Arıcılık Alanına Kadınların, Anaların Elleri Değecek"
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Yayın Şube Müdürü İlknur Göktaş, "Bakanlığımızın hedefi organik bal üreterek, balda marka oluşturmak.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın Yayın Şube Müdürü İlknur Göktaş, "Bakanlığımızın hedefi organik bal üreterek, balda marka oluşturmak. Bunun için arıcılık alanına kadınların, anaların ellerinin değmesi gerektiğine inandık." dedi.
Göktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bakanlık tarafından Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Taşoluk beldesinde arıcılık eğitimi verildiğini söyledi.
Bakanlığın uygulamaya koyduğu Bal Ormanları Eylem Planı kapsamında bugüne kadar 365 bal ormanı kurulduğunu belirten Göktaş, arıcılığı geliştirmek ve bal üretimini artırmak için her türlü desteğin verildiğini ifade etti.
Göktaş, Türkiye genelinde bal ormanı taleplerinin tamamına cevap verildiğini dile getirerek şöyle devam etti:
"Bakanlığımızın hedefi organik bal üreterek, balda marka oluşturmak. Bunun için arıcılık alanına kadınların, anaların ellerinin değmesi gerektiğine inandık. Bu yörede üretilen balın çok kaliteli olması, yöreye özgü bitki çeşitliliğinin zenginliği elverişli bir ortam sağlamaktadır. Bu eğitimle bal üretimini siz kadınlarımıza emanet edip, arıcılık sektöründe kendi farkındalıklarınızı yaratarak, istihdama katkı sağlamanızı dilerim. Diğer hayvancılık sektörleri ile karşılaştırıldığında az iş gücü ve zaman harcanarak daha fazla ekonomik katkı sağlayacağı düşünüldüğünde kadınların bu sektöre girmesine inancımız güçlenmektedir."
Taşoluk Belediye Başkanı Murat Öner de beldede 40'ın üzerinde ailenin arıcılıkla uğraştığını, yılda 40 tonun üzerinde polenin yurt dışına gönderildiğini anlattı.
Polen ve balda markalaşarak, üretim standartlarının yükseltilmesine katkı sunmak istediklerini vurgulayan Öner, "Arıcılık faaliyetlerinin burada daha bilinçli yapılmasını sağlayacağız. Eğitimin sonunda 37 kursiyerimize sertifika verilecek." diye konuştu.