Apple'ın Reklam Guruları Ses Getirmenin Tüyolarını Verdi
Dünyaca ünlü pazarlama guruları Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi'nde 'Basit Düşün Ses Getir' diyor.
Türkiye'nin danışmanlık şirketi MCT Danışmanlık tarafından Avea'nın stratejik iş ortağı olduğu ve binlerce üst düzey yönetici ve pazarlama profesyonelini bir araya getiren Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi'nin 14'üncüsü 4 Aralık'ta başladı. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen zirvenin ana teması Basit Düşün Ses Getir!
Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi'ni düzenleyen MCT Danışmanlık'ın Yönetici Ortağı Tanyer Sönmezer, 14 yıldır düzenledikleri pazarlama zirvelerinin şirketlere büyük katkılar sağladığını vurgulayarak, şunları söyledi: "Bu yıl zirvenin temasını 'Basit Düşün, Ses Getir' olarak belirledik. Çünkü dünyadaki trend bu yönde ilerliyor. Müşteriler artık kompleks bir sığlık değil, basit bir derinlik istiyor. Türk şirketleri bu konuda bilinçlendirmeyi ve dünya arenasına hazırlamayı hedefliyoruz. Türkiye'de birçok pazarlama yöneticisi ezberlenmiş yöntemlerle tüketiciye seslenmeye çalışıyor ancak bu yöntemler artık ses getirmiyor. Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi'nin yeni trendler, bilgi ve deneyimin harmanlandığı bir içerikle çok ilham verici olduğunu düşünüyorum."
Pazarlama guruları Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi'nde
İki gün boyunca devam edecek olan zirve, pazarlama alanında ses getiren işlere imza atmış pazarlama gurularını ağırlıyor. Apple'ın efsanevi kurucusu Steve Jobs'a "i" fikrini veren ve i-Mac isminin mucidi olan Ken Segall, 44 ülkede yayımlanan ve 7 milyondan fazla satan "Pi'nin Yaşamı" romanının yazarı Yann Martel ve Business Strategy Review tarafından "En iyi yeni ticari zekâlardan biri" olarak nitelendirilen Peter Fisk gibi isimler zirvenin öne çıkan konuşmacıları arasında yer alıyor. Zirvenin konferans başkanlığını ünlü pazarlama uzmanı Peter Economides yapıyor.
"Tüketiciler aşık oldukları markaya bağlanıyor"
Steve Jobs'un bilişim dünyasında çığır açan ürünü iMac'in isim babası olan Ken Segall, aynı zamanda 90'ların ikonik sembolü haline gelen Apple'ın "Think different (Farklı Düşün)" reklam kampanyasının yaratıcısı. İlk başta iMac isminden nefret eden Steve Jobs'u ikna etmenin çok zor olduğunu dile getiren Reklam Yöneticisi Ken Segall, şöyle devam etti: "Markalar için kilit başarı faktörü "basit düşünmekte" yatıyor. Zaten çok karmaşık bir dünyada yaşıyoruz. Bu sebeple insanlar basit olanı seviyor, hızlıca adapte olabilecekleri ve aşık olabilecekleri ürün ve markalara bağlanıyorlar. 'i' konsepti de basitliğe olan inancımızdan doğdu. Pazarlama stratejiler için önceliklerimiz amaç belirlemek ve odağa basitleştirmeyi almak olmalı. Basitleştirmek dünyanın en zor işi ama başarabilirseniz dağları yerinden oynatabilirsiniz."
"Yunanistan Akdeniz'in Apple'ı olabilir"
Ünlü Yunan Pazarlama uzmanı ve Müşteri Çağında Pazarlama Zirvesi Konferans Başkanı Peter Economides, global ekonomik krizden en zararlı çıkan ülkelerin başında gelen Yunanistan'la ilgili şu yorumlarda bulundu: "Elimizdeki genç yetenekleri ülkemizde tutamazsak bugünün krizi geleceğin krizine dönüşecek. Onları tutmanın tek yolu da kendilerini geliştirebilecekleri, teşvik edilecekleri ve hata yapmaktan korkmayacakları bir ortam sağlamaktan geçiyor. Bu aynı zamanda taze bir ekonomi yaratmak anlamına geliyor. Yunanistan bunu iyi değerlendirebilirse Akdeniz'in Apple'ı olabilir."
"Gelişmekte olan ülkelere 'nur yağacak'"
Zirvenin en dikkat çekici konuşmacıları arasında yer alan GeniusWorks'ün kurucusu ve pazarlama uzmanı Peter Fisk'e göre gelecek dönemdeki tüm önemli gelişmelerin mimarı pazarlamacılar olacak. İçinde yaşadığımız dönemde basitliğin para getirdiğine ve dünyada güç dengelerinin değiştiğine vurgu yapan Fisk, şöyle devam etti: "Pazarlamacı olmak için en ideal dönemde yaşıyoruz. Sayısız kategoride sonsuz pazarlama fırsatları mevcut. Öte yandan değişen dünya dengeleri de pazarlamada öne çıkan ülkelerin sıralamasını değiştirecek gibi görünüyor. Güç artık Batı'dan Doğu'ya geçiyor. Gelişmekte olan ülkeler sahip oldukları genç nüfus ve kültür potansiyeliyle yeni dönemin yıldızları olacak. Gelişmekte olan ülkeler artık düşük maliyetli tedarik ve düşük bütçeli müşteri kaynağı olmayacak. Bu piyasalar insanlara duygusal olarak seslenen pazarlama stratejilerine ağırlık verirse kazanan onlar olacak."