Haberler
Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Bahçeli, Öcalan çağrısını bir kez daha yineledi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan teğmenler için talimat

Bakan Güler: Zap'ta kilit kapatıldı, toplamda 2 bin 564 teröristin etkisiz hale getirildi

"Zap'ta kilit kapatıldı" diyen Güler ses getirecek rakamı ilk kez paylaştı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Deniz Akkaya hakkında gözaltı kararı

Annenin Narkoz Feryadı: "Oğlumu Yatalak Yaptı Arayıp Özür Bile Dilemedi"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da aşırı narkoz verildiği için 3.5 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından doktorun aileden özür dilemesi, Adana'da askerliğinin bitmesine 45 gün kala burun ameliyat olurken fazla narkoz verilmesi sonucu bitkisel hayata giren...

İstanbul'da aşırı narkoz verildiği için 3.5 yaşındaki çocuğun hayatını kaybetmesinin ardından doktorun aileden özür dilemesi, Adana'da askerliğinin bitmesine 45 gün kala burun ameliyat olurken fazla narkoz verilmesi sonucu bitkisel hayata giren Celal Tuna'nın annesinin acısını kanattı. Anne, "Bu doktor ailenin yanına giderek özür dilemiş, bizim doktor bir kez bizi aramadı bile" dedi.

Çocukları Celal Tuna Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Makine Teknikerliği Bölümünü bitirdikten sonra, 2007 yılının Kasım ayında vatani görevini yapmak için Manisa Kırkağaç 6. Komanda Eğitim Alayı'na giden buradan ise askerliğinin kalan kısmını tamamlamak üzere komando olarak Muş Malazgirt İlçe Jandarma Komutanlığı'na gönderildi. Tuna, burada bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerle sayısız kez çatışmaya girdi. Askerliğinin bitmesine 45 gün kala burnunda bir problem oluştu. Revire çıkan Tuna'ya doktorlar Malazgirt Devlet Hastanesi'ne gönderdi. Tuna'yı burada muayene eden Kulak Burun Boğaz (KKK) uzmanı Ö.T., burnunda kemik büyümesi olduğunu ameliyat olması gerektiğini söyledi. Bunun üzerine Tuna, Malazgirt Devlet Hastanesi'nde 2 Ocak 2009'da ameliyat oldu. Ancak ameliyattan sonra komaya giren Tuna 9 gün uyanamadı. Ameliyattan 9 gün sonra sadece gözlerini açabilen Tuna, 21 gün makineye bağlı olarak yaşam mücadelesi verdi. Tuna, daha sonra Gülhane Askeri Tıp Akademesi'ne (GATA) sevk edildi. GATA'da 4.5 ay kalan Tuna yürüme, konuşma ve hareket etme kabiliyetini kaybederek bitkisel hayata geçti. Ailesi bunun üzerine Malazgirt Sulh Ceza Mahkemesi'nde doktor ve anestezi uzmanı B.E.O. hakkında dava açtı. Mahkeme olayın üzerinden 4.5 yıl geçtikten sonra İstanbul Adli Tıp'tan gelen rapor doğrultusunda kararını verdi. Rapor sonucuna göre mahkeme anestezi uzmanı doktora 6 hapis cezası verdi sonra ise bu cezayı 4 bin 800 lira para cezasına çevirdi.

"BİR KEZ OLSUN ARAYIP ÖZÜR DİLEMEDİ"

Anne Fatma Tuna (46) 3.5 yaşındaki çocuğun ölümünün kendi oğlunun bitkisel hayata girme sürecine çok benzediğini belirterek, "İstanbul Adli Tıp'ın 2011 yılında verdiği raporda, anestezi uzmanı narkoz verirken risk araştırması yapılmamış ve değerlendirme formuna yazılmamış, narkoz çok yüksek verilmiş, ameliyattan sonra narkoz yüksek verilmesine rağmen hemen yatağa alınmayıp derleme odasında tutulması gerekirken 10 dakika tuttuğu anlaşılmış olup anestezi uzmanı Dr. Berna E.O.'nun eyleminin tıp kurallarına aykırı olduğuna oy birliğiyle karar verilmiştir diye karar verildi. Buna rağmen doktor bu raporun kesin bir rapor olmadığını üniversitede bir kurul oluşturulup rapor verilmesini istedi. Buna istinaden de 4 bin 800 lira para cezası verildi. Benim oğlum bitkisel hayata girdi. Bu ceza ne ki" dedi.

Tuna, doktorlarında hata yapabileceğini söyleyerek, "Doktor hatasını kabul edip bizi bir kez arayıp özür dilemedi. Televizyonlarda izledik 3.5 yaşındaki çocuğun ölümüne neden olan doktor gidip özür dilemiş. Belki bizi arayıp özür dilese oğlum geri düzelmezdi ama gönül alma olabilirdi. Ancak bunları yapmadığı için kararı Yargıtay'a götürdüm sonucunu bekliyorum. Oğlumu bu hale getirip benim hatam yok diyenlerin cezasını çekmesi lazım" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title