Baba Beni Okula Gönder" Yurtlarının Eğitim Programı Başladı
Aydın Doğan Vakfı'nın "Baba Beni Okula Gönder" seferberliği kapsamında açılan kız öğrenci yurtlarının yöneticileri ve öğretmenleri için İstanbul'da düzenlediği 4 günlük eğitim başladı.
Aydın Doğan Vakfı'nın "Baba Beni Okula Gönder" seferberliği kapsamında açılan kız öğrenci yurtlarının yöneticileri ve öğretmenleri için İstanbul'da düzenlediği 4 günlük eğitim başladı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Öğretmen Akademisi Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen eğitimlere 17 ilden 97 yurt yöneticisi ve öğretmen katılıyor.
Aydın Doğan Vakfı'nın "Baba Beni Okula Gönder" seferberliği kapsamında açılan 33 kız öğrenci yurdunun yönetici ve öğretmenleri için her yıl düzenlenen "Ergenlik ve Gelişim Süreçlerinin Eğitimi bu yıl DoubleTree by Hilton'da başladı. Eğitimin açılışında konuşan Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Aydın Doğan Vakfı olarak özellikle kız çocuklarının eğitimi odağında çalışmalar sürdürdüklerini, Baba Beni Okula Gönder (BBOG) seferberliği kapsamında hayata geçirilen yurtlarda kalan kız çocuklarının nitelikli bir yurt ortamına sahip olmaları ve özgüvenli gençler olmalarını sağlayacak çalışmalarda bulunduklarını belirtti.
"EĞİTİMLİ KIZLAR BARIŞA GİDEN YOLUN TEMEL TAŞI"
Son 10 yılda kız çocuklarının okullaşmasında çok büyük gelişmeler sağlandığını söyleyen Fetvacı, "Eğitimli kızlar ailenin ve ülkenin gelişmesine, sağlıklı ailelere, toplumsal hayatın gelişmesine ve barışa giden yolun temel taşı. O yüzden kız çocuklarının ortaöğretim ve yükseköğretime erişimi artırmaya bununla da yetinmeyip lise ve üniversite mezunu genç kadınların istihdam edilme oranlarını da artırmak için sürekli çaba göstermeye çalışmalıyız diye inanıyoruz" dedi.
KIZ ÖĞRENCİLER İÇİN DESTEK FONU
Boğaziçi Üniversitesi ile "Kız Yurtlarında Gelişimi Destekleyen Ortam" araştırması yaptıklarını ifade eden Candan Fetvacı, yurtta kalan öğrenciler için destek fonu oluşturduklarını açıkladı. Fetvacı, "BBOG yurtlarına özgü olacak bu fon kız öğrencilerin yurttaki yaşam koşullarını iyileştirmek ve güçlü bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla hayata geçecek" dedi. Destek fonu için yurt yöneticileri ve öğretmenlerin proje hazırlamaları için Proje Tasarım Atölyesi düzenlediklerini de belirten Fetvacı, "Aydın Doğan Vakfı olarak kız öğrencilere üniversite bursu vermek dahil onlara elimizden gelen her desteği vermeye çalışıyoruz. İstiyoruz ki, maddi zorluklar, parlak zihinlerin ışıldamasına, geleceğin liderlerinin yetişmesine engel olmasın" diye konuştu.
"MESLEKİ VE KİŞİSEL GELİŞİMİ HER YAŞTA SÜRDÜRMEK ZORUNDAYIZ"
Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi Müdürü ve Eğitim Yöneticisi Yakup Yıldırım ise "Eğitimin temel dinamiği olarak biz öğretmenlerin sadece bilgiyle kafalarımızı doldurmaya değil, zekayla duyguları birleştirerek hedef kitlemiz olan çocukların kendisini gerçekleştirmesini sağlamak, araştıran, sorgulayan özgüven sahibi, evrensel değerleri benimsemiş ve ülkenin kültür mirasına sahip çıkacak nesillerin yetiştirilmesini sağlamak gibi önemli ve büyük bir görevimiz de vardır. Bunları yaparken mesleki ve kişisel eğitimi her yaşta sürdürmek zorundayız" diye konuştu. Öğretmen Akademisi Vakfı Mali İşler ve Kaynak Geliştirme Direktörü Esra Onat Akbaş, Türkiye'nin 81 ilinde 140 binden fazla öğretmene birçok eğitim programı ulaştırma fırsatı bulduklarını belirterek 4 gün boyunca pansiyon yönetiminden ergenlik sorunlarına kadar çok farklı konuları işleyeceklerini söyledi. Konuşmaların ardından 23 Kasım'a kadar sürecek olan eğitim başladı. Eğitime, Ağrı'dan Tekirdağ'a, Artvin'den Denizli'ye kadar 17 ilden 97 yurt yöneticisi ve öğretmen katılıyor. Eğitimde ergenlik iletişim ve yaşam becerileri, pansiyon yönetimi ve rol model eğitimcilik gibi çeşitli konularda eğitimler verilecek.
- İstanbul