Antalya-Saklıkent'te Mermer Ocağı İsyanı
Saklıkent'te mermer ocağı isyanıANTALYA Saklıkent'teki mermer ocağı, bölge sakinleri tarafından protesto edildi.
Saklıkent'te mermer ocağı isyanı
ANTALYA Saklıkent'teki mermer ocağı, bölge sakinleri tarafından protesto edildi. Saklıkent Kooperatifi Başkanı Emin Altıner, ocağın toz ve gürültüsünden 200 ailenin zarar gördüğünü, bölgenin doğal yapısının bozulduğunu söyledi.
Saklıkent'te 5 yıldır faaliyette olan mermer ocağı, bölge sakinleri tarafından protesto edildi. Öğle saatlerinde Saklıkent meydanında toplanan bölge sakinleri adına Saklıkent Kooperatifi Başkanı Emin Altıner açıklama yaptı. Mermer ocağının Saklıkent'e ve burada yaşayanlara ciddi zararı olduğunu belirten Emin Altıner, Anneler Günü nedeniyle konuya bir kez daha dikkati çekmek istedik. Mermer ocağından aşağıya taş düşüyor, toz yapıyor. Sabaha kadar gürültü devam ediyor. Tabiatın binlerce yıllda yarattığı katran, sedir ağaçlarına zarar veriyor. Köylü tozdan ve gürültüden çok rahatsız diye konuştu. Saklıkent'in en büyük özelliğinin dağdaki kar olduğunu aktaran Altıner, mermer ocağının tozu nedeniyle kar örtüsünün de kısa sürede ortadan kalktığını söyledi.
Bölgede 500 ev bulunduğunu, 200 ailenin yaz-kış Saklıkent'te yaşadığını belirten Emin Altıner, özellikle mermer tozu nedeniyle ürünlerin zarar gördüğünü, insanların çeşitli hastalıklara yakalandığını kaydetti. Saklıkent'te mermer ocağı istemediklerini aktaran Altıner, durumu Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nda da ilettiklerini, ayrıca Maden İşleri Genel Müdürlüğü'ne şikayetçi olduklarını söyledi.
Bölge sakinlerinden Fatma Karabulut ise mermer tozu nedeniyle kanser olduğunu belirterek, Hastaneye gittiğimde doktor bana 'Sen ne yuttun böyle' diye sordu. Mermer tozundan dolayı kanser oldum dedi.
'Saklıkent'te mermer ocağı istemiyoruz' diye slogan atan bölge sakinleri, bir süre sonra protestolarına son verdi.