Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Son depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

20 ilde daha okullar tatil edildi

20 ilde daha okullar tatil edildi

Ayla"Nın Ön Gösterimi Yapıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye ve Güney Kore arasındaki dostluğu anlatan "Ayla" filminin ön gösterimi yapıldı.

Türkiye ve Güney Kore arasındaki dostluğu anlatan "Ayla" filminin ön gösterimi yapıldı.

Türkiye ve Güney Kore dostluğunun 60'ıncı yıldönümü sebebiyle Beyoğlu Belediyesi tarafından Grand Pera Emek Sahnesi'nde düzenlenen etkinlikte, 1950'de başlayan Kore Savaşı'na katılan Türk tugayındaki Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin, Koreli bir kız çocuğuna, savaş süresince kendi çocuğu gibi bakmasının anlatıldığı "Ayla" filmi izlenime sunuldu.

Etkinliğe katılan Beyoğlu Belediyesi Başkanı Ahmet Misbah Demircan konuşmasında, Türk Medeniyetinin en önemli mahsülünün Türkçe olduğunu belirterek, "Binlerce yılda Türkçe ibriğinden süzülen atasözlerimiz, deyimlerimiz muhteşemdir, görkemlidir ve bizim için etkileyici yaşam kadar gerçektir." dedi.

Demircan, Türkiye ve Güney Kore dostluğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu dostluk Türkçe'nin şu iki deyimiyle özetlenebilir, 'Kara Gün Dostu Olmak'. Evet biz Güney Kore ile kara gün dostuyuz. Bu dostluğun içinde koca bir destan saklıdır. 'Yiğit Kavgada Belli Olur', evet biz birbirimizin yiğitliğine şahidiz. Sırt sırta, omuz omuza sadece düşmanla çarpışmadık. Sonsuza kadar sürecek bir kardeşlik kurduk. Bu sözde de binlerce yaşanmışlık gizlidir. Bundan yıllar evvel bu memleketin evlatları binlerce kilometreyi aşmış, zor durumda olan Kore halkına kara gününde dostluklarını cömertçe sunmuşlardır."

Dünyanın tüm mazlumları ile kardeş olduklarını dile getiren Demircan, "Zulüm nereden gelirse gelsin onun karşısındayız. Dünyada barış tesis edilene kadar da bu tavrımızdan asla geri durmayacağız. Çünkü savaş insanlık tarihinin en kötü icatıdır. Savaş mağdurlarına duyarlı olmak bir insanlık vazifesidir." ifadelerini kullandı.

"Ayla" 27 Ekim'de vizyona girecek

Güney Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol da, Beyoğlu Belediyesi ile Güney Kore Seongbuk Belediyesi'nin 2012 yılı Mart ayında "Kardeşlik Anlaşması" imzaladıklarını söyletti.

Cheol, Türkiye ile Güney Kore'nin 60 yıl boyunca kültür, ekonomi konusunda birbirine destek olduklarının altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda İstanbul'da 2 bin 5 yüz Koreli, Türklerle kardeş gibi yaşamaktadır. Bunun dışında İstanbul'da 110 tane Koreli firma bulunmaktadır. Bu Koreli firmalar, Türk altyapı projelerinde önemli bir rol oynamaktadır. Koreli firmalar aynı zamanda Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli'ni inşa etmiş, şu anda da Çanakkale Köprüsü'nü inşa etmektedirler."

Gecede ayrıca, Güney Kore Seongbuk Belediye Başkanı Kim Young Bae de kısa bir konuşma yaptı.

Etkinliğe, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, filme konu olan ve Ayla'ya sahip çıkan Gazi Süleyman Dilbirliği, aralarında Kim Seol ve İsmail Hacıoğlu'nun bulunduğu filmin oyuncularının yanı sıra sinema dünyasından da pek çok ünlü isim katıldı.

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın üstlendiği dram ve biyografi türündeki "Ayla" adlı film, 27 Ekim'de seyirciyle buluşacak.

Kore'de savaşmış Süleyman Dilbirliği'nin gerçek hikayesinden esinlenerek çekilen filmin senaryo uyarlamasını ise Yiğit Güralp gerçekleştirdi.

Filmin oyuncuları arasında Hacıoğlu ve Seol'un yanı sıra Çetin Tekindor, Lee Kyung-jin, Ali Atay, Taner Birsel, Mehmet Esen ve Murat Yıldırım yer alıyor.

Ayla
Kaynak: AA / Güncel
title