Atölye Modern sonbahar dönemi başlıyor
İstanbul Modern'in yetişkinlere yönelik atölye ve seminer programı Atölye Modern, 12 Ekim 2016'da Mario Levi'den "Yaratıcı Yazarlık Atölyesi" ile başlıyor.
Çağdaş sanatın şifreleri çözülüyor
Programda yer alan "Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi", "Sanat ve Toplum", "Sanatçıların Dünyasını Anlamak" başlıklı seminerlerin yanı sıra "Çağdaş Sanatın Şifreleri" başlıklı yeni bir program da sanatseverleri bekliyor
Atölye Modern'in yeni seminer programında çağdaş sanatın gelişiminde iz bırakmış sanat çalışmaları ele alınıyor. Doç. Dr. Ahu Antmen, Yrd. Doç. Dr. Osman Erden, Doç. Dr. Alper Maral, Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu ve Doç. Dr. Zeynep Günsür'ün yönetiminde gerçekleşen "Çağdaş Sanatın Şifreleri"nde 20. yüzyılda üretilen ve sanat tarihine yön veren sekiz farklı sanat çalışması ve bu çalışmaların günümüz sanatına yansımaları ele alınıyor.
Yaratıcı Yazarlık semineri yazar Mario Levi; Modern ve Çağdaş Sanat Tarihi seminerleri Doç. Dr. Esra Alicavuşoğlu, Prof. Dr. Uşun Tükel, Öğr. Gör. Fırat Arapoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Osman Erden; Sanat ve Toplum semineri Yrd. Doç. Dr. Nusret Polat yönetiminde gerçekleştiriliyor.
Doç. Dr. Burcu Pelvanoğlu, Ömer Faruk Şerifoğlu ve Haldun Dostoğlu'nun yönetiminde düzenlenen "Sanatçıların Dünyasını Anlamak" programında her seminer farklı bir sanatçıya odaklanıyor:
Sanatçıların Dünyasını Anlamak seminerleri; Modernin inşası: Hale Asaf; Heykelde sıradan nesne ile kütlenin üretimi: Kuzgun Acar; Geleneğin çağdaş yorumu: Bedri Rahmi Eyüboğlu; Batı akılcılığı ve Doğu'dan Batı'ya sanatsal bir yolculuk: Erol Akyavaş; Türkiye'de soyut form arayışı: Nejat Devrim başlıklı dersleri içeriyor.