsavcısı Keskin, "Tutuklu ve hükümlülere yönelik yapılan çalışmalarımızla tahliye sonrası tekrar suç işlemesinin önüne geçmek, topluma huzur ve güven veren kaliteli bir yaşam sürdürmeleri ile genel toplum huzuru ve refahına ulaşabilmek amacı ile faaliyetlerimiz sürdürülmektedir" dedi.

Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda yetişkin erkek hükümlülerin bulunduğunu ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, "Kurumlarda 2 kütüphane, 9 derslik, 2 bilgisayar sınıfı, 2 çim halı saha, kapalı spor salonu, voleybol ve basketbol oyun alanları, 4 hobi atölyesi, 7 iş atölyesi, 2 berberhane, mescit, terzihane, çamaşırhane bulunmaktadır. Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlüler için ceza odaklı değil insan odaklı infaz anlayışı ile hareket etmekteyiz. Ceza İnfaz Kurumlarında iki yıllık süreçte okuma yazma bilmeyen 30 hükümlü okuma yazmayı öğrenmiştir. İlkokul diploması bulunmayan 30 hükümlü derslerine devam ederek ilkokul diploması almıştır. 60 hükümlü ortaokul ve liseden mezun olarak diploma almaya hak kazanmıştır. 7 hükümlü açık öğretim fakültesinden mezun olmuştur. ÖSYM tarafından yapılan YGS'ye 65 hükümlü katılmıştır. LYS, ALES, KPSS ve ÜDS sınavlarına 10 hükümlü katılmıştır. Kurumlarımızda halen eğitim kurumuna kayıtlı olarak öğrenimlerine devam eden 319 hükümlü bulunmaktadır. Akademik çalışmalar yanında hükümlülerin iş ve meslek sahibi olmaları da önemlidir" diye konuştu.

Açılan 57 farklı kursa 931 hükümlünün katıldığını belirten Bafra Başsavcısı İbrahim Keskin, aynı zamanda hükümlü ve tutukluların sosyal hayattan kopmamaları için son iki yıl içerisinde 62 kez konferans, 10 konser, 5 tiyatro gösterimi, 23 tören ve anma günü programı, 3 spor turnuvası organizasyonu yapıldığını söyledi.

Tekstil atölyesi, ayakkabı atölyesi, kantin işletmeciliği, terzi atölyesi, marangoz atölyesi, demir atölyesi, PVC atölyesi, inşaat, sera ve sebzecilik işkollarının bulunduğu cezaevinde bu atölyelerden geçen yıl 4 milyon 421 bin 682,84 TL ciro elde ettiklerini ifade eden Başsavcı İbrahim Keskin, "2013 yılında atölyelerimizde çalışan 392 hükümlüye 102 bin 831,24 TL ücret dışında atölye karından 100 bin 080,21 TL kar payı ödenmiştir. Sigorta işlemleri için 10 bin 489 TL sigorta bedeli olarak SGK'ya ödenmiştir. Çalışan arkadaşlar hem iaşelerini alınterleri ile kazanmış hem de ailelerine katkı sağlayabilmişlerdir" dedi. - Bafrasamsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close