Akademik Mali Müşavirlerden 'Korsan' Çıkışı
Akademik mali müşavirlerde hedef gelir adaletsizliğini ortadan kaldırmak
Akademik mali müşavirler korsan muhasebeciliğe tepkili
Akademik Mali Müşavirler Platformu Başkanı Ali Özbek :
"Bursa'da 152 bin vergi mükellefine rağmen evine ekmek götüremeyen meslektaşlarımız var"
BURSA / Akademik Mali Müşavirler Platformu Başkanı Ali Özbek 'korsan muhasebecilik' sorununa dikkat çekti. Özbek, "Bursa'da 152 bin 822 gelir ve kurumlar vergisi mükellefi var. Odaya kayıtlı 4 bin üyenin yarısı serbest olarak çalışırken, kalan 2 bin civarı da kurumsal şirketlerde mesleğini sürdürüyor. Bu rakamlara göre her meslektaşımıza ortalama bin mükellef düşmesi gerekirken evine ekmek götüremeyenler var. Gelir adaletsizliğinin ortadan kaldırılıp korsan sorununa çözüm bulunması gerekiyor" dedi.
Akademik Mali Müşavirler Platformu tarafından Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Muhasebe Mesleğine Akademik Yönden Bakış" konulu konferansa Uludağ Üniversitesi Orhaneli Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi SMMM Şenol Keleş, Uludağ Üniversitesi E. Öğretim görevlisi SMMM Koray Ateş ve Akademik Mali Müşavirler Platformu Başkanı Ali Özbek konuşmacı olarak katıldı.
Genç mali müşavirlerin ilgi gösterdiği konferansın konuşmacılarından SMMM Şenol Keleş, mesleğin Maliye Bakanlığı yerine Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı olması gerektiğini kaydetti. SMMM Koray Ateş ise yaptığı konuşmada, mesleğe akademik statünün kazandırılması üzere gerekli yasal düzenlemelerin yapılması için platform olarak çalışma başlattıklarını belirtti. Ateş, "Mesleğin ve meslektaşın sorunlarının belli olduğu, bu sorunlara çözümün ancak mesleğe akademik statü kazandırılarak çözülebilir" dedi.
"GELİR ADALETSİZLİĞİ VE TAHSİLAT SORUNU AŞILMALI"
Akademik Mali Müşavirler Platformu Başkanı Ali Özbek ise yaptığı konuşmada, meslektaşlarının yaşamakta olduğu mesleki ve mali sorunlara dikkat çekti. Özellikle korsan muhasebecilik sorununa vurgu yapan Özbek, "Bursa'da 152 bin 822 gelir ve kurumlar vergisi mükellefi olmasına rağmen korsan muhasebecilik sebebiyle evine ekmek götüremeyen meslektaşlarımız var. Bu gelir adaletsizliğinin ve korsancılığın önüne geçilmesi için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Tahsilat sorununun aşılması, adil gelir dağılımı ve mesleğe akademik statü kazandırılması gibi konularda platform olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.