Haberler
Biden, ateşkesin yerel saatle 04.00'te yürürlüğe gireceğini açıkladı

Biden: Ateşkes yerel saatle 04.00'te yürürlüğe girecek

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Amasya2 Müzede Korkutan Heykel

Amasya2 Müzede Korkutan Heykel
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya'da hizmete açılan Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi içerisinde bulunan Sabuncuoğlu Şerefeddin heykeli ziyaretçileri korkutuyor.

Amasya'da hizmete açılan Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi içerisinde bulunan Sabuncuoğlu Şerefeddin heykeli ziyaretçileri korkutuyor. Yanında durup heykeli inceleyen bazı vatandaşlar başın hareket edip, "Ben Şerefeddin Sabuncuoğlu. Amasya Darüşşifasına 14 yıl hekimlik ettim. Şu anda hastama dağlama tedavisi uyguluyorum. Hoşgeldiniz" sesiyle birden irkilerek şaşkınlıklarını gizleyemeyip kısa süreli panik yaşıyor.

Amasya'da halk arasında "Bimarhane" olarak bilinen 1308 yılında Selçuklu Prensesi Yıldız Hatun tarafından yaptırılan Amasya Darüşşifası, belediye tarafından "Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi" olarak düzenlendi. Osmanlı Sultanı Fatih Sultan Mehmet döneminin en ünlü hekim ve cerrahı, Amasyalı tıp alimi Sabuncuoğlu Şerefeddin'in adına yaptırılan "Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi" çok sayıda ziyaretçinin akınına uğruyor. Tedavi amaçlı kullanılan müzik aletleri ile 200'e yakın cerrahi aletin sergilendiği müzede ilginç anlarda yaşanıyor. Amasya Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, "Geçen yıl Aralık ayında düzenlenip hizmete açılan müze büyük ilgi görüyor. Balmumundan yapılmış ve bir hastaya müdahale eder gibi ayakta duran heykel, müzeye gelen konukları başını onlara doğru çevirerek, 'Ben Şerefeddin Sabuncuoğlu. Amasya Darüşşifasına 14 yıl hekimlik ettim. Şu anda hastama dağlama tedavisi uyguluyorum. Hoşgeldiniz' diye konuşarak karşılıyor. Bu da zaman zaman bazı konuklarımızı şaşırtarak kısa bir panik yaşamalarına neden oluyor" dedi. Resmi açılışı bu yıl yapılacak müzeyi bugüne kadar yaklaşık 20 bin kişi ziyaret etti.

Ayrıca, müze bahçesinde oluşturulan "Şifa Bahçesi"nde de yetiştirilen bitkiler, Sabuncuoğlu Şerefeddin'in yazdığı "Mücerrebname" adlı kitaptan elde edilen bilgiler ışığında hazırlanan karışım ile şifa macunları haline getirildi. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Akbaş, "Müze bir çok yönüyle insanlara hizmet veriyor. Türkiye'de bilinen mesir macunundan 100 yıl daha önce yapılan ve bir çok hastalığa iyi geldiği kanıtlanan macunları orijinal haliyle üretmeye çalıştık. Kitapta yer alan formüllerden bire bir karışımla örnek macunları yaptık. Dağıtımını resmi açılışın ardından yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title