Haberler
İsrail ve Lübnan, savaşın bitmesi için bazı konularda anlaştı

İki ülke anlaştı! Aylardır devam eden savaşın bitmesi artık an meselesi

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 2 milyar TL'lik Genel Sağlık Sigortası borcu silinecek

Meclis Başkanlığı'na sunuldu! 400 bin kişinin borcu siliniyor

NATO Genel Sekreteri Rutte, Türkiye'nin savunma sanayisini öve öve bitiremedi

NATO Genel Sekreteri Rutte, Türkiye'yi bir konuda öve öve bitiremedi

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

7 kişiyi katleden berberin dükkan camındaki yazı dikkat çekti

Arıboğan: "Mutluluğu Parada Aramayın"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Prof.Dr.Deniz Ülke Arıboğan, İhlas Koleji'nin davetlisi olarak katıldığı seminerde öğrencilerle bir araya geldi.
Özel İhlas Karma Anadolu Lisesi ve Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı seminerde, gençlere modern...

Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, İhlas Koleji'nin davetlisi olarak katıldığı seminerde öğrencilerle bir araya geldi.

Özel İhlas Karma Anadolu Lisesi ve Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi öğrencilerinin katıldığı seminerde, gençlere modern toplumun geldiği nokta ve dünya üzerindeki değişimlerini anlatan Arıboğan, tavsiyelerde de bulundu.

Türkiye'nin 20. yüzyıldaki tarım ülkesi profilinden sıyrılarak hızla sanayileştiğini ve sanayi devrimini gerçekleştirdiğini vurgulayan Arıboğan, "Türkiye artık kendi televizyonunu, gemisini, denizaltısını yapan bir ülke haline geldi. Dünyanın önde gelen sanayi ülkeleri arasında artık Türkiye'nin de adı var. Lakin yine de biz sanayi devrimi yaparken dünya yeni bir çağa girdi" dedi.

Bu devrin sanayi ötesi devir olduğunu belirten Arıboğan, endüstriyelleşmenin sonucu olarak dünyada değişik modellemeler oluştuğunu, insanların da bunlara yönlendirildiğini belirtti. Eline aldığı bir bardak suyun tarım sektöründen başlayarak endüstri dönemine kadar olan değişimini anlatarak örnek veren Arıboğan, aynı suyun zamanla bedavayken nasıl pahalı bir madde hale geldiğini anlattı.

Dünya üzerinde oluşturulan düzenle her şeyin sattırılabileceğini ifade eden Arıboğan, 21. yüzyılın insanları enayileştirme dönemi olduğunu söyleyerek, "Bundan seneler önce öğrencilerime, 'Zamanı gelecek bu düzen taş satacak, siz de alacaksınız' demiştim. Geçtiğimiz günlerde eski bir öğrencimle karşılaştım, 'Hocam siz bize zamanı gelecek taş alacaksınız demiştiniz. Şimdi taş satan bir dükkandan uğur taşı, burç taşı ve manyetik taş aldım' dedi. Şimdi de söylüyorum ileride insanlara hava satacaklar" ifadelerini kullandı.

"TELEVİZYON DİZİLERİ İLE TOPLUMU ŞEKİLLENDİRİYORLAR"

Ülkemizde yayınlanan televizyon dizilerinde aslında var olmayan hayatların anlatıldığına dikkat çeken Arıboğan, öyle yansıtıldığı gibi lüks bir yaşamın asla var olmadığını, bunun neticesinde de sadece ülkemizde değil, dizilerin yayınlandığı Orta Doğu ülkelerinde de Türkiye'nin sanki zenginlikler içinde yaşayan bir ülke gibi göründüğünü vurguladı. Bu dizilerde oynayan oyuncuların yaptıkları ve gösterdikleri ile toplum tarafından örnek alındıklarını da ekleyen Arıboğan, toplumun bu diziler üzerinden şekillendirildiğini ifade etti.

Öğrencilere seçecekleri meslekleri sorarak değerlendirme yapan Arıboğan, bazı mesleklerin geleceği hakkında da ipuçları verdi. Estetik cerrahi ve iletişim alanlarında gelecekte büyük potansiyeller olacağına dikkat çeken Arıboğan, "Mesleğiniz ne olursa olsun mutluluğu parada ya da maddiyatta aramayın. Kendinizi mutlu edecek meslekleriniz ve uğraşlarınız olsun. Öncelikle duygusal mutluluğunuza önem verin" ifadelerini kullanarak sözlerine son verdi.

Konuşmasının ardından İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, Arıboğan'a günün anısına üzerinde İhlas çınarının bulunduğu bir porselen tabak hediye ederken, Özel İhlas Karma Lisesi Müdürü Müge Kılıç da çiçek takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title