Haberler

Ulutaş: Askeri Birlik Taşınmamalı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasında şehit yakınlarının avukatlığını üstlenen Altan Ulutaş askeri birliğin taşınmaması gerektiğini söyledi.

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlaması davasında şehit yakınlarının avukatlığını üstlenen Altan Ulutaş, patlamanın meydana geldiği birliğin taşınacağı yolunda girişimlerin olduğunu söyleyerek, "Olay yerinde bilirkişi incelemesi ve toprak analizi yapılmadan askeri birlik taşınmamalı. Birliğin kaldırılması halinde deliller yok olacaktır" dedi.

Geçen yıl 5 Eylül tarihinde Afyonkarahisar'da meydana gelen ve 25 askerin şehit olduğu askeri mühimmat deposundaki patlamayla ilgili olarak olay tarihinde Afyonkarahisar 500'üncü İstikam Ana Depo Komutanlığı 4'üncü Mühimmat Bölge Komutanı 51 yaşındaki Kıdemli Albay Veysel Özbay, Bölük Komutanı Binbaşı 44 yaşındaki Ali Duran ve Üsteğmen 31 yaşındaki Tarık Aydın hakkında Eskişehir Askeri Mahkeme'de dava açıldı.

Eskişehir Askeri Mahkeme'de 31 Temmuz -1 Ağustos 2013 tarihlerinde 2 gün süren davanın ikinci duruşmasında gerginlik yaşandı. Bazı şehit yakınları heyete doğru pet şişeler fırlattı. Heyet, davadan çekildiğini açıkladı.

3 METRELİK ÇUKURUN NEDEN OLUŞTU?

Şehit yakınlarının avukatlarından Altan Ulutaş, patlamanın olduğu birliğin taşınması yolunda girişimlerin olduğunu belirtti. Bu konuda Milli Savunma Bakanı'nın da açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Ulutaş, olay yerinde henüz bilirkişi incelemesi ve toprak analizinin yapılmadığını söyleyerek şunları kaydetti:

"Patlama alanında bilirkişi incelemesi yapılmadı, toprak analizi yapılmadı, keşif yapılmadı. Tüm bu eksiklikler giderilmeden mühimmat deposunun taşınması delillerin yok olmasına neden olacaktır. Yargılama bitene kadar birliğin kaldırılmamasını istiyoruz. 1'inci Hava Kuvveti Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne dilekçe vererek birliğin kaldırılmasını durdurulmasını isteyeceğiz. Duyumumuza göre patlamanın olduğu yerin TOKİ'ye verilmesi düşünülüyormuş. Patlamanın meydana geldiği yerde 3 metrelik bir çukur var. Bu çukur el bombası ile açılamaz. Bu çukurun neden oluştuğunun araştırılmasını istiyoruz. Araştırmadan önce de olay yerinde inceleme yapılması gerekmektedir. Olay yerinde toprak incelemesi yapılmasını istiyoruz. Toprak incelemesi ile patlayıcıların miktarı, cinsi ve etkisi hakkında bilgiler elde edilebilir. Birliğin kaldırılması halinde deliller yok olacaktır. Patlamanın neden meydana geldiğinin ortaya çıkartılmasını istiyorsak olay yerinin muhafaza edilmesi gerekmektedir."

Avukat Ulutaş, Eskişehir Askeri Mahkeme heyetinin davadan çekilme kararının en yakın bir üst mahkeme olan Gölcük Donanma Komutanlığı'ndaki Askeri Mahkeme'ye gönderildiğini ifade ederek, "Dosya Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin çekilme kararını orası inceleyecek ve bir karar verecek. Hakimlerin çekilme talebi kabul edildiği takdirde Eskişehir'de yeniden mahkeme oluşturulamayacak. Dava, başka yerde görülecek. Çekilme kararı kabul edilmezse dava tekrar Eskişehir Askeri Mahkeme'de görülmeye devam edecek" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close