Haberler

Almanya'da Türklerden Federal Meclis Üyelerine 2 Bin 275 Mektup

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'da 22 Eylül genel seçimlerinde Türk toplumunun taleplerini siyasi partilere iletmek üzere oluşturulan 'Sandığa git' adlı sivil inisiyatif, seçim sonrası durum değerlendirmesi için Köln'deki DİTİB Merkezi'nde bir araya geldi.

Almanya'da 22 Eylül genel seçimlerinde Türk toplumunun taleplerini siyasi partilere iletmek üzere oluşturulan 'Sandığa git' adlı sivil inisiyatif, seçim sonrası durum değerlendirmesi için Köln'deki DİTİB Merkezi'nde bir araya geldi. Sivil İnisiyatif, Almanya'daki seçim sonuçlarını ve Türkler'in katılımındaki artışı değerlendirirken, önümüzdeki yıl mayıs ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimleri için Almanya'daki siyasi partilerle işbirliğine girme konusunda görüş birliğine vardı. Toplantıya Türk Alman Sağlık Vakfı Başkanı Dr. Yaşar Bilgin'in yanı sıra Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Prof. Dr. İzzet Er, DİTİB Yönetim Kurulu üyesi Dr. Bekir Alboğa, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UEDT) Başkanı Süleyman Çelik, Avrupa Türk İslam Birliği Genel Başkanı İhsan Öner, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Oğuz Üçüncü, ZMD Genel Sekreteri Nurhan Soykan, Hür-Türk Başkanı Hasan Tekin ve basın temsilcileri katıldılar.

TÜRK SEÇMENİN ÖNEMİNİN FARKINDALAR

İnisiyatif adına konuşan Dr. Yaşar Bilgin, daha önce açıklanan 9 maddelik talepler konusunda Başbakan Angela Merkel başta olmak üzere Federal Meclis üyelerine ve üst düzey politikacılara toplam 2 bin 275 mektup gönderildiğini açıkladı. Dr. Bilgin, Almanya'daki 1 milyon kadar Türkiye kökenlinin oy potansiyeline sahip olduğunu ve Alman siyasi partilerin de bunun farkında olduğuna dikkat çekti. Bilgin, 'Almanya parlamenter bir hukuk devleti. Her oyun önemi var. İsteklerimizi müşterek olarak söylemezsek ciddiye alınmayız' diye konuştu.

İŞTE TALEPLER

Seçim İnisiyatifi tarafın hazırlanan mektupta şu talepler yer aldı

-Türklere çifte vatandaşlık tanınması

-Anadilin geliştirilmesi

-Kamuda göçmen istihdamı

-Yerel seçim hakkının tanınması

-Yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığıyla etkin mücadele

-Dini cemaatler arasında eşitliğin sağlanması

-Uyum Zirvesinin sürdürülmesi

-Aile birleşiminde dil sınavının kaldırılması

-Türkiye'nin AB üyeliğini destekleme

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close