Ayakta Alkışlanan Orkestranın Salonu Yok!
Gaziantep'te Zeugma Mozaik Müzesi'nin açılışındaki konserde seslendirdikleri 'Kalamış' şarkısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ayakta alkışladığı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, 17- 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 18'inci Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ödül törenlerinin yapılacağı amfitiyatroya sığamadığı için programda yer alamadı.
Gaziantep'te Zeugma Mozaik Müzesi'nin açılışındaki konserde seslendirdikleri 'Kalamış' şarkısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ayakta alkışladığı Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, 17- 25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 18'inci Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde ödül törenlerinin yapılacağı amfitiyatroya sığamadığı için programda yer alamadı. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Müdürü ve korno sanatçısı Serdar Bakırezen, Türkiye'de 6 senfoni orkestrası bulunduğunu, ancak kendine ait sahnesi olmayan tek orkestranın kendileri olduğunu söyledi.
Serdar Bakırezen, sezon konserlerini Adana Büyükşehir Belediyesi'nin çok amaçlı Tiyatro Salonu'nda verdiklerini belirtti. Bakırezen, "Kadromuzda 60 müzisyen var. Ancak Beethoven'in 6'ncı senfonisini seslendirmek için 125 sazın olması gerekiyor. Böyle bir konseri, diğer orkestralardan gelecek müzisyenlerle verebiliriz. Ancak uygun sahnemiz olmadığından için böyle bir konseri veremedik. 17 yıl önce temeli atılan kültür merkezinin hala tamamlanmasını bekliyoruz" dedi.
Bakırezen, orkestra çalışmalarında piyano kullandıkları zaman, sahneye sığmak için yaylı çalgıları azaltarak, kadroyu küçültmek zorunda kaldıklarını belirtti. Bakırezen, "Yıl içerisinde planladığımız birçok projeyi sahneye sığmadığımız için gerçekleştiremiyoruz. Birçoğunu da gerçekleştirirken sahneye sığmadığımız için yaylı çalgıları çıkarmak zorunda kalıyoruz. Sahneye yarım kadroyla çıkıyoruz. Yıl içerisinde 31 hafta konser veriyoruz. Verilen konserlerin çoğunda yurt dışından ekipleri çağırıyoruz. Ancak çağırdığımız grupların sahnenin durumunu soruyor ve öğrenince gelmeyi kabul etmiyorlar" diye konuştu.
'KÜLTÜR MERKEZİNİN TAMAMLANMASI İÇİN SOKAKTA ÇALABİLİRİZ'
Yıl içinde birçok konserlerini gerçekleştirdikleri Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nun 85 yıl önce Halkevi olarak inşa edildiğini ifade eden Bakırezen, yakınmalarını şöyle sürdürdü:
"Salonda yıl içerisinde tiyatrolar, meclis toplantıları, konserler, konferanslar, ödül törenleri, okul müsamereleri düzenleniyor. Bu nedenle yoğunluk oluyor. Çoğu defa programlarımız aksayabiliyor. Biz iyi ve ciddiye alınan bir iş yapıyoruz. Kültür merkezinin tamamlanmasını istiyoruz. Gerekirse biz de kültür merkezinin tamamlanmasına katkı sağlamak için sokakta çalarak para toplayabiliriz. Biz artık sözler yerine, somut adımlar atılsın istiyoruz. " - Adana