Haberler

Argüden Yönetişim Akademisi İlk Mezunlarını Verdi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

23 kamu yöneticisinin "Uzmanlık Belgesi" aldığı törende, iyi yönetişimin yaşam kalitesi için kritik bir öneme sahip olduğu vurgulandı.

Faaliyetlerini Boğaziçi Üniversitesi Vakfı çatısı altında yürüten kâr amacı gütmeyen Argüden Yönetişim Akademisi'nin Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlediği "Kamuda İyi Yönetişim Sertifika Programı" mezuniyet töreni, Gençlik ve Spor Bakanlığı konferans salonunda gerçekleştirildi.

Argüden Yönetişim Akademisi tarafından, kamu sektöründe görev alan yöneticilerin, "yönetişim ve sürdürülebilirlik" konularında bilinç ve bilgi düzeylerini arttırmak amacıyla düzenlenen "Kamuda İyi Yönetişim Sertifika Programı"nın 2016 Dönemi mezuniyet töreni, kamunun üst düzey yöneticilerinin geniş katılımıyla gerçekleştirildi. Program, kamu politikaların oluşturulmasında ve uygulanmasında katılımcı demokrasiyi geliştirmek ve yenilikçi yöntemler ile kamu işletmelerinde hizmet kalitesini arttırmak üzere geleceğin lider kamu yöneticilerinin yetkinliklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Açılış konuşmalarını Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı, Spor Genel Müdürlüğü İç Denetim Birim Başkanı Ahmet Kebeli'nin yaptığı törende, kamunun yönetişim kalitesinin önemi vurgulandı.

Programın konuşan Argüden Yönetişim Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Metin Çakmakçı "İyi yönetişim, yaşam kalitesini artırmanın ve sürdürülebilir başarının temelidir. Ulusların yükselmesi ancak kapsayıcı kalkınma ile mümkündür. Güven ortamının gelişmediği toplumlarda kapsayıcı kalkınma sağlanamaz" dedi. Prof. Dr. Çakmakçı konuşmasında Akademi'nin bağışçıları TIRSAN, Garanti Bankası, Akkök ve ARGE Danışmanlık'a, eğitimin işbirliği ortağı Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi'ne, Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'na, eğitim boyunca salonlarında konuk eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve EPDK'ya, katılımcıların başvurularını ulaştıran Uzman STK'larına ve tüm davetlilere teşekkür ederek, eğitimin 2017 yılında yeniden açılacağını ve yine ücretsiz olarak düzenleneceğini duyurdu.

Katılımcıları temsilen açılış konuşmalarında yer alan Spor Genel Müdürlüğü İç Denetim Birim Başkanı Ahmet Kebeli, "Kamuda İyi Yönetişim eğitiminin kamu uzmanları için büyük bir fırsat olduğunu, eğitimden azami derecede faydalandıklarını." belirtti. "Sertifika programımız boyunca Kamuda İyi Yönetişim, Düzenleyici Reform ve Kamu Politikalarında Bilimsel Metotlar, Katılımcı Demokrasi ve Açık Devlet, Kamu Servislerinde Etkinlik ve İnovasyon modüllerini tamamladık. İşimize bakış açımız değişti ve gelişti. Bizden sonraki katılımcıların da bu eğitimin her dakikasını aynı verimlilikle değerlendireceklerine inanıyoruz." dedi.

Açılış konuşmalarını takiben, 96 saatlik yoğun eğitim programını başarıyla tamamlayarak mezun olmaya hak kazanan katılımcılara "Uzmanlık Belgeleri" takdim edildi.

Kapanış konuşmasını gerçekleştiren Argüden Yönetişim Akademisi Kurucusu Dr. Yılmaz Argüden "Bilgi ve sevgi paylaştıkça artar. Akademi yönetişim konusunda gerek kendi bilgi ve deneyimlerini, gerekse dünyadaki en iyi uygulamaları geleceğin liderleri olma potansiyeline sahip, iyi yetişmiş kamu yöneticileri ile paylaşarak, kamu ile vatandaş arasındaki güven ortamını geliştirmeyi hedefliyor." dedi. Dr. Argüden, bu sertifika programına verdikleri önemi vurgulayarak "Verilen önemin en büyük göstergesi, bu eğitimin bütçemizde en fazla kaynak ayrılan faaliyet olması ve 2017 yılında yeniden düzenlenmesinin planlanmasıdır." dedi. Mezunlara yaptığı çağrı ile "Değer ancak uygulama ile üretilir. Bu nedenle, iyi yönetişim konusunda öğrendiklerinizi uygulamanızı ve deneyimlerinizi yaygın şekilde paylaşarak öğrenme ortamının sürekliliğini sağlamanızı diliyoruz." dedi.

Faaliyetlerini Boğaziçi Üniversitesi Vakfı (BÜVAK) bünyesinde yürüten Argüden Yönetişim Akademisi, ulusal ve uluslararası arenada rol alan özel sektör, kamu, sivil toplum kuruluşlarındaki yönetişimin geliştirilmesini destekliyor, kurumlar ile paydaşları arasındaki güven duygusunu geliştirerek yaşam kalitesini artırmayı ve sürdürülebilir değer yaratmayı hedefliyor. Akademi, Yönetişim alanında "ilk başvuru noktası" haline gelmiş bir bilgi merkezi olmayı amaçlıyor. Bu alanda tez yazan lisansüstü eğitim öğrencilerine burs imkânı sunarak, "İyi yönetişim" uygulamalarını yaygınlaştırıyor ve ödüllendiriyor.

2016 yılında Türkiye'nin ilk Entegre Raporunu yayımlayan Akademi, bu raporuyla kâr amacı gütmeyen kuruluşlar içinde dünyada ilk 10 kurum arasında yer aldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close