Aü Hastanesi 3 Yıllığına Kamu Hastaneler Birliği'ne Devredildi
Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında AÜ bünyesinde bulunan ve kamuoyunda “Mavi Hastane” olarak bilinen hastanenin devriyle alakalı protokol imzalandı.
Anadolu Üniversitesi (AÜ) ile Eskişehir Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği arasında AÜ bünyesinde bulunan ve kamuoyunda "Mavi Hastane" olarak bilinen hastanenin devriyle alakalı protokol imzalandı.
Valilikte düzenlenen imza törenine, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ile diğer ilgililer katıldı.
Törende ilk olarak konuşan Vali Güngör Azim Tuna, bahse konu hastanenin devriyle beraber daha kaliteli sağlık hizmeti sunulma imkanına kavuşulacağını söyledi. Hastanenin daha etkin bir şekilde kullanılması amacıyla devir işlemi yapıldığını belirten Tuna, "Şehrimizin ve ülkemizin medarı iftiharı olan üniversitelerimizden Anadolu Üniversitemizin şuanda mülkiyetinde bulunan bir hastanemiz var. 75 yataklı, aşağı yukarı 30 yıllık geçmişi olan ve güzel hizmetler vermiş olan bir hastanemiz. Ancak günümüzde tabi ki atıl kapasitesi var. Daha etkin ve verimli hizmet sunulması için bu hastanenin Kamu Hastaneler Birliği'ne tahsis edilmesi amacıyla bir protokol imzalıyoruz. İnşallah bundan sonra bütün poliklinikleriyle çok daha kaliteli sağlık hizmetini bu hastanede; Kamu Hastaneler Birliği'nin imkanlarıyla birleştirerek ve devletin bize verdiği imkanlarla verme imkanına kavuşacağız" dedi.
"HASTANEMİZDEN DAHA VERİMLİ VE ETKİN BİR BİÇİMDE YARARLANILMASI AMACIYLA BÖYLE BİR KARAR ALDIK"
AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan ise, hastanede atıl kapasite oluştuğundan dolayı ve hastaneden Eskişehirlilerin, üniversite personelinin ve öğrencilerin daha verimli hizmet alabilmesinden ötürü devir işlemi yapıldığını kaydetti.
"10 yıldır da uzman hekim ihtiyacımızı karşılayamaz hale geldik" diyen Gündoğan, "Anadolu Üniversitesi Hastanesi ya da halkın daha bilinir bir ifadesiyle Mavi Hastane, yaklaşık 30 yıldır 30 yıldır Eskişehir'imize hizmet veren bir hastanemizdir. Fakat son özellikle son 10 yıldır Sağlık Bakanlığımızın bu noktadaki yeni politikaları kapsamında ve yasal değişiklikler muhaciyesinde hastanemizin bir atıl kapasitesi oluştu. Özellikle son 10 yıldır da uzman hekim ihtiyacımızı karşılayamaz hale geldik. Bu noktada hastanemizin yeni bir havaya girmesi ya da hastanemizin yeni bir çehresinin oluşması zaruri olarak ortaya çıktı. Bu kapsamda Kamu Hastaneler Birliğimizle yaptığımız görüşmeler sonucunda bir mutabakata vardık. Önümüzdeki 3 yıllığına hastanemizi Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne tahsis ettik. Her şeyden önce sağlık hizmeti çok ciddi bir hizmet. 75 yataklı bir hastaneye sahibiz. Gerçekten hastanemizin hem donanımı hem fiziksel altyapısı itibariyle çok önemli bir hastane olduğunu tüm Eskişehir halkımız da biliyor. Biz bu hastanemizin imkanlarından hem Eskişehir halkının daha fazla istifade etmesi hem de üniversite personelimizin ve öğrencilerimizin de aynı şekilde hastanemizden daha verimli, etkin bir biçimde yararlanabilmesi amacıyla böyle bir karar aldık. Önümüzdeki dönemde hastanemizde tüm poliklinikler açılmış olacak. Şuanda hastanemizde 14 hekimimiz vardı ve uzman hekimlerimiz son derece sınırlıydı. Kamu Hastaneler Birliği'nin katkısıyla tüm poliklinikler açılmış olacak" diye konuştu.
"HASTANEDE ÇALIŞAN PERSONELİMİZİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ"
Rektör Gündoğan, hastanede çalışan personeli mağdur etmeyeceklerini de vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Üniversitemizin mediko sosyal merkezini de bu sayede aktif hale getirmiş olacağız. Sadece Yunus Emre Kampüsü'nde değil, 2 Eylül Kampüsü'nde de mediko sosyal merkezler kuracağız. Elimizdeki hekimler aracılığıyla bu merkezi de işletmiş olacağız. Dolayısıyla hem öğrencilerimize hem personelimize hem mediko sosyal hizmeti sunmuş olacağız hem de hastane hizmeti sunmuş olacağız. Var olan atıl kapasitemizi de değerlendirmiş olacağız. Şuanda üniversitemiz hastanesinde 174 personel vardı ve inanın yatakları yıllardır boş kalıyordu. Bu yatakları da değerlendirmiş olacağız. Yani sağlık hizmetine sunmuş olacağız. Var olan personellerimizden dileyenleri Kamu Hastaneler Birliği görevlendirmesini yapacak. Yani personelimizi de mağdur etmemiş durumdayız. Hem doktorlarımızı hem diğer personelimizi Kamu Hastaneler Birliği görevlendirecek. Eğer üniversite hizmetine devam etmek isteyenler varsa, biz bu personelimizin bir kısmını mediko sosyal merkezimizde değerlendireceğiz. Bir kısmını da üniversitemizin diğer birimlerinde değerlendirme fırsatı bulmuş olacağız."
Konuşmaların ardından Milletvekilleri Koca ve Can'ın şahitliğinde Vali Tuna ile Rektör Gündoğan protokolü imzaladı. - ESKİŞEHİR