Aytaç Durak'tan Çete Davasına Tepki
Aytaç Durak ile Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in de bulunduğu 21'i tutuklu 73 sanığın yargılandığı çete davasının 3'üncü duruşması görüldü.
Adana'da aralarında Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak ile Belediye Meclisi 1'inci Başkan Vekili Mustafa Tuncel'in de bulunduğu 21'i tutuklu 73 sanığın yargılandığı çete davasının 3'üncü duruşması görüldü. Duruşmada savunma yapan Durak, "Böyle bir çete ve dava olmaz. Bu davalar yerel yönetimler siyasi tarihine geçecek. Bu zorlama bir davadır" dedi.
Aytaç Durak'ın 'suç örgütü kurma' suçlamasıyla 19 yıla kadar, Mustafa Tuncel'in ise çeteciliğin yanı sıra rüşvet iddiası ile 71 yıla kadar hapis cezası istemiyle Özel Yetkili Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davanın duruşmasına tutuklu sanıklar Mustafa Tuncel ile 'Bülent Ersoy'u sahnede vuran isim' olarak tanınan Hacı Tepe, Ahmet Atma, Orhan Alagöz, Orhan Yiğit, Süleyman Tulpar, Mehmet Salih Tulpar, Yusuf Erbey, Muhammet Şu, Murat Şu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Kenan Gündoğdu, Ekmek Fabrikaları Müdürü Şevki Özveren, Büyükşehir Belediyesi'nde sağlık teknisyeni olarak çalışan Tamer Barış Terkeşli, Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Muhammed Yalçın ile Taner Özcandan, Emin Ekmekçi, Hakan Bilmen, Ayhan Uykulu, Hamdi Soydan, İbrahim Aksoy ve Salih Zor katıldı.
'TARİHE GEÇECEK'
Duruşmaya gelen tutuksuz sanıklar ve müştekiler, salon darlığı ve tutuklu sanık sayısının fazlalığı nedeniyle duruşma salonuna alınmadı. Bir önceki duruşmada hakkında zorla getirilme kararı verilen Aytaç Durak, bugünkü duruşmaya geldi. Mahkeme öncesinde kısa bir açıklama yapan Durak, gazetecilerin sorusu üzerine, "Davanın sonuçlarını takip edin. Bu davalar yerel yönetimler siyasi tarihine geçecek bilesiniz" dedi. Duruşma salonuna giren ve yazılı savunma dilekçesi sunan Durak, daha sonra dışarı çıkarak açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.
DAVAYA TEPKİ AÇIKLAMASI
Adliyeden ayrıldıktan sonra yazılı açıklama yapan Durak, "Bu davaların dosyaları adeta talimatla hareket eden bir takım muhakkikler (memurlar) tarafından hazırlanıyor. Yüzlerce sayfalık son derece karmaşık dosyalar, emniyet görevlilerince kes-kopyala-yapıştır yöntemiyle fezleke haline getiriliyor ve mahkemelere iddianame olarak sunuluyor" görüşünü savundu.
Yalnızca sanık avukatları ve tutuklu sanıkların bulunduğu salonda ilk olarak Yüreğir Belediyesi Meclis Üyesi CHP'li Muhammed Yalçın ve Büyükşehir Belediyesi Ekmek Fabrikaları Müdürü Şevki Özveren, savunma yaptı. Örgüt yöneticiliği, ihaleye fesat, zorla bağış toplama gibi suçlamalar yöneltilen Özveren ve Yalçın, suçsuz olduklarını ileri sürerek beraatlerini istedi. - Adana