Askf Trabzon Şubesi 101 Yıllık Yavuz Selim Sahası'nın Yıkılmaması İçin Direnecek
Trabzon kent merkezinde yer alan ve ilk kez 1913 yılında bir karşılaşmaya ev sahipliği yapan Yavuz Selim Sahası'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak olmasına tepkiler artıyor.
Trabzon kent merkezinde yer alan ve ilk kez 1913 yılında bir karşılaşmaya ev sahipliği yapan Yavuz Selim Sahası'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak olmasına tepkiler artıyor. 123 amatör kulübün bulunduğu ve bir çok profesyonel müsabakaya da ev sahipliği yapan Yavuz Selim Sahası'nın yıkılmaması için sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Burhan Cahit Erdem, Yavuz Selim Sahası'nın yıkılmaması için gereken hukuki mücadeleyi başlattıklarını, gerekirse her türlü eylemi yapmaya da hazır olduklarını söyledi.
101 YILLIK BİR MABEDİ, SPOR GEÇMİŞİNİ YOK ETMEK KİMSENİN HARCI OLMASA GEREK
Erdem, Yavuz Selim Sahası'nın yıkılmasının Trabzon futboluna çok ciddi zararlar vereceğini belirterek, Yavuz Selim Sahası'nda sadece futbol oynanmıyor. Burada bir futbol kültürü var. Yaşlı insanlarımız bile bizden fikstür alıp orada maçları takip ediyorlar. İnsanların oturup sohbet edebilecekleri bir sosyal yaşam alanı Yavuz Selim Sahası. Buranın kalkması futbola bir ihanettir. Çünkü 101 yıl önce İdmanyurdu kulübü kurulduğunda burada futbol oynamış. Osmanlıca yazılmış belgeler var. Burada oynayan o takımın futbolcuları savaşta ölmüş. 101 yıllık bir mabedi, spor geçmişini yok etmek kimsenin harcı olmasa gerek. Spor kenti diyoruz, Akçaabat İlçesi'nde Fatih Stadı'nı yok ediyoruz. Boztepe'de kendi imkanlarımızla yaptığımız sahanın yeri otele satıldı. Buraları bırakmayacağız dedi.
BÜYÜK BİR TEPKİ MİTİNGİ DÜZENLEYEBİLİRİZ
Erdem, sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerini de ifade ederek, şöyle konuştu
Spor kenti diyoruz ama spor kentinde bizi yöneten erkler, bu tür sahaların kaybolmasına göz yumuyor. Hiç birinin bir demecini görmüyorum. ASKF olarak gerek Yavuz Selim Sahası, gerek Fatih Stadı, gerekse Boztepe sahasıyla ilgili kamuoyu oluşturuyoruz. Buralarının yıkılmaması için 200'e yakın dosyayı, tüm milletvekillerine, Trabzonspor'un eski başkanlara, yöneticilere, sivil toplum kuruluşlarına ulaştırdık. Bu konuda Eylül-Ekim aylarında sezon başlangıcı sırasında büyük bir tepki mitingi düzenleyebiliriz. Çünkü gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtaracak olan yegane unsuru ortadan kaldırıyoruz. Sonuçta biz bir sivil toplum örgütüyüz ve tepkimizi ancak bu şekilde koyabiliriz. Gerek Yavuz Selim Sahası, gerekse Boztepe sahası için yargı sürecini başlattık. Mahkemeye verdik. Herkesin yanımızda olmasını istiyoruz. Çünkü iş işten geçtikten sonra başımızı taşlara vurabiliriz. Bu bir mücadeledir ve bu mücadeleden spor galip çıkmalıdır, siyaset ve rant galip çıkmamalıdır.