Haberler

AUx İstanbul 2016'da yeni dünyanın keşfine çıkıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Autodesk University Extension, İstanbul'da, tasarım alanındaki son gelişmeler ve bugünün iş dünyasında rekabet üstünlüğü sağlayan yeni teknolojiler tartışıldı

Tasarlayan ve üreten insanlar için yazılımlar üreten Autodesk, Autodesk University Extention İstanbul 2016 (AUx İstanbul) ile 600'ün üstünde tasarımcı, mimar ve farklı sektörden pek çok profesyoneli ikinci kez İstanbul'da ağırladı. AUX İstanbul 2016'ya katılan profesyoneller, Autodesk'in üst düzey yöneticilerinden şirketle ilgili en güncel duyuruları dinlemenin yanı sıra, tasarım ve teknoloji dünyasına ilişkin trendler ve pek çok ilginç proje hakkında da bilgi edindi. Katılımcılar etkinlikte, dünyanın çeşitli bölgelerinden ve Türkiye'den gelen tasarımcılar ve ilham veren profesyonellerle de tanışma fırsatı yakaladı. Autodesk işbirliği ile hayata geçen Üçüncü Havaalanı ve Kabataş – Mahmutbey Metro Hattı gibi projelerin yanı sıra, Fusion 360 ve 3D printing teknolojiler de AUx İstanbul 2016'da ilgi gören konular arasındaydı.

Autodesk'in üst düzey yöneticilerinin konuşmalarıyla başlayan etkinlik, üretim, inşaat ve diğer sektörlere odaklanan paralel oturumlarla devam etti. Katılımcıların hayal etmelerine, tasarlamalarına ya da daha sürdürülebilir bir dünya yaratmalarına olanak sağlayan yeni teknolojilerin sergilendiği Autodesk Galeri ise büyük ilgi gördü.

Türkiye için bir fırsat

AUx İstanbul 2016, Autodesk Türkiye Ülke Lideri Murat Tüzüm'ün açılış konuşması ile başladı. Tüzüm "Sanayi Devrimi'nden sonra yaşanan en büyük değişimin eşiğindeyiz. Erişilebilir 3D tasarım alanındaki gelişmeler ve yeni üretim teknolojileri, tasarım, mühendislik ve eğlence sektörlerinde iş yapış şekillerini değiştiriyor. Türkiye en hızlı büyüyen pazarlardan biri ve özellikle inşaat, üretim ve eğitim alanında oldukça yüksek bir potansiyele sahip. Tasarımcı, mühendis ve profesyoneller ile Türk iş dünyasının liderlerini AUx İstanbul 2016 ile ikinci kez İstanbul'da ağırlamaktan ve onlarla birlikte bu yeni çağa tanıklık etmekten gurur duyuyoruz" dedi.

Siz hayal edin, Autodesk yardıma hazır

AUx İstanbul 2016, Autodesk Global Satış ve Hizmetler Başkan Yardımcısı Callan Carpenter'in konuşmasıyla devam etti. "Tasarımın Geleceği" hakkında konuşan Callan, Autodesk'in, yüksek performanslı bir araba, gökyüzüne uzanan bir gökdelen, akıllı telefonlar ya da müthiş filmleri gibi inanılmaz şeyleri hayata geçiren mühendislere ve tasarımcılara olan desteğini vurguladı. Carpenter "Bugün bulut, sosyal ve mobil bilişim üzerine çalışan profesyonellerin ve ekiplerin hiç olmadığı kadar birbiri ile bağlantılı olduğu bir çağdayız. Bu "birbirine bağlı olma durumundan" fayda yaratmak, tasarımı en uygun hale getirmek ve ürün ya da projelerin çeşitli safhalarını gerçekleştirmek veya kullanmak için tasarımı sadece optimum hale getirmenin ötesine geçmek gerekiyor. Bir ürünün yaratıma şeklini, hatta bu ürüne bağlı sistemleri optimize etmemiz gerekiyor. Görüyoruz ki tasarım sürecinde dijital ve fiziksel dünya baştan sona kadar birbiri ile entegre durumda. 3D printing, mikro fabrikalar, dron'lar ve gerçeklik an'ları gibi üretimde ve inşaatta kullanılan gelişmiş teknolojiler çok yakında vazgeçilmez hale gelecek" dedi.

Rekabet üstünlüğü ancak yeni teknolojilerle mümkün

Konuşmasında "Nesnelerin İnterneti" kavramına odaklanan Autodesk Üretim Stratejisti Diego Tamburini dijital tasarım dünyasındaki trendlere ve bu trendlerin üretim sektöründe yarattığı etkilere değindi. "Müşteriler, daha akıllı, birbiri ile daha bağlantılı, çok daha verimli ve kullanımı kolay ürünler talep ediyor. Bunun yanı sıra, insanlık da – iklim değişimi, global ısınma, gıda güvenliği, işsizlik, terörizm, su sıkıntısı, ekonomik eşitsizlik, aşırı nüfus, trafik, kirlilik gibi ancak çok taraflı sistemlerce geliştirilebilecek çözümler gerektiren ciddi problemlerle yüzleşiyor. Tüm bu karmaşaya ek olarak, teknolojik ilerlemeler de katlanarak artıyor. Bu hız, rekabet edebilmek için şirketlerde, yeni teknolojileri anlama ve adapte olma baskısı yaratıyor. Biz Autodesk olarak, üretim alanında müşterilerimizin karşılaştıkları tüm bu zorlukları anlıyoruz. İnovasyon kültürümüz, gelecek vaat eden yeni teknolojiler arayışında olmamız ve ürün ile hizmet modellerimizle müşterilerimizin bu değişim sürecini en iyi şekilde atlatmalarına destek oluyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close