Haberler
Halep'te taarruz başlatan Esed karşıtı Heyet Tahrir Şam 32 bölgeyi ele geçirdi

Rejim karşıtı grup 32 bölgeyi ele geçirdi, 10 bin sivil evlerini terk etti

Muhtarın yerine kayyum atandı

Muhtarın yerine kayyum atandı

Kreş tartışmaları sorulunca İmamoğlu fena patladı: Cami yaptım imam vermediler

"Cami yaptım imam vermediler, karakol yaptım ortada polis yok"

Türkiye'yi sarsan 'sahte dolar skandalı' büyüyor

Piyasaları altüst eden olayda detaylar ortaya çıktı

Aşkın ve Tırpan'dan Bir Beethoven Maratonu

Aşkın ve Tırpan'dan Bir Beethoven Maratonu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beethoven'ın tüm keman ve piyano sonatlarını yorumlayacak olan ikiliden gerçek bir müzik ziyafeti.

Cihat Aşkın - Tuluğ Tırpan ' Beethoven Maraton'

1-3-4 Mart 2012 Caddebostan Kültür Merkezi

Bilet fiyatları: 13 TL Öğrenci - 23 TL

Saat: 20.00

Cihat Aşkın ve Tuluğ Tırpan'dan bir Beethoven Maratonu... 1,3 ve 4 Mart 2012 tarihlerinde Caddebostan Kültür Merkezinde Beethoven'ın tüm keman ve piyano sonatlarını yorumlayacak olan ikiliden gerçek bir müzik ziyafeti...

Prof. Ayhan Turan'ın sınıfından mezun olan Cihat Aşkın, daha sonra Londra'da Royal College of Music ve The City University'de Mastır ve Doktora programlarını bitirerek yurda döndü. İTÜ'de 1998'de Doçent, 2006'da Profesör unvanlarını aldı. Aynı çatı altında, 1999'dan beri Müzik İleri Araştırmalar Merkezi'nin (MIAM) kurucusu ve eş-başkanı olarak akademik görevlerini ve sanatsal faaliyetlerini sürdüren Aşkın, 2008 Ekim ayında Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürlüğü'ne atandı.

Günümüzün önde gelen keman virtüözlerinden biri olarak anılan Aşkın, dünyanın dört bir yanında konserler ve resitaller verdi, festivallere katıldı. Kalan Müzik sanatçısı olarak, U.C.Erkin ve N.K.Akses'e ait konçertoların ilk kaydını gerçekleştirdi. 2007 Mart ayında Aşkın Ensemble oda müziği topluluğunu kurarak, günümüzün kaliteli müzik ihtiyacına cevap verebilmek üzere yurtiçi ve yurtdışında konserler vermeye başladı.

Tecrübelerini gelecek nesillere aktarmak amacı ile Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA) ismini verdiği projesini 2004 yılında hayata geçiren Aşkın, Türkiye'nin dört bir yanında keşfedilmeyi bekleyen nice yetenekli çocuğun eğitimi ve gelişimini desteklemek için keman ustalık sınıfları ve mini konserler düzenlemeye başladı. CAKA, Andante'nin düzenlediği 2011 Donizetti Klasik Müzik Ödülleri'nde Yılın Klasik Müzik Etkinliği ödülüne layık görüldü. Basın tarafından "Bu toprağın kemancısı" olarak onurlandırılan sanatçı, konserlerinde Jean- Baptiste Vuillaume (1846) ve Joseph Gagliano (1796) kemanları ile çalmaktadır.

21. Ankara Film Festivali'nde Büyük Oyun filmi ile en iyi müzik ödülüne layık görülen Sabri Tuluğ Tırpan'ın tını dünyasının temellerini batı müziği geleneği, amerikan cazı ve müzikalleri, film müzikleri, Türk ve Balkan folklörü oluşturur. Bu tarz cümbüşü doğaçlamalarında ve senfonik eserlerinde birlikte nefes alır. Freies Wort eleştirmeni Klaus Morgenstern'in "Akarcasına yorumladığı son derece zarif ve enerji dolu.

Mozart yorumu ile seyirciyi büyüledikten sonra, konseri kendi eseri Reflections'ın nefes kesen bir yorumu ile bitirdi." sözleri ile övdüğü Tuluğ Tırpan, 1970 yılında İstanbul'da doğdu. Bilkent Üniversitesi'nin ardından Viyana Konservatuarı ve Viyana Akademisi'nde piyano, kompozisyon ve oda müziği eğitimi aldı. 2007 yılında bestelediği Mevlana Senfonik Şiiri ile eleştirmenlerden, "Sıradışı, nefes kesen ve 2007 yılının en dikkate değer eseri" övgüsünü alan Tuluğ Tırpan, Performing Arts Studios of Vienna'da öğretim görevlisi olarak çalıştı. Eserleri Vienna Classical Players, Amsterdam Metropol Orkestrası, İzDSO, IDSO, Bursa Devlet Senfoni, Aşkın Ensemble, Prag Filarmoni Orkestrası, Wiener Jeunesse Orkestrası, Voralberg Senfoni Orkestrası, Makam Yaylı Sazlar Orkestrası, İzDOB (Viyana'da Mare Nostrum), Antalya Fazıl Say Piyano Festivali, Feldkirch Festivali, Klagenfurt

Festivali, Jeunesse Bach 2000 (Viyana), Turkey Now 2008 (Amsterdam ve Rotterdam), Miles Davis Festivali (Polonya), Pecs Festivali (Macaristan), Silver Bay (USA) festivallerinde seslendirilmiştir.

En yeni projeleri, Gaia Senfonisi (2008), Ne Dersin Azizim? (2009), 1. Piyano Konçertosu (2010), My Green Color (2010), Tango Macabre (2010), 2011 sezonunda ilk çalınışını İzDSO ve İzDOB'un birlikte gerçekleştirdiği Kahraman Türk Kadınları Oratoryosu, Gulyabani (2012), Ah Tamar bale müziği (2012), Coltrane/Liszt solo piyano projesi ile obua, klarinet, fagot, korno ve piyano için "Mavi Sürgün" (2012)'dir. My Red Color ve My Green Color'ın ardından renkler serisini My Blue Color ile 2012 yılında noktalayacak olan Tuluğ Tırpan, 2012 Mart ayında Cihat Aşkın ile Beethoven'ın tüm piyano ve Keman sonatlarını yorumlayacak olup ardından Zara ile ortak çalışması olan Caz Beşlisi için Türküler albümünü kaydedecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title