Haberler

Almanya-Türkiye Arasında Diyalog Mekanizmalarına İhtiyaç Var"

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğantv Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD eski Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Almanya ve Türkiye arasında algı farklılıklarının giderilmesi için düzenli bilgi akışını sağlayacak "diyalog mekanizmaları"na ihtiyaç olduğunu söyledi.

Doğantv Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD eski Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Almanya ve Türkiye arasında algı farklılıklarının giderilmesi için düzenli bilgi akışını sağlayacak "diyalog mekanizmaları"na ihtiyaç olduğunu söyledi.

" Danışma Kurulu ilk toplantısını Berlin'de düzenledi.

European School of Management and Technology'nin (ESMT) ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Eş-Başkanlar DoğanTV Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD eski Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve Münih Güvenlik Konferansı Başkanı ve Allianz Kamu ile İlişkiler Bölümü Başkanı Wolfgang Ischinger Başkanlık yaptı.

DÜZENLİ BİLGİ AKIŞINI SAĞLAYACAK MEKANİZMALAR

Toplantının ardından, Arzuhan Doğan Yalçındağ memnuniyetini dile getirerek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine destek veren bir kurum olarak TÜSİAD, yürüttüğü projelerle ülkemizin AB kamuoyu nezdinde yaptığı iletişim çalışmalarına katkı veriyor. Toplantıda da gördük ki, her iki ülke kamuoyundaki karşılıklı algı farklılıklarının giderilmesi için doğru ve düzenli bilgi akışını sağlayacak sürdürülebilir diyalog mekanizmalarına ihtiyaç var ve TCCI Danışma Kurulu üyeleri bu yönde çalışmalar yapmaya hazır" dedi.

"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMİ YADSINAMAZ"

Wolfgang Ischinger de, "Toplumlar arası diyalogun arttırılması için sivil toplum girişimlerinin önemi yadsınamaz. TCCI Danışma Kurulu'nda bugün yapılan tartışmalardaki ilgi ve heyecan iki topluma da aktarıldığı takdirde bu büyük bir kazanç olacaktır" diye konuştu.

Bu kapsamda ayrıca, EMST'de TCCI -  German Marshall Fund ortaklığında "20 Yıl Sonra: Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Perspektifinde Türkiye'nin Gümrük Birliği'nin Derinleştirilmesi" konulu bir toplantı düzenleniyor.

SOSYO-POLİTİK BAĞLARIN GÜÇLENDİRİLMESİ

TCCI, Türk - Alman ekonomik ilişkilerinin geliştirilmesini, Türkiye'nin sosyo-ekonomik özelliklerine ilişkin Alman kamuoyunun bilgilendirilmesini ve Türkiye-Almanya arasındaki sosyo-politik bağların güçlendirilmesini amaçlıyor.

Her iki ülkenin iş dünyası, siyasetçileri, kanaat önderleri ve akademisyenlerinden oluşan Danışma Kurulu, ilişkilerin yenilikçi bir anlayışla incelenmesini ve her iki toplumda bu alanlardaki farkındalığın artırılmasını hedefliyor.

ALMANYA: AB'NİN LOKOMOTİFİ

TÜSİAD 2013 yılından bu yana, AB'nin lokomotifi konumunda ve Türkiye'nin birinci ticaret ve yatırım partneri olan Almanya'ya yönelik "Turkey: Culture of Change Initiative/Türkiye Değişim Kültürü Inisiyatifi"(TCCI) çatısı altında yeni bir strateji ve eylem planı yürütüyor.

TCCI'yı, Arçelik, Borusan Holding, Boydak Holding, Doğan Holding, Doğuş Holding, ENKA, Sabancı Holding ve Tekfen Holding destekliyor. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close