Aşık Veysel'in Ölümünün 44. Yılı
Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 44. yılında doğum yeri Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.
Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 44. yılında doğum yeri Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.
Sivas Valisi Davut Gül, anma programında yaptığı konuşmada, Aşık Veysel'in "dostlar beni hatırlasın" dediğini anımsattı.
Dostlarının onu hatırladığını ve Türkiye'nin her yerinde bugün herkesin dünyaca ünlü ozanını konuştuğuna inandığını dile getiren Gül, "Aşık Veysel'in konuşulmasının sebebi Aşık Veysel'in memleket, toprak sevgisi, vatan sevgisi, kardeşlik duygusudur. Aşık Veysel, hiçbir zaman ötekileştirmedi, hep kucakladı hep bütünleştirici davrandı ve hep kardeşlik ruhuyla yazdı. 44. yıl dönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz." dedi.
CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız da "Veysel baba, 44 yıl önce aramızdan ayrıldı ama onun insanlığa vermek istediği mesaj bugün günümüzde çok daha yerine oturdu. İnsan sevgisi, hümanist bakış açısı, toplumu ötekileştirmeden, kimseye ayrım yapmadan, herkesi sevgiyle, saygıyla ve muhabbetle kucaklayan bir felsefe, bir bakış açısını bizlere emanet etti." diye konuştu. Akyıldız, halk ozanının manevi ve felsefi olarak hala yaşadığını vurguladı.
Konuşmaların ardından Aşık Veysel'in mezarına karanfil bırakıldı, dua edildi.
Anma programına, Aşık Veysel'in akrabalarının yanı sıra Sivas Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Sinan Şen, Şarkışla Kaymakam Vekili ve Gemerek Kaymakamı Cuma Kılınç, Şarkışla Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz, Gemerek Belediye Başkanı Mustafa Demir, Aşık Veysel'in torunu Selahattin Şatıroğlu, Aşık Veysel Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.
Vali Gül ve beraberindekiler daha sonra Aşık Veysel Müzesi'ni gezdi, bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Şarkışla ilçesi Yıldırım Mahallesi'ndeki evinde tedavi gören Aşık Veysel'in 6 çocuğundan 84 yaşındaki Ahmet Şatıroğlu'nu ziyaret etti.