Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

İstanbul'da bugün saat 15.00'ten sonra bazı metro istasyonları kapatılacak

İstanbullular dikkat! Saat 15.00'ten sonra bu metro durakları kapatılacak

Karın vurduğu Malatya'da 787 vatandaş misafirhanelere yerleştirildi, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

Bir şehir kabusu yaşıyor! 787 kişi kurtarıldı, 5 çobandan biri hayatını kaybetti

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Akyaka'da Deniz Dibi Temizliği

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dalış Merkezi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin Akyaka'da yaptıkları deniz dibi temizliğinde su altından otomobil lastiği, halı, kilim, jant kapağı, şişe, kova, deterjan kutusu,mazot filtresi...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dalış Merkezi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin Akyaka'da yaptıkları deniz dibi temizliğinde su altından otomobil lastiği, halı, kilim, jant kapağı, şişe, kova, deterjan kutusu, mazot filtresi gibi atıklar çıkarıldı.

Ula ilçesine bağlı Akyaka Belde Belediyesi ile Muğla Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dalış Merkezi işbirliğinde düzenlenen deniz dibi temizliğine katılan 6 dalgıç, Akyaka İskelesi'nde dalış yaptı.

Akyaka Belediye Başkanı Ahmet Çalca, gazetecilere yaptığı açıklmada, Gökova Körfezi ve Akyaka kıyalarının Türkiye ve dünyanın cennet köşelerinden olduğunu söyledi. Her yıl belirli aralıklarla deniz dibi ve Kadın Azmağı'nda dip temizliği yapıldığını belirten Çalca, "İnsanlar denize bir şey atarken mutlaka bu süreci düşünmeli. Denizde çok sayıda balık ve farklı türde canlı yaşıyor. Yaşam ortamlarına saygı duymalı ve kirliliğe neden olacak davranışlardan kaçınmalıyız. Gökova Körfezi'nin ve Akyaka'nın sahip olduğu doğal zenginliklerin kıymetini bilmek zorundayız" dedi.

Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Türker ise deniz dibi temizlik etkinliğine fakülte bünyesindeki dalış merkezinde görev yapan öğretim üyesi, araştırma görevlisi ve öğrencilerden oluşan 6 kişilik ekibin katıldığını kaydetti. Türker, deniz dibinden çoğunlukla insan kaynaklı atıklar çıkarıldığına işaret ederek, Gökova Körfezi'nin sahip olduğu doğal güzelliklerinin korunması gerektiğini dile getirdi.

Özellikle deniz dibinden çıkarılan metal ve plastiklerin deniz canlılarının yaşamını olumsuz etkilediğini vurgulayan Türker, "Deniz dibinden poşet, halı, kilim, havlu, plastik deterjan kutuları, cam şişe, ayakkabı, terlik, demir kova, jant kapağı, mazot filtresi, otomobil lastiği, tost makinesi, şemsiye, olta takımları, egzoz, artık dağılmaya yüz tutmuş balık avlama sepetleri çıkardık" diye konuştu.

Türker, dalış sırasında bölgede su bitkileri, kefal, levrek, yılan balığı, su kaplumbağası ve mavi yengeç görmenin de mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel
title