"Ana Yurdu" Asya'nın Oscarlar'ında Unesco Ödülü Adayı
APSA Uluslararası Jürisi tarafından seçilen filmin yönetmenine 26 Kasım 2015 tarihinde Avustralya'nın Brisbane şehrinde düzenlenecek törenle verilecek.
Dünya prömiyerini Venedik Uluslararası Film Festivali'nde yapan ve Adana Altın Koza Film Festivali'nden 5 ödülle dönen Senem Tüzen'in ilk uzun metraj filmi Ana Yurdu, Asya'nın Oscarlar'ı olarak kabul edilen 9. Asya Pasifik Film Ödülleri'nde (APSA) UNESCO Ödülü'ne aday oldu.
http://www.asiapacificscreenacademy.com/2015/10/2015-aspa-international-jury-apsa-unesco-award-nominees/
72. Venedik Film Festivali'nde büyük beğeni toplayan ve eleştirmenlerin övgüyle söz ettiği Ana Yurdu, Adana Altın Koza Film Festivali'nden 5 ödülle birden dönmüştü. Sinema Yazarları Derneği'nin (SİYAD) En İyi Film, Film Yönetmenleri Derneği'nin (FİLMYÖN) En İyi Yönetmen ödüllerine layık gördüğü film, aynı zamanda festivalin En İyi Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu (Nihal Koldaş) ve En İyi Görüntü Yönetmeni (Vedat Özdemir) ödüllerinin de sahibi oldu.
Esra Bezen Bilgin ve Nihal Koldaş'ın başrollerini paylaştığı Ana Yurdu, romanını bitirmek için anneannesinden kalan köy evine giden Nesrin'le, beklenmedik bir şekilde ziyaretine gelen annesi Halise'nin sevgi ve öfke dolu hikayesini anlatıyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirilen filmin çekimleri Niğde'de yapıldı.
Yapımcılığını Zela Film'in üstlendiği Ana Yurdu, festival yolculuğuna, 9-18 Ekim tarihlerinde Polonya'da gerçekleştirilecek 31. Varşova Film Festivali ve 6-15 Kasım tarihlerinde düzenlenecek 56. Selanik Uluslararası Film Festivali ile devam edecek.
Ana Yurdu hakkında uluslararası basında çıkan yazılardan alıntılar:
"Bugünün Türkiyesi, en derin anlamıyla..."Luca Pellegrini (Venedik Eleştirmenler Haftası)
"Yönetmen, iki kadın arasındaki mahremiyeti, duvarda duran bir sinek gibi izlemek istedim demişti. Hedefine başarıyla ve alışılmamış bir derinlikle ulaşmış." Mariella Cruciani (Cinecritica)
"Alışılmış koşullardan yola çıkan Senem Tüzen, yeni gerçekçiliğin sınırlarını beklenmedik bir şekilde, henüz keşfedilmemiş alanlara doğru zorluyor." Massimiliano Schiavoni (Quinlan)