Alt Geçit Daha Çok Kullanılsın Diye Sanat Galerisi Yapıldı
Bulancak ilçesinde vatandaşlar tarafından tercih edilmeyen alt geçit, üç boyutlu resim ve tarihi Giresun evleri görüntüleriyle süslenip çay ocağı kurularak bambaşka bir mekana dönüştürüldü.
GÜLTEKİN YETGİN - Bulancak ilçesinde vatandaşlar tarafından tercih edilmeyen alt geçit, üç boyutlu resim ve tarihi Giresun evleri görüntüleriyle süslenip çay ocağı kurularak bambaşka bir mekana dönüştürüldü.
Şehir merkeziyle tarihi Bulancak İskelesi arasında geçişi sağlayan ancak yayaların pek kullanmadığı alt geçidin, kullanımının sağlanması amacıyla çeşitli çalışmalar yapıldı.
Alt geçidin duvarları Giresun evlerinin pencereleri ve küçük kesme taşlarıyla döşenirken, zemin, tavan, merdivenlere de üç boyutlu köpekbalığı, kaplumbağa gibi deniz canlılarının resimleri yapıldı. Sanat galerisi olarak kullanılması amaçlanan alt geçide insanların ihtiyaçlarının karşılanması için çay ocağı da yerleştirildi.
Belediye Başkanı Recep Yakar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öncelikli amaçlarının kullanılmayan alt geçidi tercih edilebilir hale getirmek olduğunu söyledi.
Göreve geldiklerinde alt geçidin kötü durumda, adeta "korku tüneli" gibi olduğunu ifade eden Yakar, bu nedenle geçidin sanat merkezi ama daha çok insanların güvenli geçiş yapabileceği bir yer olmasını istediklerini belirtti.
Yakar, çalışmalar sonucu Türkiye'de örneğine az rastlanır bir alt geçit oluşturduklarını ifade ederek, "Çok takdir gören bir alt geçidimiz burası. Güvenli olduğu gibi görsel anlamda da çok güzel. Zeminde üç boyutlu resimlerimiz var, aynı zamanda duvarda Giresun kültürünü, geçmişteki mimari yapısını gösteren pencereler var." diye konuştu.
Pencerelerde Giresun'un eski, zaman zaman da yeni resimlerinin olacağını söyleyen Yakar, yaptıkları çalışmalardan sonra buranın hem alt geçit, hem sergi salonu, hem de sanat galerisi olarak kullanıldığını kaydetti.
Yakar, alt geçidi, vatandaşın güvenli geçişinin sağlanması, temizliğinin yapılması karşılığında hizmet sektörüne de açtıklarını belirterek, "Biz burayı ticari olarak değerlendirmiyoruz. Protokolümüz şu; hizmet karşılığında, burada sergi yapıldığında vatandaşların oturabileceği alan ve çay ihtiyacı karşılanacak, alt geçidin ayrıca güvenliği, bakımı, temizliği sağlanacak. Kira zaten almıyoruz." ifadesini kullandı.
Alt geçitte ayrıca sosyal projeler de gerçekleştireceklerini belirten Yakar, şunları söyledi:
"Engelliler Destek Projesi kapsamında engelli kardeşlerimize yönelik ebru, keçe, el işi sanatlarının eğitimi ve öğretimi burada verilecek. Çok yakın zamanda Türkiye'de işleviyle görselliğiyle adından söz ettirecek bir alt geçit olacak. 24 saat açık. Gecenin uzun saatinde geleceksiniz, evde canınız sıkıldığında çay içme, sohbet etme ihtiyacınızı burada gidereceksiniz."