Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistem
PalmSecure teknolojisi sahteciliği ortadan kaldırıyor.
Fujitsu'nun tamamen Türk mühendislerinin tasarımı ile Türkiye'de ürettiği 'Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi', sağlık hizmetlerinde sahteciliği ortadan kaldırıyor. 20 ilde uygulaması devam eden sistem, 1 Nisan itibarı ile Türkiye'deki bütün özel hastanelerde uygulanmaya başlanacak. 'Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan'a da satılacak
Fujitsu Türkiye'nin ev sahipliğinde, Intel ve NetApp'in katkılarıyla düzenlenen "Kamu Yararına Teknoloji Konferası"nın dördüncüsü Ankara'da yapıldı. Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Araki, Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi, Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar'ın da katıldığı etkinlik çerçevesinde, Fujitsu Türkiye'nin hayata geçirdiği kamu bilişim çözümlerinin yanı sıra tamamen Türk mühendislerinin tasarımı ile Türkiye'de ürettiği 'Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi' de tanıtıldı.
Toplantıda öne çıkan ve 20 ilde uygulaması devam eden 'Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi'nin sahteciliğin önüne geçerek sağlık hizmetlerinin daha etkin ve kaliteli verilmesini sağladığı vurgusu yapıldı. 1 Nisan itibarıyla Türkiye'deki tüm 'Özel Sağlık Hizmet Sunucuları'nda başlayacak olan uygulamanın toplam sağlık harcamalarında yüzde 12'nin üzerinde kayıp ve kaçağa engel olması bekleniyor. Toplantıda konuşan Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim, Avuç İçi kimlik Doğrulama Sistemi'nde yakaladıkları başarının çevre ülkelerin de ilgisini çektiğini belirterek, "Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan'dan biyometrik çözümler ile ilgili talepler var. Yakın zamanda bu ülkelere de girerek biyometrik çözümler sunacağız. Fujitsu, Türkiye'yi biyometrik çözümlerin merkezi yapmakta kararlı" dedi.
Ar-Ge'ye yılda 2.5 milyar dolar harcıyor
Konferans öncesi düzenlenen Basın Buluşması'nda konuşan Fujitsu Başkan Yardımcısı Satoru Hayashi, teknolojinin verimliliği ve rekabet gücünü artırmada taşıdığı önemin ve kamu kuruluşlarına sağladığı avantajların üzerinde durdu. Fujitsu'nun global stratejilerine de değinen Hayashi, dünyanın önde gelen elektronik bileşen üreticilerinden biri olan Fujitsu'nun bilişim ve iletişim alanında dünyanın lider teknoloji sağlayıcıları arasında yer aldığını açıkladı. Ar-Ge ve inovasyona verdiği önem nedeni ile yılda 2.5 milyar dolarlık bir Ar-Ge harcaması gerçekleştirdiklerini bildiren Hayashi, "70 ülkede 170 bine yakın çalışanımız var. Sistemler ve hizmetler alanındaki uzmanlığımızı üstün tasarımlı teknolojilerle bütünleştirerek, tüm dünyaya sunuyoruz" dedi.
Bin 500 bilim adamı ve 15 bin mühendis kadrosu ile her gün yenilikçi bir teknolojiye imza attıklarını kaydeden Hayashi, yılda 55 milyar dolarlık cirosu ile Avrupa'dan Ortadoğu'ya Afrika'dan Hindistan'a kadar 100'ün üzerinde pazarda faaliyet gösterdiklerini bildirdi. Hayashi ayrıca, Fujitsu'nun dünyada ilk defa temassız Avuç İçi Kimlik Doğrulama Sistemi'ni hayata geçirdiğini ve bu sistem sayesinde her insanda kesinlikle farklı olan avuç içi damar sistemini tarayarak kişileri tespit edebildiklerini açıkladı.
