Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu'ndan İftar
Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu, "Acıları bal eyleriz, muhabbeti yol eyleriz" temasıyla iftar verdi.
Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu, "Acıları bal eyleriz, muhabbeti yol eyleriz" temasıyla iftar verdi.
Polat Renaissance Otel'de düzenlenen iftar programı, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Daha sonra lokma duası yapılan program boyunca ozanlar deyişler seslendirdi.
Anadolu Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Murat Cengiz Hortoğlu, programda yaptığı konuşmada, 11. yemeklerini verdiklerini belirterek, her sene bir tema ile bu programı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Bu yıl "Acıları bal eyleriz, muhabbeti yol eyleriz" temasıyla iftar programını düzenlediklerini ifade eden Hortoğlu, Türkiye'nin önündeki en önemli meselenin birlik ve beraberlik olduğunu kaydetti.
Bu mesele Türkiye'nin önünde durduğu sürece, programlarında bu temaları işlemeye devam edeceklerini anlatan Hortoğlu, şöyle devam etti:
"Mevlana, Yunus Emre, Hacı Bektaş Veli, Hacı Bayram Veli gibi değerli gönül dostlarını yetiştirmiş, büyütmüş, onların, sözleriyle, öğütleriyle yetişmiş talipleri, mürşitleri, müritleri olarak nasıl olur da bu kadar sevgisiz, hoşgörüsüz, toleranssız ve birbirimize karşı öfke dolu olabildik. Her gün insanlarımızı kaybediyoruz. Annelerini, babalarını kaybeden çocuklar var. Çocuklarını kaybeden anne, babalar var. Eşlerini kaybeden insanlar var. Bu acı yüreğimizi yakıyor, içimizi acıtıyor. Her ne kadar Türkiye'de toplumun bir kesimi bir yarışma programının eleme sonuçlarını, bu hadiselerden daha önemli görüyor olsa da ben ülkemizin bu sıkıntılar karşısında yine de insanlarımızın büyük bir acı ve sıkıntıyı paylaştıklarını biliyorum."
Hortoğlu, tüm ülkeye, Anadolu'ya bir teklifinin bulunduğunu belirterek, "Gelin Anadolu Medeniyeti adı altında bildiğimiz, içinde bizim Alevi Bektaşi öğreti inancının da bulunduğu, özünde sevgiyi, barışı, kardeşliği, muhabbeti, hoşgörüyü, insanları olduğu gibi kabul etmeyi barındıran o büyük felsefeye tekrar gönlümüzü açalım, tekrar buluşalım. O öğütleri yeniden yaşamaya çalışalım. O zaman ülkemiz daha rahat yaşanabilir, daha güzel bir ülke olma yolunda mesafe alabilir." değerlendirmesinde bulundu.
Kanaat önderleri, sivil toplum örgütleri, dedeler, mollalar, papazlar, hahamlar ve bu ülkede din hizmetlerini yürüten kanaat ve inanç önderleriyle siyasetçilerin tek bir dili konuşmaları gerektiğini vurgulayan Hortoğlu, "Ya hayır demeliler ya da susmalılar. Dilleri tevhit dili olmalı. Bu ülkenin birlik ve beraberliği için gerekli gayreti ve sorumluluğu göstermeliler." şeklinde konuştu.