Akıntıya Karşı Yüzen Kahramanlara Altın Bilezik
KOSGEB ve İŞKUR işbirliğinde düzenlenen projeyle 2015 Nisan ayından bugüne 705 kişi, girişimcilik eğitimini FMV Işık Üniversitesi'nde tamamladı.
Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Üniversitesi ile İstanbul Çalışma ve İş Kurumu
İl Müdürlüğü arasında imzalanan 1350 kişilik 'Girişimcilik Eğitimi Projesi'nin ilk etabı tamamlandı.
Proje kapsamında eğitimlerini tamamlayan girişimciler sertifikalarını Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay'dan aldı.
2 BİN 225 GİRİŞİMCİ ADAYI YETİŞTİRİLECEK
Yoğun talep üzerine, İŞKUR ile ikinci bir proje daha başlatan Işık Üniversitesi; 2016 yılı Mart ayının sonuna kadar 875 kişinin daha eğitimini bu projeye dahil etti. Işık Üniversitesi 2016 yılı Mart ayına kadar toplam 2225 yeni 'Girişimci Adayı' yetiştirecek.
AKINTIYA KARŞI YÜZEN KAHRAMANLAR
Sertifika dağıtım töreni öncesi konuşma yapan Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Tekinay 'Rektörlük görevini 1 Temmuz itibari ile fiilen üstlendim, bu yüzden sizler benim ilk mezunlarımsınız ve çok özelsiniz. Şuan her birinizi birer IŞIK meşalesi almış giderken görüyoruz ve tüm öğrencilerimizde olduğu gibi sizlerinde başarı hikâyelerini duymak için sabırsızlanıyoruz. Günümüzde "yeni icat çıkarma" öğütleri verilen bir ortamda akıntıya karşı yüzen kahramanlarsınız. Girişimci ruhunuzu Işık Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi'mize gelerek zaten sergilediniz. Bu ruhunuzu hiç kaybetmemenizi diliyorum.' dedi.
UYGULAMALI İŞ PLANI HAZIRLIYORLAR
Girişimci adaylarına, Işık Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından verilen eğitimlerde; Pazar Araştırması, Pazarlama Planı, Yönetim-Üretim Planı ve Finans Planı hakkında bilgi vererek, atölye çalışmalarıyla Uygulamalı İş Planı hazırlatılıyor.
AMAÇ: BAŞARILI İŞLETMELERİN KURULMASINI SAĞLAMAK
Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak ve girişimcileri 'iş planı' kavramıyla tanıştırarak başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla yapılan eğitimlerle; bilinçli ve ayakları yere sağlam basan girişimciler yetiştirerek, ülkemizde kurulan kobilerin ilk yıllarda geri kapanma oranını mümkün olduğunca aşağıya çekmeyi ve başarılı işletme sayısını artırmak da hedefleniyor.