Sistem Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan'a da satılacak
Toplantıda SGK ile birlikte yürütülen Avuç İçi Damar Tanıma Sistemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Fujitsu Türkiye ve Balkanlar Genel Müdürü Halit Zaim ise, Türk mühendislerinin tasarımı ile Türkiye'de ürettikleri sistemin sağlık hizmetlerinde kaçak ve kayıpların önlenmesinde olumlu sonuçlar verdiğine dikkat çekti. Bugüne kadar 20 ilde uygulanan sistem ile birlikte sosyal hizmetlerde sahteciliğin azaldığına dikkat çeken Halit Zaim, "SGK'nın bu sistem ile hedefi, tüm özel ve üniversite hastanelerinde uygulanmaya başlandığı andan itibaren, toplam sağlık harcamalarında yüzde 12'lik tasarruf elde etmek" dedi. SGK Avuç İçi Damar İzi Yöntemiyle Biyometrik Kimlik Doğrulama Projesi'nde 83 farklı iş ortağı bulunduğuna dikkat çeken Halit Zaim, uygulamanın yaklaşık 500 kişiye istihdam sağladığının da altını çizdi. Avuç İçi kimlik Doğrulama Sistemi'ndeki başarının çevre ülkelerin de ilgisini çektiğini açıklayan Halit Zaim, "Rusya, Mısır ve Suudi Arabistan'dan biyometrik çözümler ile ilgili talepler var. Yakın zamanda bu ülkelere de girerek biyometrik çözümler sunacağız" dedi. Halit Zaim ayrıca, Fujitsu'nun Türkiye'yi biyometrik çözümlerin merkezi yapmakta kararlı olduğunu vurguladı.
PC'den sonra 'server ve depolama ünitesi' üretecek
Tamamen Fujitsu Group sahipliğinde, bölgesinde güçlü bir konuma sahip olan Fujitsu Türkiye, aynı zamanda grup içinde tek Ortak Üretim Hattı'na sahip şirket olma avantajı olduğunu söyleyen Halit Zaim, "Şu ana kadar 70 bine yakın PC'nin üretildiği tesisimiz sayesinde Ulaştırma Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu, Milli Savunma Bakanlığı ve çeşitli bankalar gibi çok sayıda kurum ve kuruluşun PC ihtiyacını karşıladık" dedi.
Fujitsu Türkiye'nin 2009 yılında başladığı PC üretimine, önümüzdeki aylarda 'server ve depolama ünitesi' üretiminin de ekleneceğini açıklayan Halit Zaim, "En yeni teknolojileri en hızlı şekilde üretebiliyor, ürünlerimizi piyasaya en uygun teslim ve fiyat koşullarında sunabiliyoruz. Dinamik BT Altyapıları vizyonumuz doğrultusunda geleceğin veri merkezi ortamlarını ve Bulut Bilişim platformlarını kurmayı hedefliyoruz" dedi. Fujitsu Türkiye'nin tüm Balkan ülkelerinden de sorumlu olduğunu kaydeden Halit Zaim konuşmasını, "Türkiye'nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, Bosna, Slovenya, Hırvatistan ve Karadağ ülkelerindeki sorumluluklarımız devam ediyor" sözleriyle noktaladı.
Sosyal güvenlik hizmetinde daha etkin ve kaliteli hizmet
4. Kamu Yararına Teknoloji Forumu'nda öne çıkan konuşmacılardan biri de SGK Hizmet Sunumu Genel Müdürü Adem Onar oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun sunduğu hizmetlerde bilişimin farkını aktardığı konuşmasında Onar, Fujitsu'nun geliştirdiği Palm Secure teknolojisi ile geliştirilen sistemin sahteciliğin önüne geçerek sağlık hizmetlerinin daha etkin ve kaliteli verilmesine katkıda bulunacağını söyledi. Sistemin işleyişi ve elde edilen olumlu sonuçları aktaran Adem Onar, "tüm Türkiye'de sağlık hizmeti veren hizmet sunucularında uygulamaya konulacak sistem sayesinde vatandaşlara ulaştırılan hizmetin kalitesini artırmayı hedefliyoruz" dedi.
Intel Türkiye Genel Müdürü Burak Aydın ve NetApp Türkiye Genel Müdürü Behçet Yumrukçallı'nın katıldığı panelde "Kamu Sektöründe Yeni BT Trendleri" tartışıldı.
Rakamlarla Fujitsu Group
- Fujitsu, Japonya'nın 1'inci, dünyanın 3'üncü büyük bilişim teknolojileri şirketi,
- Fujitsu, sunucu pazarında ilk 5'de yer alıyor,
- 34.000'i aşkın patentin sahibi,
- 100'den fazla ülkede hizmet veriyor,
- 55 milyar $ ciro (2011 Mart Mali Yılı itibarıyla)
- 172.000'i aşkın çalışan
Rakamlarla Fujitsu Türkiye
- Fujitsu Türkiye'de 400'ü aşkın çalışan (110 tane sertifikalı mühendis, 224 saha elemanı ve idari çalışan)
- 81 ilde 56 servis noktası,
- Finans müşterilerine 240 bin POS noktasında yaygın hizmet,
- 2009'dan bu yana "Partner Assembly Line" ile Türkiye'de yerli PC üretimi,
- Kamu ve özel sektörde etkin ve önemli referanslar,