Anadolu Kültür Festivali'nin Sekizincisi Clıssold Park'ta Başladı
Londra'da her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Anadolu Kültür Festivali'nin sekizincisi, Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Londra'daki Clissold Parkı'nda 23-26 Mayıs tarihlerinde yapılıyor.
Londra'da her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Anadolu Kültür Festivali'nin sekizincisi, Türklerin yoğun yaşadığı Kuzey Londra'daki Clissold Parkı'nda 23-26 Mayıs tarihlerinde yapılıyor.
Bu yıl dört gün sürecek festivale geçen yıl 5 günde gelen 60 bin ziyaretçi sayısının beklendiğini söyleyen organizatörler, bu yılki zengin programlarında Bursa Mehter Takımı dışında, vizeleri yeni alınan Milli Yağlı Güreşçilerimizin de olacağına dikkat çektiler.
Bugün güneşli havada açılan festivale önümüzdeki hafta büyükelçimiz Ünal Çeviköz'ün de geleceğini belirten festival düzenleyen Süleymaniye Kültür Merkezi ve Anadolu Toplum Derneği yetkilileri, Türkiye'den çok sayıda sanatkarın Clissold Park'a geldiğini, festivale THY gibi birçok firmanın sponsor olarak katıldıkları söylediler.
Saat 12'de Mehter Takımı'nın muhteşem gösterisi ile başlayan festivalin ilk gününde çok sayıda İngiliz çocuk öğrenci, bayan hocalarıyla Türk kültürünü tanıma fırsatını buldular.
Asıl açılışın cumartesi günü saat 14'de yapılacağı öğrenildi. Pazartesi günü saat 13.00-14.30'da herkesin sabırsızlıkla beklediği Yağlı Güreşlere büyük ilgi olduğu belirtildi.
Bu yıl 35 farklı çadırda Anadolu Kültürü'nü tanıtan etkinliklerde, Anadolu'nun zengin mutfağından lezzetli ev yemekleriyle birlikte Bursa Kılıç Kalkan Ekibi ve sürpriz sanatçılar Londralılarla beraber olacaklar.
Festival süresince Hüseyin Goncagül ve tiyatro grubu tarafından Hacıvat ile Karagöz, İbiş ve Nareddin Hoca skeçleri festivale renk katıyor. Emine Beder ile Yemek Yarışması'nda hanımların leziz yemek ve tatlıları yarışacak.
Festivalde asılan afişlerde sağlanan tüm gelirin eğitime gideceğine dikkat çekildi. İngiltere'nin dört bir yanından gelen dönercilerle, taktıkları koskocaman dönerlerle ziyaretçileri doyurdular. Porsiyonu 6 sterline satılan dönerden eğitime iyi gelir sağlandığı anlaşıldı. Kebap stantları dışında kuzu çevirmeler, ev yemekleri, gözler önünde açılan hamur işleri ziyaretçilerin damak zevkine sunuldu. Sanatçılar tarafından geleneksel saray sanatları, el sanatları göz doldurdu.