Haberler

Atatürk'ün Diyarbakır'a Gelişinin 78'inci Yıl Dönümü Kutlandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 78'inci yıl dönümü, Diyarbakır Tren Garı'nda, Valilik tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a gelişinin 78'inci yıl dönümü, Diyarbakır Tren Garı'nda, Valilik tarafından düzenlenen törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk, 15 Kasım 1937 yılında Diyarbakır'a gelişinin 78'inci yıl dönümü törenle kutlandı. Diyarbakır Tren Garı'ndaki temsili karşılama törenine Vali Hüseyin Aksoy, 7'nci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ayşe Serra Bucak, Muharip Hava Kuvvet Komutan Yardımcısı Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ile kamu, kurum temsilcileri katıldı.

Diyarbakır Garı'nda düzenlenen törende, Mustafa Kemal Atatürk'ün Diyarbakır'a trenle gelişi temsili olarak canlandırıldı.

Vali Aksoy, temsili geliş töreninde, trenden inen gazilerin kendisine verdiği Türk bayrağını öperek, gençlere emanet etti.

Temsili karşılamadan sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra burada bir konuşma yapan Vali Aksoy, Diyarbakır'ın önemli bir ticaret, kültür ve medeniyet şehri olduğunu, birçok devlet büyüğünü, şairi, gezgini ve farklı medeniyetlerden birçok önemli insanı misafir ettiğini hatırlatarak, "Büyük önderimiz 1916 ve 1937 yılları arasında farklı görevlerle şehrimizde bulunmuş ve 100 günü aşkın bir süre şehrimizde kalmıştır. Diyarbakır'a her geldiğinde büyük bir bahtiyarlık ve mutluluk duyduğunu dile getiren Atatürk, Diyarbakır ve Diyarbakır halkına gönülden bir muhabbetle bağlı olduğunu her ortamda belirtmiştir. Cumhuriyetimiz'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatından tam bir yıl önce 15 Kasım 1937'de de şu an bulunduğumuz Diyarbakır Garı'na teşrif etmiş; ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakır'da da halk tarafından büyük bir coşku ve sevgi gösterileri arasında karşılanmıştır. Yıllar süren milli mücadele döneminde yüzlerce şehit ve gazi verme pahasına atasını yalnız bırakmayan Diyarbakır halkı, Cumhuriyet döneminde de aynı hassasiyeti göstermiş, 15 Kasım 1937 tarihinde bu büyük komutan ve eşsiz devlet adamını ağırlama lütfüne ermiştir" dedi.

Tren garındaki töreninin ardından Anıt Park'taki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla devam eden tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile son buldu. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close