Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Anahtar Unutmaya Akıllı Çözüm

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ege Bölgesi'ndeki dokuz üniversitenin katılımıyla düzenlenen III. Genç Beyinler Yeni Fikirler (GBYF) Bitirme Projeleri Ortak Sergisi ve Fikir Yarışması, Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Ege Bölgesi'ndeki dokuz üniversitenin katılımıyla düzenlenen III. Genç Beyinler Yeni Fikirler (GBYF) Bitirme Projeleri Ortak Sergisi ve Fikir Yarışması, Yaşar Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı.

Birinciliği, 276 öğrencinin 112 projesi arasından Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Mert Can Kılıç, cep telefonlarıyla kontrol edilebilen Akıllı Kilit Sistemleri isimli projesiyle kazandı. Fikir yarışmasında Ege Üniversitesi'nden Ayçahan Zaman da birinci oldu.

Ege Bölgesi'nden 9 üniversitenin katılımı, İzmir Ticaret Odası ve Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi ve bilişim sektöründen birçok kurumun desteği ile bu yıl üçüncüsü düzenlenen Genç Beyinler Yeni Fikirler Sergisi ve Yarışması Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü'nde gerçekleştirildi. İzmir'deki üniversiteler ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bilgisayar ve yazılım mühendisliği öğrencilerinin birbirinden ilginç projeleri sergilendi. Proje sergisinde, sektörün öncü firmaları da gençlerle birebir görüşmeler yaptı.

Türkiye Bilişim Derneği İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Ticaret Odası Bilişim Komitesi Üyesi Fikret Kavzak, öğrencilere bir sinerji ortamı oluşturarak İzmir iş alemine katkı sağlamasını hedeflediklerini söyledi. Amacın İzmir'deki üniversite sanayi işbirliğinin sağlanması, İzmir'deki teknoparkların işlevleri ve sayılarının artırılması olduğunu anlatan Kavzak, "mezun ettiğimiz çocuklarımızın İzmir'de kalması ve sanayinin ihtiyaç hissettiği projelerde çocuklarımızın da yer alması" dedi.

İZMİR TEKNOLOJİ ÜSSÜ OLUYOR

Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç.Dr. Ahmet Koltuksuz da bilginin güncelliğini koruması için hızla hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: "Bunun için özel sektörün de yakın işbirliği gerekiyor. İzmir, coğrafi, kültürel ve daha birçok artı değeriyle bilişim sektörü için biçilmiş kaftan konumunda bir kent. Birçok büyük firma şimdiden özellikle ARGE ve yazılım birimlerini İzmir'e taşımaya başladı. Kentimizin bilişim sektöründe hak ettiği yeri alması için çok kritik bir ortaklığı hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içinde İzmir, umuyorum bir ilki başarır ve bu etkinlikler tüm mühendislik dallarını kucaklayacak hale dönüşür."

AKILLI KİLİT SİSTEMİ BİRİNCİ OLDU

Üniversitelerden öğretim üyeleri ve sektörden temsilcilerin yer aldığı jüri üyeleri, gün boyunca projeleri tek tek inceleyip ilgilerini çeken projelerin sahibi öğrencileri dinledi. Gün boyu süren değerlendirmelerin ardından, 276 öğrencinin 112 projesi arasından Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Mert Can Kılıç'ın cep telefonlarıyla kontrol edilebilen 'Akıllı kilit sistemleri' isimli projesi birinciliği kazandı.

Danışmanlığını Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Koltuksuz'un yaptığı proje yarışmasında birinci olan Yaşar Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi Mert Can Kılıç, "Otel, ev ve otomobil kapılarının, anahtar paylaşımı problemini ortadan kaldırmak için mobil cihazlar aracılığıyla paylaşılabilen NFC, Bluetooth, WIFI, SMS aracılığıyla kullanılabilen bir kilit sistemi geliştirdim. Mevcut kapılara entegre edilebilen bir kilit mekanizması geliştirip sistemin çalıştığı prototipini de sergiledim. Birçok kez anahtar paylaşımı, anahtarın unutulması sorun haline gelebiliyor. Bu sistem sayesinde, yalnızca cep telefonunuzu kapıdaki kilit sistemine okutarak kilidi açabileceksiniz. Örneğin, şehir dışındasınız ve bir arkadaşınızın evinize girmesini istiyorsunuz, onun telefonuna göndereceğiniz kod veya mesajla kilidi açmasını sağlayabileceksiniz. Ayrıca, bir kişiye 3 saat açık kalmasını sağladığınız kilidi, bu sürenin ardından bu kişi açamayacak."

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden 'EEG okuyucu destekli akıllı ev tasarımı' projesiyle Buğra Kocabaş, Kemal Ozan Çeçen, Cüneyt Durmaz ve Oğuz İrfan Peynirci ikinci, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi'nden "Yollar engel değil" projesiyle Kaan Özdoğan ve Uğur Kabukcu kazandı. 26 öğrencinin 12 fikirle yarıştığı Fikir Yarışması'nda ise Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden Ayçahan Zaman birinci oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri Emre Altan, Dilara Bozoklar, Berna Atıcı, Buse Köksal ve Beril Daşdemir'in "Staj yönetim sistemi" projesi ise sergiyi gezen katılımcıların anketinde en fazla oyu aldı. Dereceye giren öğrencilere sponsor firmaların desteğiyle para ödülü ve diğer ödüller verildi. Ayrıca ilk üçe giren projeler ve jürinin seçtiği 10 projeyse her yıl İstanbul'da düzenlenen CEBİT Fuarı'nda sergilenecek. Ayrıca ilk üçe, KOSGEB'den maddi destek verilecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title