Antalya-5 Yıldızlı Otelde Kedilere Özel Ev
5 yıldızlı otelde kedilere özel evANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki 5 yıldızlı otelin yerleşkesinde kediler için özel evler yapıldı.
5 yıldızlı otelde kedilere özel ev
ANTALYA'nın Manavgat ilçesindeki 5 yıldızlı otelin yerleşkesinde kediler için özel evler yapıldı. Bu evlerde sabah ve akşam yiyecek verilen, aşı ve kısırlaştırma işlemleri yapılan 200 kedi barınıyor.
Manavgat'a bağlı Side Mahallesi'ndeki Sueno Otel'de kedilere özel ahşaptan kedi evleri kuruldu. Otelin yöneticisi Haşim Erdoğan'ın öncülüğünde otelin yerleşkesinde başıboş dolaşan kedileri beslemek, soğuk havada dışarıda kalmasını önlemek ve turistleri rahatsız etmesini engellemek amacıyla geçen sene başlatılan uygulamada, biri yavrulayan kediler için olmak üzere 3 ayrı kedi evi kuruldu. Kış aylarında çevrede kapalı olan otellerden gelenlerin de katılımıyla yaklaşık 200 kedi kış aylarını burada geçiriyor. Kedilere sabah ve akşam düzenli şekilde yemek verilirken, kısırlaştırılıp aşıları da yaptırılıyor.
KEDİ EVİ YAPMAYA KARAR VERDİK
Haşim Erdoğan, 1990- 2000 yılları arasında Sarıgerme'de Alman sermayeli bir otelde mutfak şefliği yaptığını hatırlatarak, o zamanki genel müdürün kendilerine, 'Bu hayvanlara iyi bakarsanız, bunlar restorana girmez, kimseyi rahatsız etmez' dediğini aktardı. Sueno Otel'de göreve başladıktan sonra özellikle kedilerin uzaklaştırılması konusunda birçok yöntemin denenip çare bulunamadığının kendisine anlatıldığını kaydeden Erdoğan, bunun üzerine kedi evini yapmaya karar verdiklerini söyledi.
'MASKOT KEDİMİZ VAR'
Kedilerle birebir kendisinin ilgilendiğini ve sabah 8 ile akşam saat 5'te düzenli olarak yemeklerinin verildiği belirten Haşim Erdoğan, Bizim otelimizde şu anda yazın bile restorana giren bir tane kedi bulamazsınız. Açık alanlarda hayvanlar dolaşıyor. Side sokağı var, sahildeki restoranda falan. Ama ana restorana girmez. Hatta bir tane maskot kedimiz vardır, restoranın önünde durur. Gelen giden herkes sever dedi.
'AŞI, KISIRLAŞTIRMA GİBİ İŞLEMLERİ YAPILIYOR'
Diğer otellerden gelenler hariç olmak üzere otelde bulunan kedilerin tamamının kısırlaştırılıp aşılarının yapıldığını ve aşı karnelerinin alındığını anlatan Erdoğan, Burası büyük bir otel, 761 oda var burada 1800 yetişkin var, çocuklarla birlikte 2 bin 400, 2 bin 500'leri buluyoruz. Bunların içinde binde 2, binde 3 gibi sevmeyenler oluyor. Ama genelde hayvan seven misafir çok fazla. Aşıları zaten var. Aşı, kısırlaştırma gibi işlemleri yapılıyor, bunu izah ediyoruz. İşte aşı karneleri var, gösteriyoruz. Ufak tefek çocuklar oynuyor, oynarlarken tırmalama oluyor. Belgeleri gösterince tatmin oluyorlar. Bir de hiç sevmeyenler var. Artık onlarla da yapacak bir şey yok. Onlara da söylüyoruz neden yaptığımızı, 'bunları yapmazsak restoranda rahatsızlık veriyorlar' diye. Gelen misafirlerimizin çoğu rahatsız olmadığını ve gayet memnun olduğunu söylüyor, özellikle yabancı misafirler daha fazla seviyor diye konuştu.
Haşim Erdoğan, zaman zaman tatile gelenlerin kedileri alıp götürdüğünü hatta bir Türk tatilcinin sevdiği bir kedinin aşılarını yaptırıp, pasaportunu hazırlatıp, tatili bittikten 45 gün sonra yeniden gelip aldığını söyledi.
'HARÇLIĞINDAN SÜT ALIP KEDİLERE BAKANLAR VAR'
Kedi ve köpeklerde 'gençlik hastalığı' diye bir hastalık olduğunu aktaran Haşim Erdoğan, bu hastalığın birçok sebebi olmasının yanında özellikle kedilerde yavruluk döneminde iyi beslenememesinden kaynakladığını söyledi. Hastalığın bu sene çok yaygınlaştığını aktaran Erdoğan, bu konuda vatandaşa ve yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü vurguladı. Erdoğan, şöyle dedi
Hem bu hastalığı önlemek için hem bu hayvanları biraz daha korumak için belediyelere de çok iş düşüyor. Bazı belediyeler bununla ilgili güzel çalışmalar yapıyor. Alanya'da var birkaç yerde gördüm. Burada da (Manavgat) var, 'Mamamatik' filan koyuyorlar ama düzenli bakılması lazım. Çok duyarlı insanlar var, mama veriyor. O kadar duyarlı insanlar var ki çocuklar hele görüyorum bazen okul çocuklarını, evinden belki harçlığından süt alıp kedilere bakanlar var. O kadar güzel bir durum bu da. Hayvanlar esasında barınacak yer buluyorlar kendilerine. Evlerin altı var, garajlar, kendilerine yer buluyorlar. Tabi ki soğuktan da ciddi şekilde hastalanıyor, soğuk bayağı bir zarar veriyor hayvanlara. Onlara o dönemlerde sadece yiyecek bir şeyler verilmeli. Yani yağmurun, soğuğun çok olduğu dönemde biraz yiyecekle takviye ederlerse iyi olur. Hava açıkken buluyor hayvanlar yiyecek. Sokak başlarında bizim çöplerimizi koyduğumuz yerlerde onlar biliyor zamanını gidip oralarda yiyecekler filan buluyor. Ama soğuk olduğu zamanda bulamıyor. Mutlaka yiyecek desteği verirlerse hayvanlara büyük yardımda bulunmuş olurlar.