Ankara Üniversitesi'nden Bağımlılıkla Mücadele Projesi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Üniversitesi Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu, 'Gençleri Bağımlılıktan Korumak için Kapsayıcılık ve Toplumsal Güçlendirme Hareketi' projesiyle dezavantajlı çocuklar ve ailelere destek sunuyor. Proje kapsamında çeşitli atölyeler düzenleniyor ve çocuklara bağımlılıkla mücadele konusunda eğitimler veriliyor.

Ankara Üniversitesi (AÜ) Sosyal Girişimcilik ve İnovasyon Topluluğu (ASGİT), "Gençleri Bağımlılıktan Korumak için Kapsayıcılık ve Toplumsal Güçlendirme Hareketi" projesi kapsamında faaliyetlerine başladı.

Avrupa Dayanışma Programı-ESC30 kapsamında üniversite öğrencilerinin Altındağ Belediyesi Örnek Eğitim Kültür ve Spor Merkezi'nde hayata geçirdiği projeyle dezavantajlı çocuklar ve ailelerine destek verilmesi amaçlanıyor.

Proje kapsamında öğrenciler, atölyeler düzenleyerek çocuklar ve ailelerini alanında uzman akademisyenlerle bir araya getiriyor.

Uzmanlar atölyelerde, madde bağımlılığıyla mücadele, kötü alışkanlıklardan korunma ve ailelerin çocuklarıyla sağlıklı ilişkiler kurmasına yönelik çeşitli etkinliklerle zenginleştirilen farkındalık çalışmalarını yürütüyor.

Bu çerçevede, AÜ Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Şafak Yalçın Şahiner, çocuklar ve aileleri için farkındalık oluşturmayı ve "hayır" deme becerisi kazandırmayı amaçlayan "Bağımlılıkla mücadele, 'hayır' deme ve iletişim kurma" sunumu yaptı.

Ayrıca çocuklar için "masal atölyesi" etkinliği düzenlendi.

AÜ Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Pınar Kızılhan'ın yaptığı "Sevgiyle Güçlenen Çocukların Masalları" atölyesiyle güne başlayan çocuklar, etkinlik boyunca aileleriyle oyunlar oynadı ve kendi masallarını yazdı. Çocuklar, tuz buz oyunuyla neşeli anlar yaşadı.

Proje, çocuk istismarıyla mücadele atölyesi, huzurevi ziyaretleri ve sanat atölyeleriyle haziran ayına kadar sürecek.

Çocuklar ve aileler haklarını öğreniyor

Proje yürütücüsü Merve Özcan, yürütülen çalışmalara ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin odak noktasının bağımlılıkla mücadele olduğunu, çocukları ve gençleri erken dönemde kötü alışkanlıklara karşı korumayı, bilinçlendirmeyi amaçladıklarını anlattı.

Proje çalışmalarını Altındağ'da yürütmeye karar verdiklerini ifade eden Özcan, "Altındağ bölgesindeki çocuklara bağımlılıkla mücadele konusunda önleyici, engelleyici eğitimler vermeyi, atölyeler düzenlemeyi arzuluyoruz. Projemizi de bu çerçevede yürütüyoruz." dedi.

Eğitimlerle ailelere de ulaşılmasının hedeflendiğini vurgulayan Özcan, "Sadece çocuklara yönelik bir önleyicilikten ziyade, çocukların annelerine babalarına da toplumsal cinsiyet eşitliği, insan hakları, çocuk psikolojisi üzerine eğitimler veriyoruz." bilgisini paylaştı.

Özcan, çocuklar için çocuk haklarına yönelik "Haklarınızı biliyor musunuz?" temalı etkinliklerin düzenlendiğini ve atölyelerin süreceğini dile getirdi.

Çocuklarla vakit geçirmenin mutluluk verici olduğunu, projenin ana sloganının da "sevgiyle güçlen" olarak belirlendiğini aktaran Özcan, "Bu, Avrupa Birliği projesi olduğu için çok paydaşlı ve destekli bir proje. Projede Yeşilayın katkılarından faydalanıyoruz, Ankara Üniversitesinin de Altındağ Belediyesinin de katkıları oluyor." bilgisini paylaştı.

Ankara Yeşilay Gençlik Komisyonu Başkanı Abdullah Enes Mollaoğlu da projeye 3 gönüllüyle destek verdiklerini, ilerleyen günlerde de bu konudaki çalışmalara katkı sunmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Efsa Çağla Yavuz - Güncel
500
Haberler.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve haberler.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.
title