Anabilim Dalı Başkanını Uzaklaştırmaya, Bilim Adamlarından Kınama
Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) 36 sivil toplum kuruluşu (STK) adına açıklama yapan bir grup öğretim üyesi, AÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ertan Yılmaz'ın, Rektörlük tarafından Sağlık, Kültür ve Spor...
Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) 36 sivil toplum kuruluşu (STK) adına açıklama yapan bir grup öğretim üyesi, AÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ertan Yılmaz'ın, Rektörlük tarafından Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı'na 3 aylık görevlendirilmesini ve ardından AÜ Hastanesi'ndeki görevine son verilmesini kınadı.
'SAYGIN VE ÇALIŞKAN BİR AKADEMİSYEN'
Prof. Dr. Ertan Yılmaz'a yöneltilen hak gaspını kınadıklarını söyleyen Prof. Dr. Cem Terzi, şöyle konuştu:
"Prof.Dr. Ertan Yılmaz, halen oy birliğiyle seçilmiş olduğu Anabilim Dalı Başkanlığı'nı sürdürmekte, aynı zamanda Türk Dermatoloji Derneği Başkanlığı'nı yürüten saygın, çok çalışkan bir hekim ve akademisyendir. Bölgede hizmet veren tek merkez olup, günde ortalama 20 hastaya hizmet veren fototerapi ünitesinin çok uzun süredir tek sorumlusu olarak görev yapmakta ve tüm hastaların sorumluluğıunu taşımaktadır. Aynı şekilde bölgede tek olarak hizmet veren Sedef Hastalığı Polikliniği'nin sorumluluğunu ve danışmanlığını meslektaşları ile birlikte yürütmektedir. Prof. Dr. Ertan Yılmaz'ın, çok sayıda uluslararası ve ulusal dergilerde basılmış bilimsel makalesi bulunmaktadır."
'KİŞİSEL HUSUMETİN ÜRÜNÜ'
Prof.Dr. Terzi, bu kadar başarılı bir hekim ve akademisyeni hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir hukuki dayanak sunamadan hastanedeki görevinden alıp idari bir göreve getirmenin, ancak ve ancak kişisel husumetin ürünü olabileceğini öne sürdü. Prof. Dr. Terzi şunları söyledi:
"Bu örnek, ne yazık ki günümüzde kimi üniversitelerimizin hangi saiklerle ve hangi ölçülere göre yönetildiğini açıkça ortaya koymaktadır. Bu uygulama bir ölçüde, 12 Eylül askeri darbesinin bir uzantısı niteliğinde olan 2547 sayılı YÖK Yasası'nın, geçtiğimiz 30 yılda onlarca değişiklikle daha baskıcı ve daha antidemokratik sonuçlarından birisi olarak da değerlendirilmelidir. YÖK Yasası'nın yöneticilere tanıdığı geniş yetkiler, yetkilerin kullanımındaki 'kişisel' inisiyatifler, bu ve benzeri uygulamaların pratikte yaşanmasını ne yazık ki kolaylaştırmaktadır."
AKAYDIN: DESTEK İÇİN BURADAYIZ
Bu uygulamayı geri alması için AÜ Rektörü'nü ve YÖK Başkanı'nı ivedilikle göreve davet ettiklerini vurgulayan Prof. Dr. Terzi, "Bir kez daha Prof. Dr. Ertan Yılmaz'ın hak arama mücadelesinin takipçisi ve destekçisi olacağımızı kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.
Basın açıklamasına eşi Günseli Akaydın ile katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da, "Prof.Dr. Ertan Yılmaz'a destek vermek için buradayız. Kendisini yakından tanırım. Çok sayıda yurt içi ve yurt dışı başarıları olan bir akademisyendir. Fazla konuşmayacağım, ancak destek vermek için burada bulunuyoruz" diye konuştu.
Basın açıklamasına katılanlar, daha sonra 'Rektör istifa', 'Dekan istifa' sloganları atarak, A Blok önüünden ayrıldı. - Antalya