Haberler

Autodesk, Smithsonian Koleksiyonunu 3 Boyutlu Platforma Taşıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Autodesk ve Smithsonian Enstitüsü, 3B yazılım teknolojisi ile ünlü eserlerden oluşan dijital bir müze kurdu.

Autodesk ve Smithsonian Enstitüsü, 3B yazılım teknolojisi ile ünlü eserlerden oluşan dijital bir müze kurdu. Koleksiyon, tarihi olaylara ait objeler, dünya liderlerinin portleri, bilimsel bulgular gibi eserlerin 3B modellerini dünyadaki sanatseverlerle buluşturuyor.

Dünyanın lider 3 boyutlu tasarım, mühendislik, medya ve eğlence yazılım firması Autodesk, Smithsonian Enstitüsü işbirliğiyle, web üzerinden ulaşılabilen interaktif bir platform oluşturdu. Smithsonian Enstitüsü'ne ait eserlerin Autodesk ReCap ve Autodesk Maya yazılımları kullanılarak, özel bir tarama sistemiyle 3B modellere dönüştürüldüğü platform, önemli sanat olayları ve bilimsel bulgulara ait eserlere ev sahipliği yapıyor. 3B yazıcı ile özel obje baskısının da alınabildiği dijital müze, sanatsal objelerin ev ve okullara kadar girebildiği farklı bir dünyanın kapılarını aralıyor. Modellere ait detaylı bilgilerin de yer aldığı "Smithsonian x3D Explorer", Autodesk teknolojisi sayesinde kişisel ve eğitim amaçlı kullanılabilecek birçok önemli objeye ücretsiz erişim imkânı sunuyor.

Sanatsal objelerin korunmasında Autodesk teknolojisinin rolünün olmasından son derece mutlu olduklarını belirten Autodesk Kıdemli Başkan Yardımcısı Amar Hanspal, "Bu çok değerli sanat eserlerinin, geçmiş kuşaklara ait önemli objelerin, fosillerin ve bilimsel bulguların 3 boyutlu numunelerinininsanlarda bilim ve teknolojiye yönelik ilgi ve öğrenme arzusuna katkıda bulunacağına umuyoruz" dedi.

Smithsonian Sayısallaştırma Program Ofisi Başkanı Gunter Waibal ise, "Çok geniş ve karmaşık sanat eseri koleksiyonumuzun 3B modellerini yaratmak bizim için öncelikli hedef. Autodesk ile yaptığımız işbirliği sayesinde koleksiyonlarımızı daha önce hiç olmadığı kadar çok sayıda insanla paylaşabileceğiz. Smithsonian x3D Explorer'ın, 3 boyutlu baskı sayesinde eğitim ve araştırma çalışmalarına daha önce hayal bile etmediğimiz açılardan destek olacağını umuyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close