Armağan, Rektörlük Sürecini Anlattı
Harran Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Servet Armağan, 28 Şubat Süreci'nde nasıl görevden alındığını ve verdiği hukuk mücadelesini anlattı.
Hilal TV'de yayımlanan Anahtar programının konuğu olan Harran Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Servet Armağan, sunucu Fatma Güzey'in sorularını yanıtladı.
Şuanda Yeni Yüzyıl Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Anayasa Hukuku Anabilim Dalı Başkanı olan Prof. Dr. Armağan, hayatından önemli kesitleri anlattığı programda, Şanlıurfa'da rektörlük yaptığı esnada sol yayın yapan gazetelerin kendisini hedef aldığını ve bu şekilde görevden el çektirildiğini belirtti.
Program Sunucusu Güzey'in sorularını yanıtlayan Armağan, rektörlük görevinden alınma sürecini şu şekilde anlattı: "Rektörlük başvurum olmadığı halde Harran Üniversitesi'ne hemşerilerim beni istemiş. Başbakan Süleyman Demirel ve Turgut Özal'ın imzaları ile rektör tayin edildim. Diyarbakır'dan doğum yeri olan Urfa'ya gittim. Orada edebiyat fakültesini, fen edebiyat fakültesini, tıp fakültesini, çevre mühendisliği bölümü ve gıda mühendisliği bölümünü kurduk. Bunların hepsi zor bölümlerdir. Çok gayret sarf ettim her günüm yoğun çalışma ile geçti. Harran Üniversitesini kurdum kampüsünü tesis ettim. Ama bir takım çevrelerin gözlerinden, dilinden ve kaleminden kurtulamadım. Hep aleyhime yayınlar yapıldı bir yanlışım yok fakat bazı sol gazeteler inatla aleyhime yayınlar yaptı. Ve en sonunda YÖK beni görevden aldı."
'URFA'DAN ÜZGÜN DÖNDÜM'
Verdiği hukuk mücadelesini de anlatan Prof. Dr. Armağan, "O kadar emek verdiğim Urfa'dan üzgün bir şekilde döndüm. Fakat işin peşini bırakmadım. YÖK'e karşı dava açtım. Kemal Gürüz o zaman YÖK başkanı. Avukat tutmuştum ama avukat iyi anlamamıştı davadan. Ben girdim duruşmaya bir celsede iptal ettirdim. YÖK'ün avukatı genç bilinçsiz bir kadındı. Bilgisizce konuştu ben de onu bozmuştum duruşmada. Şikâyet etti beni. Danıştay başkanı benim haklı olduğumu gördü 'kızım otur bilgisiz bilgisiz konuşuyorsun' dedi. Temyize başvurdular temyiz sürecini de kazandım. Karar düzeltmeye de başvurdular, karar düzeltmeyi de kazandım fakat uygulamadılar. Ben bir daha rektörlüğe dönemedim. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de, YÖK Başkanı Kemal Gürüz de maalesef kararı uygulamadılar. Anayasa'nın ilgili maddesi ihlal dışıdır. Günün birinde yüce divanlarda yargılanmalarını isterim. Kemal Gürüz, Ergenekon davasıyla zaten bir bağlantısı tespit edildiği için yargılanıyordu. Ben ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesine döndüm. Başladığım yere döndüm yani." dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)