'Atatürk Yaşasaydı, Günümüzde Nasıl Bir Türkiye Olmasını İsterdi'
'Atatürk Yaşasaydı Günümüzde Nasıl Bir Türkiye Olmasını İsterdi' konulu kompozisyon yarışmasında annesi Türk, babası Alman olan 12 yaşındaki Nicole Melisa Pranic, birinci oldu.
Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde düzenlenen 'Atatürk Yaşasaydı Günümüzde Nasıl Bir Türkiye Olmasını İsterdi' konulu kompozisyon yarışmasında annesi Türk, babası Alman olan 12 yaşındaki Nicole Melisa Pranic, 'Ebedi Liderimiz' ismini verdiği kompozisyonuyla birinci oldu.
Ölüdeniz Belediyesi'nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlediği ilköğretim okulları arası kompozisyon yarışmasının sonuçları Fethiye Turizm Tanıtım Kültür Çevre ve Eğitim Vakfı'nda (FETAV) düzenlenen törenle açıklandı. Törene, öğrenciler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Dereceye giren öğrencileri Ölüdeniz Belediyesi Belediye Başkanı CHP'li Keramattin Yılmaz açıkladı. 9 ilköğretim okulundan 61 öğrencinin katıldığı yarışmada annesi Türk, babası Alman olan Nicole Melisa Pranic, 'Ebedi Liderimiz' ismini verdiği kompozisyonuyla birinci oldu. Özel Ata İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi olan Pranic'in, kompozisyonunda özellikle 'Atatürk yaşasaydı karşıt görüşlü öğrenciler kavga etmeyeceklerdi, birbirlerini öldürmeyeceklerdi' cümleleri dikkat çekti. Törende kompozisyonunu da okuyan Pranic, şunları söyledi:
"Bir Türk vatandaşı olarak doğan her çocuk gibi ben de önce anne baba sonra 'Atatürk' dedim. Onu tanımaya, ilkelerini, hayat görüşünü öğrenmeye önce ailede sonra da tüm okul hayatımızda devam ediyoruz. 'Keşke onu tanıyabilme şansım olsaydı' derim. 'Yaşasaydı ülkemizde neler değişirdi' diye düşünüyorum. Atatürk gibi ilerici, çağdaş bir liderin 21'nci yüzyıl Türkiyesi'nde eksik görebileceklerini, mutluluk duyacaklarını gözümde canlandırdım. Harf inkılabıyla başlayan modern eğitim sistemi başarılı bir şekilde devam etmiş, ilköğretimden, lise ve üniversiteye kadar yurdun her köşesine yayılmıştır. Bazı eksiklikler de olsa eğitimde kadın-erkek eşit şartlarda okumaktadır. "
Kompozisyonunda kılık kıyafet devriminin yararlarına da dikkati çeken Pranic, şöyle dedi:
"Bunları görmek onu mutlu etse de, Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki Türkiye'de okulda öğrenciler farklı görüşlerinden dolayı kavga etmez ve birbirlerini öldürmezdi. Kılık kıyafet inkılabı yapılırken Atatürk Türk ulusunun özellikle kadınlarının modern toplumda kılık kıyafetiyle en iyi şekilde temsil edilmesini isterdi. Günümüz Türkiyesi'nde bu alanda da Atatürk'ün eksik gördüğü bölümler bulunmaktadır. "