Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İsrail Maliye Bakanı'ndan skandal Gazze sözleri

İsrailli bakandan skandal sözler

Alan El, Veren Eli Görmüyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl dışından Çanakkale'ye gelerek öğrenimlerini sürdüren ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine, ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı ve Eğitim Kooperatifi tarafından hayırseverlerin d...

MEHMET BAYER - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı (ESBAV) ve Eğitim Kooperatifi, öğrenim için kente gelen ve ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin giyecek, mutfak ve muhtelif ev eşyası gibi ihtiyaçlarını, hayırseverlerin desteğiyle ücretsiz karşılıyor.

Vakıf Müdürü Abdullah Berçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitede öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilerin giyim, ev ve benzer ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışma başlattıklarını söyledi.

Çalışmaya, Rektör Prof. Dr. Sedat Laçiner ile rektör yardımcılarının teşviki ve önerisiyle başladıklarını dile getiren Berçin, "Geçen akademik yılda 156 öğrencimizin ihtiyaçlarını buradan karşıladık. Amacımız; hayırsever vatandaşlarımızın, kurum ve kuruluşlarımız ile bazı işletmelerin buraya getirdiği ihtiyaç fazlası malzemeleri, ihtiyacı olan öğrencilere bedelsiz, karşılıksız verip eksikliklerini gidermek" dedi.

Berçin, çalışmalarının, "askıda ekmek" uygulamasına benzediğini dile getirdi. Hayırseverlerin, kullanmadığı eşyaları kendilerine teslim ettiği bilgisini veren Berçin, "İhtiyacı olan öğrenciler de doğrudan buraya gelerek, istediklerini seçip beğenip alıp gidiyor. Burada alan el, veren eli görmüyor. Biz de görmüyoruz; hangi öğrencinin neyi, ne kadar aldığını. Bizim için bu önemli değil" ifadesini kullandı.

13 yıldır her ay ortalama 450 öğrenciye karşılıksız burs

Berçin, ÇOMÜ'nün öğrenci sayısının yaklaşık 42 bin olduğunu anlattı. İhtiyaç sahibi öğrencilerin mağdur olmasını önlemeye çalıştıklarını vurgulayan Berçin, şöyle konuştu:

"Vakfımız 1995 yılında kuruldu. Kuruluş tarihimizden 1998'e kadar ortalama her yıl 200 öğrenciye burs verdik. 2000'den bugüne kadar da ayda ortalama 450 öğrenciye karşılıksız burs sağlıyoruz. Geçen yıl bursları Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği (ÇAGİAD) aracılığıyla verdik. Bursların dışında 'bir defalık maddi yardım' dediğimiz ihtiyacı olan öğrencilere harç ve yol parası, kira, yakacak parası yardımında da bulunuyoruz. Yine bugüne kadar üniversitenin bütçeyle karşılayamadığı ihtiyaçlarını giderme yönünde çaba sarf ettik. Bilgisayar laboratuvarları oluşturduk. Geçen ay 6 aracı üniversiteye hibe ettik. Bugüne kadar hibe ettiğimiz araç sayısı da 21. Altyapı hizmetlerine destek olduk."

Abdullah Berçin, yaptıklarının, doğrudan öğrenciye yönelik işlemler olduğunu belirtti.

Üniversitenin gelişmesine, güçlenmesine, saygın bir bilim ve eğitim kurumu olmasına aracılık etmeyi, öğrencileri mağdur etmeden onlara destek olmayı hedeflediklerine dikkati çeken Berçin, "Bu yolda ne kadar mesafe aldık bilemiyorum ama Allah takdir edecektir. İyi niyetle bu mücadeleye devam ediyoruz. Bu çalışma da var olduğumuz  sürece devam edecek" değerlendirmesinde bulundu. - Çanakkale

Kaynak: AA / Güncel
title